תגובה.
אני אומר את האמת - עד לפני מספר חודשים, אני תמכתי בשרון. הוא נראה לי פועל בצורה סבירה. כניסות לכל שטחי איי ובי. אבל - הוא לא חידש את "היחידה לעידוד הגירה"(שהוא הודה שהיא הייתה קיימת בשנות ה-70 וה-80), ועוד דברים רבים. כמו כן - אני תמיד ציפיתי שהוא מכין איזו תכנית טובה למלחמה בטרור. אבל - בזמן האחרון הראייה שלי בנוגע לאסטרטגיה שלו השתנתה. זו האסטרטגיה של שרון לפי דעתי בזמן האחרון(לפני כן דעתי הייתה קצת שונה: 1. ניסיון להתקדם יותר ויותר לכוון סילוק ערפאת וביטול הרשות הפלשתינית. הוא כל פעם מתקדם צעד אחד קדימה; אז מגיע לחץ בינלאומי; ישראל נסוגה. פעם הבאה, אחרי כמה שבועות/חודשים ואז מבוצע צעד יותר דרסטי; כך - בפעם הבאה שהצעד מבוצע - כבר כמעט אין לחץ. דוגמא - לפני שנה וחצי צה"ל נכנס כמה עשרות מטרים לתוך שטחי איי ברצועת עזה - וצה"ל נסג תוך פחות מיום. כיום - אין שום דבר בעייתי בכניסה לשטחיי איי. כך - צה"ל מתקדם יותר ויותר לעבר ה"מטרה הנעלה". 2. ניסיון לא להוריד את מספר ההרוגים הישראלים יותר מדי. לפי שרון - כשהעם לא חש את המלחמה בעצמו - מלחמה בעורף - העם יתנגד למלחמה. כך שרון למד במלחמת לבנון - המלחמה הייתה רחוק מהבית, הגיעו הידיעות על ההרוגים, אבל העם לא תמך - לכן התארגנו כל הההפגנות של אז, עם הפגנת ה-400,000 מפגינים(מספר קצת מוגזם לדעתי - מדובר ב-15% מהישראלים אז). לכן - שרון מנסה לא להוריד את הפיגועים לחלוטין. הוא גם מנסה למנוע פיגועים רק ביש"ע ומנסה למנוע(לא תמיד, אבל בדר"כ) פגיעה בחיילים, כדי ששוב - לא ירצו לסגת מיש"ע. יתכן גם שהמצב הכלכלי הוא גם כדי למנוע הפגנות סוחפות של "שלום עכשיו". 3. שרון לפי האסטרטגיה שלו - לא יגיע לעולם לשום הכרעה. למשל, בעניין ערפאת - אפשר לדמות זאת לשאיפה כמו בפונקציה מתמטית - למשל היפרבולה - היא תמיד מתקרבת לצירי השאיפה שלה, אבל - לעולם לא חותכת אותה. הגעה להכרעה משמעותה פירוק של דבר אחד - או של הקואליציה במקרה של הליכה שמאלה מדי, או הרעה משמעותית ביחסים עם האמריקאים. לכן - האסטרטגיה שלו היא לעשות הכל כמה שיותר לאט, העיקר - שתהיה הסכמה גם של האמריקאים וגם של הימין. בסופו של דבר, הוא מתקדם מדי פעם, אבל כמה שיותר לאט יותר טוב. לפי מהלכי שרון, אני הגעתי למסקנה, שאת האיש הזה צריך להחליף! אין שום דרך לסנגר על מה שהוא עשה. אני מקווה שיו"ר הליכוד שיבחר יהיה בנימין נתניהו. מאחר והליכוד הוא זה שיבחר את ראש הממשלה(ולא מולדת) - אני תומך בנתניהו לראשות הליכוד. כמפלגה, אני תומך במולדת כמובן.