שאלה לי אליכם...

yoad dt

New member
שאלה לי אליכם...

אחרי וויכוח שהיה לי עם חבר... מה הוא האופנוע הכי ספורטיבי עד 500? אני מאמין שיהיו כמה תשובות, אז שכל אחד יגיד את דעתו...

Great Blue

New member
../images/Emo45.gif כל אות חקוקה בסלע... אך לפי

השאלה נראה לי כי מדובר באופנוע ראשון...- אל תחשוב בכלל על הדו"פ הזה...הוצאות מטורפות, יכולת מפתיעה ועצומה... מה שכן - GPZ יכול לקרב אותך יפה מאוד לגבולות שלך (לא של האופנוע) בתור אופנוע ראשון עד 500 ספוטיבי.

yoad dt

New member
ממש ממש ממש ממש

לא, אני ממש לא בכיוון של הכביש - אני שטח! השאלה באה אך ורק מסקרנות, כבר הוחלט מבחינתי מי יהיה האופנוע הראשון (מעל 50) שלי. השאלה באה גם בגלל וויכוח, וגם סתם לידע כללי...

el presidente

New member
הלו ג'ינגי'.....להירגע...

רשמתי "שאני לא בטוח"......וכנראה שבצדק.. מצטער על ההטעיה... הEN שלי הכי חזק הכי מהיר..נותן לכולם בראש...

Great Blue

New member
../images/Emo42.gif ../images/Emo96.gif ?! אח שלי , כפרות על

הגובה שלך יא נשיא בן קצבים... זה לא אני רשמתי , נא לצנזר עם הג'ינג'י... החסה הוא ירוק מטבעו ואנו ראוי להקרע כתום... או כחול לצורך העיניין

דווקא המנוע של הבנדיט לא כזה חזק

פשוט עוד שני צילנדרים לתצורה הממוצעת של אופנועי 500 סמ"ק. ספורטיבי? לא ממש...

כRובי

New member
הכי ספורטיבי עד 500 ?

(ועד כמה שאפשר ונמכר ונפוץ בארץ?) RVG250.. הרחק מאחוריו , הרבה פחות ספורטיבי והרבה פחות אקזוטי (אבל הרבה יותר נפוץ) : הסוזוקי GS500.. שילדה טובה , בלם קידמי טוב מאוד וגם מתלים סבירים יחסית..

תגיד לי יא חסה...גם אתה בין אלו

המעשנים על הבוקר???
מה קרה לך? GS הכי ספורטיבי לאחר RGV??? מה עם הCB500 מהדגמים האחרונים?GPZ? ואיך שכחנו את המיטו של קאג'יבה?והפרצ'יה(שהוא גירסה מעט שונה של המיטו אבולושיין)??? דרך אגב סחתיין על החתימה המקורית... אבל אל תשכח שהיא נגזרת מהחתימה שלי ככה שגם אתה מעתיקן ברמה מסויימת...

C O L T

New member
לא נראה לי

CB ו-GPZ, יש להם כאן דמיון רב, מנוע חזק, כן, אבל מנוע זה לא הכל. אז בישר, ובסיבובים מהירים ה-GS נשאר הרחק מאחור. בפניות הדוקות? פחחחח... רשמי. GS אמנם לא מלך, השלדה גמישה, לא טוב, המנוע לא מספיק גמיש, לא טוב, והמתלים לא מדהימים, נכון, אבל האחרים מרגישים מגושמים, ארוכים כבדים ומשפשפים חלקים מוקדם, הרבה יותר מוקדם מהסוזוקי. אז אילו כח בלבד היה השיקול - V-MAX היה מככב במירוצים, מול אופנועי 600 "חלשים". ולאותו כיוון - רוכב קטן ומיומן יכול לתת בראש לרוכבי CB\GPZ גם עם GPX במצב סביר. אז הכרוב צודק, בעניין ה-GS, לדעתי, פחות או יותר. GS מול GPX, נראה לי GS לוקח. אבל מה קורה אם לוקחים XT500, שמים לו חישוקי וצמיגי כביש...

אתה טועה!

השיקול ממש לא היה כח מנוע נטו. המכלולים של הCB(החדש) ושל הGPZ מתקדמים (הכל כמובן יחסית לשאלה) משל הGS נקודה. רוכב קטן ומיומן יכול לתת בראש בכבישים המתאימים לרוכב אחר שאינו מיומן גם אם ההבדלים באופנועים שלהם יהיו משמעותיים.זאת לא הנקודה. השאלה המקורית הייתה כללית למדי והייתה בנוגע לאופנועים עד חמש מאות סמ"ק ומידת הספורטיביות שלהם. ובמקרה הזה גם הCB וגם הGPZ עדיפים על הGS. התחום היחיד שהGS עדיף (בהרבה) על שני אלו הוא הבלמים שלו,שלדעתי אלו הבלמים הטובים ביותר שקיימים לאופנוע עד חמש מאות סמ"ק.

C O L T

New member
גם מכלולי גולד-ווינג מתקדמים משל GS

זה לא בדיוק עושה אותו ספורטיבי, נכון? דווקא הבנדיט, אילו היה אחד תקין, היה מועמד לא רע הודות לקשיחות השלדה, ותחושת מוצקות כללית של האופנוע, כל זה למרות שהמכלולים לא שונים בהרבה מאלה של ה-GS. אולי בכל זאת מגיע לו תואר של ספורטיבי אחרי ה-RGV. אשמח לשמוע במה בדיוק המכלולים של CB\GPZ מתקדמים מאלה של ה-GS. לי דווקא נראה שבכל האופנועים האלה יש מכלולים בסיסיים וזולים, והתפקוד בהתאם, וכאן יתרון המשקל של ה-GS נותן לו נקודות, קל יותר למתלים להתמודד עם הכביש, ולרוכב קל יותר לשלוט על האופנוע.

נכון,גם מכלולים של קורקינט ממונע

חדש מהשקית,עדיפים על GS... מה לא היה מובן בתשובה? ואני מצטט:"המכלולים של הCB(החדש) ושל הGPZ מתקדמים (הכל כמובן יחסית לשאלה) משל הGS נקודה." - משמע מדובר על ספורטיביים יותר. מגיע לו תואר של ספורטיבי אחרי הRGV??? את המיטו אבולושיין של קאג'יבה אתה מכיר?? ועדיין חושב שהוא פחות ספורטיבי מהGS??

דרך אגב...

קבל
על הבדיחה:"דווקא הבנדיט, אילו היה אחד תקין, היה מועמד לא רע הודות לקשיחות השלדה, ותחושת מוצקות כללית של האופנוע..." קשיחות שלדה בבנדיט 400??? מאיפה הגרלת את הרעיון הזה? פרט למנוע מתקדם יותר,צמיג אחורי רחב וקו אדום בשמיים - אין לו ולא כלום עם ספורטיביות. זה עדיין לא בנדיט 1200! ודרך אגב - מה זה לעזאזל :"תחושת מוצקות כללית"???

C O L T

New member
על הבנדיט הקטן

זכיתי להכיר אחד כזה מקרוב, לנסוע עליו קצת ולהנות הרבה. אילו היה שלי - הייתי משקיע בכיווני ושיפורי בולמים, והיה משתפר עוד יותר. ואחד חדש ותקין לחלוטין הייתי מצרף בכיף ללהקת האופנועים שלי, אילו היה התקציב לכך. לא יודע אם רכבת על אחד, ולא יודע מה היה מצבו בזמן הרכיבה שלך, אבל השלדה אכן טובה וקשיחה מאוד, האופנוע יושב היטב בפניות, גם הודות לתנוחת הרכיבה, וזה בדיוק אותה התחושה, בניגוד לאותו ה-GPZ, או אפילו GS שכאשר לוחצים אותו לפניה הדוקה במהירות, אפשר להרגיש את רכות המכלולים וגמישותם המיותרת. הם לא נועדו לעמוד בעומס, מה לעשות. הבנדיט היה הרבה יותר ממוקד, ויצר תחושה של בטחון בפניות, תחושה שגם בנדיט 600 הרך בהרבה לא מצליח לייצר. המנוע של הקטן, המסתובב בסל"ד אסטרונומי בלי לייצר כח מפחיד של ממש, גם נותן בטחון בפתיחת הגז ביציאה, גם הודות לכך שהיה לא בשיא כוחו. עדיין, GPZ לא היה מסתדר במהירויות פניה כאלה והשכבות שכאלה היו משלחות אותו ללו-סייד יקר ומיותר, כפי שקרה לרבים וטובים, שקנו GPZ במחשבה שהוא אופנוע ספורט.

למעלה