שאלה לי אליכם...

זה שרוכבים רבים התרסקו עם

GPZים למינהם בגלל שהם קנו אופנוע "ספורטיבי" - אינו מעיד על כלום פרט לעובדה שהם עלו על אופנוע שגדול עליהם בכמה מידות,בלי הידע הדרוש. זה לא מעיד על האופנוע. ואם כבר נכנסת לנושא הזה,דווקא הבנדיט הוא הכלי הכי "מרוסק" עד 500 סמ"ק. בהנחה שמדובר על אותו רוכב בדיוק שיודע לרכב נכון - הוא ישיג הרבה יותר על הGPZ מאשר על הבנדיט.ולדעתי דווקא הצמיג הרחב של הבנדיט מהווה לו לרועץ...בניגוד לסברה הרווחת שרחב יותר - טוב יותר.

C O L T

New member
המיטו יותר ספורטיבי

יותר ספורטיבי גם מ-R1, לצורך העניין. אבל זה רפליקה נדירה ועצבנית, שרוב הזמן מבלה בתיקונים ובכלל לא יודע איך נמכרו כאלה אצלנו. וכמה קיימים? 2.5 יחידות? אז צרף כבר את ה-CBR400, שגם אולי עדיין מתגלגלים כמה(?) כאלה על כבישי ארה"ק. להצהיר על מכלול שהוא ספורטיבי ומתקדם עדיין לא עושה אותו כזה. נגיד, מזלג הפוך של R1000 מצופה טיטניום-ניטריד הוא מכלול ספורטיבי יותר ממזלג ה-GS, ללא הסברים נוספים זה ברור. אבל מה יש לנו? המזלג בכל האופנועים האלה הוא טלסקופי פשוט 37 מ"מ. ההבדל כולו זה מהלך, וגם ההבדלים לא גדולים, בין 115 ל-CB, דרך 120 ל-GS וכלה ב-130 של GPZ. ספורטיבי? יותר ספורטיבי? לא חושב. אותו דבר, רק שזה של סוזוקי מתמודד עם פחות משקל. אחורה העסק גם לא מרשים במיוחד. זוג המתלים של הונדה, חוץ מעיצוב רטרו אין להם יתרונות של ממש, והם לא בדיוק נחשבים לטכנולוגיה ספורטיבית (אולי לפני 30 שנה הם היו כאלה, למרות שעכשיו אולי זה יחזור לאופנה). GPZ? גם אם הבולם אחורה הוא מונושוק "מודרני", למרות מהלך של 100 מ"מ בלבד, כזה בדיוק יש ל-GS, עם מהלך סביר יותר ותפקוד טוב יותר. אז איפה היתרון? אז העובדות מצביעות שהמכלולים של GS מתקדמים (יחסית כמובן לשאלה) בהשוואה להונדה, ולכל היותר שווים לאלה של ה-GPZ.

עזוב שטויות...זה ימשך ככה לנצח

אתה תגיד שחור אני אגיד לבן. בוא נראה מה רוב הפורום חושב (ויודע). יאללה חברים,תקדישו חמש דקות לשואל השאלה המקורית: דרגו את האופנועים הספורטיביים עד חמש מאות סמ"ק. כמובן שאפשר וצריך לכלול את אלו הנדירים (דוגמת המיטו) כי השאלה המקורית הייתה על כלל האופנועים הקיימים (לפחות על הנייר) בישראל.ואפילו שואל השאלה בעצמו התעניין על הRGV שממנו אפשר למצוא אולי אחד לרפואה. ודרך אגב COLT המיטו (לצורך העניין או שלא)ממש לא יותר ספורטיבי מה-R1. מצטער אבל הוא פשוט לא.

M.Z

New member
הנה דעתי ואני לא מתכוון להסביר אותה

אבל כשאני נדרש לתת תשובה אני מציית M.Z 251 FUN (זה כי אני מחוייב בחוק רוכבי הM.Zים- אבל לשיקולכם אם להחריג או לא) RGV 250 MITO 125 BANDIT400 GPZ500 GSX500 CB500 ER-5 (לא הכנסתי CAGIVA ALAZURA 350 וגם לא פרציה, וגם לא MOTOMORINI )

ROCKr

New member
הנה דעתי הלא חשובה ../images/Emo13.gif

RGV250 ZX4R RS250 MITO CBR400 R3 ראיתי פעם תמונה וסתם רציתי להכניס אותו

אף אחד לא ביקש נימוקים לבחירה...

אבל הבחירה צריכה להיעשות על כלל אופנועי הכביש הקיימים כיום בישראל! ז"א אם נפשט מעט אז צריך לדרג את המועמדים הבאים: בנדיט 400,GS,ER,GPZ,CB,מיטו,RGV,ועוד כהנה וכהנה... קאפיש?

כRובי

New member
אותו דבר בערך רק..

את הבנדיט הייתי מכניס אחרי הGPZ והייתי מחליף בין מקומות הER והCB..

ixmix

New member
רשימתי:

סאניאנג פיור מהיר קימקו DJ משופר טייפון עם צמיגי כביש ומספר 1 קימקו קינק 50. מצטער, הייתי חייב, הנה הרשימה שלי: 1. RGV 2. מיטו 3. GS 4. GPZ 5. בנדיט (תקין) 6. ER 7. CB

yoad dt

New member
רגע אחד...

אז אני מבין שאפשר להגיע להסכמה כללית שהאופנוע הכי ספורטיבי עד 500 הוא RGV250?

כRובי

New member
כן. (ואתמול במפגש הSM ניצפו

2 מתוך חמשת
הRGV שעוד נותרו במצב נסיעה , זה לצד זה..)

yogev klx300r

New member
וההוא עם הצביעה של ה-R1000 בכלל

נראה סוף הא
(זה של חבר שלי, אז לא התאפקתי
)

ofnik

New member
הGPZ הוא הכי תיור...

ארוך כבד חזק... הCB הכי אמין וגם מאד חזק-אבל- 2 בולמים מאחור- לא ממש ספורטיבי-. כבד מאד - ותנוחת ישיבה זקופה לגמרי שאין לה כלום עם ספורטיביות (ולמרות זאת- כלי מוצלח בקטוגריית ה500 -חסרונו-המחיר) הGS קל וזריז מכולם-מה לעשות -אבל היו כאלה שנתנו בראש ל600 בכבישים טכניים (עם רוכב מנוסה/מופרע מספיק).

DavidGPZ

New member
תרשה לי לערער- GS500 נותן ל600??

אני מאוד ספקן לגבי מה שאתה אומר. אגב, מה עושה את הGS זריז מכולם? מבחינת משקל הוא 8ק"ג יותר קל מהGPZ (משקל יבש). -דוד

למעלה