לי היתה מדריכה אחת
גם להלכה וגם להשקפה, הלכתי אליה במשך חודש בערך שלוש פעמים בשבוע. זה היה כבר אחרי היציאה ובעקבות לחץ עצום מההורים משני הצדדים (גם בן זוגי הוא יוצא), את המדריכה סדרה לי אמא שלו. אנחנו כבר גרנו ביחד אז אבל קיבלתי הסבר מלא גם על איך לקיים יחסי מין, זו היתה בדיחה גדולה. ההלכה, מדובר על הלכות טהרת המשפחה, הלכות נידה, איך נוהגים בזמן המחזור, איך טובלים במקווה ומתי הולכים לרב עם התחתונים. גם ההסבר על יחסי מין, מה עושים ואיך, כלול בקטע ההלכתי, להסבר הזה צריך לחכות לשיעור האחרון שלפני החתונה. דרך אגב, לפי ההלכה אסור לגבר לראות את איבר המין של האישה, לגעת בו וכמובן שאסור לנשק, לאישה מותר לראות ולגעת באיבר המין של הגבר. ההשקפה, הסבר על ההשקפה היהודית על מושג הנישואין, השכינה שורה בין בני הזוג וכו' וכו' יתכן שחלק זה כולל גם את השיעורים על איך להתנהג עם הבעל, סבלנות, כבוד, לא לכעוס עליו ועוד ועוד, היא אמרה למשל שאסור אף פעם לסרב לבעל, אם הוא רוצה סקס והאישה עייפה היא צריכה למצוא דרך להתרענן כמו למשל לאכול שוקולד או לעשות אמבטיה. האמת שאני לא זוכרת את הפרטים כי לא ממש הקשבתי, זה היה הזמן של תיכנון היום הבא בראש כי השתעממתי רצח (חוץ מהפרטים המעניינים במיוחד). חברות מכיתה סיפרו לי שהרבנית שמדריכה אצלם מעבירה מבחן לכל אחת בסוף ההדרכה, מעניין מה קורה אם לא עוברים את המבחן, דוחים את החתונה? חבל שלא שאלתי.