שאלה לי אליכם

morantom

New member
שאלה לי אליכם

אני אמורה לעשות פסיכומטרי באוקטובר 2003 בכיתה י"ב. רציתי לדעת האם באמת יותר מומלץ לעשות פסיכומטרי בגיל הזה (רק רציתי להזכיר שהמחיר של הקורס הוא 1290 ש"ח בלבד) האם זה שאני ב-3 יחידות מתמטיקה ישפיע על השגיי בחלקים מסוימים של הפסיכומטרי? תודה מראש, מורן.

morantom

New member
../images/Emo13.gifצביקה..

קראתי את התשובה שלך ואני מניחה שאם אני אשקיע אז גם אני אצליח לפחות כך אני מקווה יום טוב מורן

zimik

New member
לא ממליצה../images/Emo31.gif

כשאני הייתי בתיכון המון חברים שלי עשו את הפסיכומטרי, וכולם קיבלו ציונים על הפנים. אנשים ברמה גבוהה שלומדים במגמה ריאלית הוציאו 400 ו-500 (היה אחד שהוציא 293, אבל זה כבר משהו מיוחד...) והכל בגלל העומס. זה פשוט יותר מדי דברים לעשות בבת אחת. אני לדוגמא עשיתי עכשיו פסיכומטרי ובזמן הקורס לא עבדתי, וכל העבודה שהיתה לי עם התרגולים תפסה לי את כל היום- רק על החוברת של האוצר מילים ישבתי שעות- אז לעשות גם את זה וגם לימודים בתיכון בבת אחת? הרי אם את רוצה להוציא את המקסימום שאת יכולה גם בבגרויות וגם בפסיכומטרי את צריכה להשקיע 100% בכל אחד מהם, ולא 50-50. ודרך אגב, החברים שלי שעשו את הפסיכומטרי בזמן הלימודים לא רק קיבלו ציון נמוך בפסיכו אלא זה גם פגע להם בלימודים (בתחילת השנה היו מבחני חזרה על החומר מהשנים הקודמות, והם גם צברו פיגורים בחומר הלימודים). היתה אצלנו אפילו אחת מטומטמת שירדה מ-5 יח"ל מתמטיקה ל-4 כדי לעשות את הפסיכו-איזו החלטה אידיוטית. אז זהו- זו דעתי, כל דבר בזמנו... ובכל מקרה- שיהיה לך בהצלחה

macco

New member
ממליץ- אבל זה תלוי אצל מי הקורס

אני עשיתי את הפסיכו בתיכון, ודווקא הלך לי מצוין. לדעתי בתיכון את רוב החומר את כבר יודעת(וצריך ללמוד בעיקר את השיטות), בעוד שאחרי צבא יכול להיות שתשכחי חלק(זה כבר לא מנסיון אישי, אלא מכמה אנשים שדיברתי איתם ועשו פסיכומטרי אחרי צבא). כמו-כן, תוכלי לעשות את הקורס עם חברים שלך- זה והמחיר הזול הם בהחלט יתרונות גדולים. מה שכן,היה לי הרבה מזל- לא עשיתי דרך הבי"ס שלי, אלא "סיפחתי" את עצמי לקורס של בי"ס אחר. בקורס שאני עשיתי היו רק 9 אנשים בקבוצה(כולם אחלה חבר,ה) ומדריך מצוין- אפשר אפילו להגיד שנהנתי(בוודאי יחסית לבי"ס). עוד משהו- כמעט שלא השקעתי באוצר מילים, מה שחסך לי די הרבה זמן וכוח, ובסוף התברר שזה כמעט לא השפיע. לעומת זאת, הבי"ס שלי החליט לעשות את הקורס דרך מכון מוזר בשם קדמה(??), וחברים שלי די נדפקו בגלל זה. למרות שהם קבלו ציונים לא רעים בסה"כ, לדעתי הציונים האלה לא שיקפו את היכולת האמיתית שלהם. העצה שלי- תבררי דרך איזה מכון עושים את הקורס. אם זה מכון גדול ומוכר כמו לחמן/קידום/יואל גבע אז בהחלט מומלץ, אם זה איזה מכון איזוטרי- אל תלכי לזה. בכל מקרה, רצוי גם לברר את גודל קבוצות הלימוד- כמה שפחות אנשים בקבוצה יותר טוב. לשם השוואה, אני הייתי בקבוצה של 9 וחברים שלי בקבוצה של 30- וזה בהחלט השפיע.

morantom

New member
תראי...

הקורס תופס את הזמן שלי רק למשך חודש אחד בלבד מזמן הלימודים. וגם אם לומדים מלא לפסיכומטרי אז מבקשים קצת הקלות מהמורים זאת לא תהיה בעיה. בעיקרון אני לא מודאגת חבל שאני לא יכולה לתפוס איזה בעל עשיר ככה שלא אצטרך לעשות את כל הדברים האלה כמו פסיכומטרי אבל מה לעשות שצריך לקרוע את התחת כדי להגיע לאיזה משו ואני אישית מתכוונת להשתלט על המדינה!! חחח יאללה ביי

Mnementh

New member
אני ממליץ.....

כמה שיותר דברים שנפתרים מראש ככה יותר טוב. זה מה שאני מבין היום. אני עשיתי פסיכומטרי בתחילת י'ב וזה היה פשוט טוב. הציון הספיק לי למה שרציתי להתקבל (וכמעט לכל דבר להוציא רפואה) וזהו - נפטרתי מזה. אם הייתי רוצה לשפר , הייתי יכול בזמן הצבא. אבל לראות אנשים עושים את זה פעם ראשונה בזמן הצבא או לאחר הצבא בזמן שאנשים אחרים כבר לומדים באוניבריסיטה הפתוחה או עם ראש שקט לקראת האוניברסיטה, זה ברור שעדיף היה לגמור עם זה. הבעיה האחרת היא שהיום אני לא בטוח שהלכתי ללמוד את הדבר הנכון, אבל זה כבר בעייה אחרת. בכל מקרה - אין שום חיסרון בלעשות את הפסיכומטרי בזמן התיכון לדעתי. מקסימום תעשי שוב....

ממליץ בחום

אני עשיתי מהבית ספר ולא סתם אלא גם בתקופת הלימודים כלומר לא בחופש אלא בזמן כל המבחנים, ואומנם היו רגעים שחשבתי שזה לא שווה את זה אבל בגלל ההדרכה הטובה והתמיכה של המורים ,החברים והורים. יכולנו רובנו (שיכבה של 80 ילדים, מתוכם 60 שנבחנו) להוציא פרט ל 5 ציונים מעל ה 600 אני אישית הוצאתי 732. סליחה על השגיעות כתיב אם יש אני פשוט מאד ממהר

למעלה