שאלה לי אליכם

arcidea

New member
שאלה לי אליכם

אני בת 27. אני צמחונית (לא בשר לא דגים כן קצת מוצרי חלב וביצים), מגיל 10. שזה 17 שנה (גאון בחשבון). עד גיל 10, אכלתי מעט מעט מאוד בשר, סירבתי לאכול מוצרי חלב ושנאאאתתתייי בשר עוף וכדומה מוצרים מהחי. למזלי הרב- אמא שלי הפולניה לא הכריחה אותי ולמעשה כל המשפחה הפכה להיות צמחונית (גם האחים שלי מראים נטיות דומות לשלי, היה לחץ קבוצתי). הרבה אנשים שואלים אותי למה אני לא אוכלת בשר, האם זה ממניעים אידאולוגיים או בריאותיים או מה בדיוק. והאמת שאף פעם אין לי תשובה לזה. תמיד היתה לי תחושה- שזה פשוט לא נכון לגוף שלי. לראיה- אני לא סובלת שום דבר שאפילו מזכיר בשר (מבחינת טקסטורה וריח וכו), גם תחליפי סויה שמזכירים בשר אני לא אוכלת. פעם הייתי באיבחון של שיטת גרינברג ונאמר לי שאני אוכלת מאוד לא נכון לטיפוס הגוף שלי. שעצם זה שיש לי כאלה העדפות ברורות ואיסורים חמורים של מה כן ומה לא לאכול- זה לא בריא. אם אפרש זאת מזוית פסיכולוגית- אני כמובן יכולה להבין כל מיני חסכים ועניינים שמסתמלים מתוך העניין. אבל אני חושבת שהכוונה היתה עוד יותר עמוקה מזה. מאז האבחון ההוא התחלתי לאכול דברים שמעולם לא נגעתי בהם קודם- כאקספרימנט: חצילים ויוגורט לדוגמא. (יאמי. גיליתי מאוחר.) אפילו בשר ודגים ניסיתי לאכול (מה זה ניסיתי- החזקתי מזלג ליד הפה). אני לא יכולה! אני גם לא ממש רוצה. אבל מעניין אותי לדעת אם יש עוד מי מבינכם שנהייה צמחוני שלא מבחירה מודעת והחלטה, אלא כראקציה לאיזה עניין תת מודע או בכל מקרה- משהו מוטמע עמוק וקדום לבחירה מודעת. משהו שמונע מהגוף ולא מהראש. וממתי הבנתם\החלטתם\הצהרתם שאתם לא אוכלים יותר מוצרים מהחי? ומה עוד קרה באותה תקופה, שיכול להתקשר להחלטה כזו? שבת שלום לכולם. ומזל טוב להלת´ על הפורום החדש- אני תכף הולכת לבקר גם שם. ביי

enbalush

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

רב החברים כאן צמחוטבעונים מסיבה אידיאולוגית, יש כל מיני סיבות לא לאכול סוגי מאכלים מגיל קטן, אני שונאת סלק כי כשהייתי קטנה פעם שכחו לשים לי סוכר ואפילו שאני מודעת לזה אני לא מסוגלת להתקרב לזה...אבל יש הבדל בין סלק לאפרוח (הסבר בהמשך), לא הייתי סומכת רק על המכון שנבדקת אצלו, כי יש דעות ומחקרים שונים לכאן ולכאן, אני לא חושבת שכדאי להכריח ולהתאמץ לאכול משהו שאת לא רוצה (פיזית או נפשית), אני לא אוכלת שום דבר שהיה יכול לדמם בצלחת שלי, או ביצים וחלב של מישהו/י שילל פעם אחת מכאבים בגלל זה... (טבעונית 4 חד´ בערך, 7 שנים צמחונית).

arcidea

New member
היום

גם אני פיתחתי מניעים אידאולוגיים למיניהם, אם כי שונים מאילו שאת מתארת ובכל מקרה- לא חשוב לי לדעת מה הקדים את מה (האידאולוגיה השכלתנית, הגוף-נפשית, וכו), אני מניחה שהם שלובים אלו באלו בדרכים שונות ומגוונות. אם הייתי אוכלת לפי המניעים האידאולוגיים השכליים-פוליטיים שלי כנראה שכן הייתי אוכלת מן החי בנסיבות מסוימות, היכן שטבעי להיזון מהחי (נניח- ארוחת דגים בסיני), היכן שהתזונה מן החי היא עדיין חלק אינטגרלי ממכלול אקולוגיית החיים. לגבי "להכריח את עצמי" לאכול דברים- יש לי תגובה מעורבת. אני לא יכולה להמנע ממודעות להתנייה והרגלים (שני דברים שאני נלחמת בשליטתם בי, במידה נאותה) ואני לא יכולה להמנע ממודעות שיש לי התנייות שטבעיות לי. עלפיהן אני צריכה לחיות. שוב, אני חושבת שהשאלה שלי נוגעת ל"טיפוסים" שונים. אני שואלת מי מכם רואה עצמו כ"טיפוס" שבין שאר מאפייניו הצמחונות\טבעונות (כולל ההבדלים בינהם) הוא חלק אינטגרלי. אם יש כאלה. ותודה רבה על הברכה, אני אכן שמחה שבאתי לבקר. ברוכים הנמצאים.

veganoren

New member
אני לא הכרתי את המושג צמחונות

דע גיל 10. אז אח שלי הפך לחצי צמחוני ואחרי שחשבתי על זה קצת הבנתי שזה באמת יותר צודק. אז לפני כמה חודשים הייתי בהפגנה נגד התעללות בבעלי חיים, ראיתי שם את הקלטת של אנונימוס שרואים מה עושים לבעלי חיים במשקים של ביצים (אפילו ביצי חופש!) וחלב. את הקלטת הכרתי כבר, אבל באותו הזמן התווכחתי עם מישהו בהפגנה על צמחונות ואמרתי לו שזה לא בסדר שהוא גורם סבל לחיות רק בשביל קצת הנאה לעצמו, ואז הבנתי שזה גם מה שאני עושה. אז החלטתי להפוך לטבעוני ובתהליך של חודשיים הפכתי לטבעוני.

נטלי666

New member
שאלה לי אליך ../images/Emo8.gif

אני בגיל 15 פשוט החלטתי שאני לא אוכלת חיות, משהו עם פנים ומשפחה. לא זכור לי שקרה משהו מיוחד. בעצם נסעתי לחו"ל ושאלו אותי איזה מנה אני רוצה בטיסה ואז אמרתי צמחונית ואז החלטתי שאני צמחונית. למה התכוונת בקשר לזה שהאוכל מסמל משהו שהיה אולי ממנו חסך? נטלי

arcidea

New member
הממ..

אינ לא מסתמכת כאן על איזה תאוריה בדוקה.. יותר כמו חלקי פתיתי אינפורמציה שליקטתי ממקורות שונים.. באבחון הומואופטי (הייתי בהרבה אבחונים
) פעם אמרו לי שמוצרי חלב מסמלים קשר לדמות האם ומוצרים מהחי מסמלים קשר לדמות האב. הכוונה לארכיטיפים, לאו דווקא לאמא ואבא שלי. אבל גם כן, כמובן. אני חושבת שההבחנה הזו מעט שיטחית וגסה אבל אני יכולה לזהות בה משהו. יש לי דוגמא- חברה טובה שלי נהייתה צמחונית, מבחירה בריאותית ואידאולוגית לפני שנתיים. מאז היא עוברת תקופות טבעונות, תקופות מקרוביוטיות, תקופות סגפנות, היא נאצית לגמרי לגבי כל מה שהיא אוכלת. אבל מה היא חולמת על סטייק. הצלחתי לשכנע אותה לאכול טונה, ומאז היא לא מפסיקה- פעם ביום היא מורידה קופסת טונה. ניסיתי לרמוז לה בעדינות (פלוס מינוס) שאולי היא צריכה לאכול בשר. אולי לא נעים לה להודות בזה כי זה סותר את הדעה שיש לה על עצמה ואת האידאולוגיה שלה (אסור להרוג חיות, אני בןאדם מוסרי וכו) אבל כנראה שהגוף שלה מבקש את זה, כי היא כל הזמן מדברת על כמה היא חלשה וכמה היא עייפה ואיך היא חלמה על סטייק מדמם. עכשיו- לי קצת קשה להזדהות, כי מעולם לא אכלתי סטייק. מעולם לא היה לי crave לסטייק. דווקא כמה פעמים ניסיתי לרצות סטייק, אבל זה לא עבד מספיק בשביל שאני אשכרה אכניס את זה לפה שלי. המחשבה שעולה לי היא... שחוצמזה שיש לנו אידאולוגיות על מה צודק ונכון, יותר חזק מזה- יש לנו "טיפוס" פיזי-מנטלי-רגשי מסויים. ייתכן שחלקנו לא נועדנו לאכול בשר, וחלקנו כן. וכל מי שמשבש את היוצרות (ולא משנה מאיזה מניעים) לא יהיה בן אדם בריא, עד שיאכל את מה שמתאים לו. בדיוק דיברתי עם אמא שלי בטלפון עכשיו ותחקרתי אותה עוד קצת בנושא- היא מספרת שבשבוע שבו הצהרתי שאני מסרבת לאכול עוד שניצל קרו שני דברים- ראינו ביחד סרט טבע על דובים או משהו כזה, והדב הקטן מת ואמא שלי בכתה ואני הרגעתי אותה.... וראיתי חתול דרוס בכביש. בכל מקרה. גם לפני זה לא אהבתי שניצל- פירה דווקא כן.

haleth

New member
ארכידאה יקרה עד מאוד!

קצת באיחור ראיתי שזו את - מרבה פורומים מרבה דאגות. חברים! ארכידאה היא לא רק אדם נחמד וצמחוני, היא גם אחותי לפורום אומנויות לחימה - אז בבקשה לעשות לה כבוד!

dylan

New member
הא?

"היא גם אחותי לפורוםאומנויות לחימה - אז בבקשה לעשות לה כבוד!" את חושבת שהאיומים משפיעים עלינו? כי הם כן! אז.. ברוך הבא ארכידאה
אם את צריכה עזרה בכל דבר (זיהוי הפרח הרשמי, הבנת המושגים הפורומיים וכו´) את מוזמנת להטריד (במובן החיובי של המילה.. יש כזה?) אותנו בכל שעה. מספיק כבוד?
ואת הלת´, אם לצטט מישהי (שאני מגיב להודעה שלה עכשיו..) - יש פורום לאנשים כמוך

dylan

New member
תיקון..

את האיומים רצוי להחליף ב´האיומים שלך´ או (האופציה הפחות מועדפת עליי) פשוט להתעלם מה-ה´ (האות, לא האל הטוב(?))..

arcidea

New member
../images/Emo25.gif קצת באיחור

וקצת בניגוד אינטרסים לפה :)) אבל בדיוק אני גמרתי לעשות לך כבוד בפורום רפואה משלימה- שוב בהצלחהההה ומרוב פורומים כבר למדתי לרקוד על כמה חתונות בו זמנית LOL

haleth

New member
ראיתי!

בואנה, את בסדר, אחותי. אבל את יודעת לאכול בכמה חתונות בו זמנית? (אני מתכוונת בלי להשתמש בכדורי צ,י)

arcidea

New member
זה בקורס למתקדמים!

אני אעבוד על זה שלום לכולם אם לא תהיו נחמדים אני אלשין :) וגם אני יודעת קונג פו! LOL כמובן שאני צוחקת, נחמד בפורום, תכף יעברו לי השאלות הפלספניות ואני אתחיל להטריד אתכם במתכונים peace

dylan

New member
בלי נושא..

הנה שרשור חביב שיענה לך לפחות לגבי חלק מאיתנו.. אני די בטוח שהיה עוד שרשור, הרבה יותר גדול באותו נושא אבל לא מצאתי אותו (אני גם לא בטוח באיזה מהפורומים הוא היה.. ניסיתי לחפש בשניהם (זה וזב"ח))..

arcidea

New member
../images/Emo45.gif תודה

85% מצפוניסטים 15% נטורליסטים ואף אחד לא רוצה לסבול סבבה :)

yaeltal

New member
גם אצלי זה פחות או יותר ככה

הצמחונות התחילה בגלל סלידה פיסית מבשר. ברור שזה לא עניין פיזי טהור, כי כנראה שאם לא הייתי יודעת מה אני אוכלת זה לא היה מפריע לי, אבל זו גם לא הייתה החלטה שכלתנית כלשהי. ההסבר שלך "ראקציה לאיזה עניין תת-מודע" כנראה נכון לגביי. אם לומר את האמת, מעולם לא חקרתי את העניין הזה אצלי, ויכול להיות דווקא מעניין לדעת אם קרה משהו באותו זמן שהשפיע על התהליך הלא מודע הזה.. עבר דיי הרבה זמן מאז תחילת התהליך הזה ועד שהחלטתי שאני לא אוכלת יותר בשר. באיזשהוא שלב זה פשוט נהייה כבר בלתי נסבל לאכול בשר אז החלטתי שהגיע הזמן להודיע לגופים המתאימים (הורים) שזה לא הולך להימשך. בקיצור, לשאלתך- יש עוד כאלה..

למעלה