שאלה לי אליכם

mainstream

New member
שאלה לי אליכם

איזה תנועות נוער יש בישארל האם יש תנועות נוער פוליטיות כלשהן? האם יש תנועת נוער סוציאליסטית?איפה אפשר למצוא מידע אודות תנועות אלו? כיצד ניתן להצטרף?

Moledet972

New member
וודאי.

יש את "נוער מולדת"... לנוער סוציאליסטי אל תצטרף. רק שוק חופשי...(אפשר קצבאות, עזרה לעניים וכו´ - אבל לא סוציאליזם). גם יש את נוער מרצ, ואני מניח שלכל המפלגות הגדולות יש תנועות נוער.

EverMan

New member
נוער מולדת ... כן .. בדיוק

פוליטי ... כבר עדיף נוער WWF ... לפחות הם מודעים שכל המטרה שלהם זה להיכנס באנשים. ורק שתבינו את האבסורד : "אפשר קצבאות, עזרה לעניים וכו´ - אבל לא סוציאליזם" חמוד , אתה מוכן להסביר לי מה ההבדל בין סוציאל-דמוקרטיה לבין משטר בעל קצבאות ועזרה לעניים ?

Moledet972

New member
"סוציאל דמוקרטיה" שאתה מדבר עליה

היא עם הגבלה חמורה על השוק העסקי. עזרה לעניים היא עזרה לאנשים עניים באמצעות מגורים, מוצרי צריכה, השכלה לילדים, תעסוקה, וכו´. אין שום הגבלה על השוק העסקי. הממשלה לא מקימה מפעלים בשביל עצמה. היא יכולה לעזור לסקטור הציבורי בתקופות משבר.

EverMan

New member
אני מדבר על כל הרבדים שלה

על כל האפשרויות. ולא , גם לא במובן שאני מציע יש הגבלה חמורה על השוק העסקי ! עזרה לעניים היא דבר שליברליזם שולל בכל תוקף ! אי אפשר להפריד כלכלה מחברה. לא בנושא כזה לפחות. גם בסוציאל-דמוקרטיה הממשל לא מקים מפעלים למען עצמו ! המפעלים הם לא למען השלטון אף פעם ! אתה מדבר פה ממש בבורות.

EverMan

New member
כן , ישנם תנועות נוער פוליטיות

כמעט לכל מפלגה מעל 6 מנדטים יש תנועת נוער. תנועות נוער סוציאליסטיות ישנם את נוער העבודה , נוער מרצ (?! , קצת קפיטליסטי לטעמי) ובנק"י (ברית נוער קומוניסטי [ערבית]). אני יכול לעזור לך בנוגע לנוער העבודה ... תיכנס לאתר : www.noaravoda.org כנס לעמוד הראשי , יש שם כתבה בנוגע לרבין ובסופה מספר טלפון , תטלפן אליו , האדם שם ייתן לך פרטים מלאים בנוגע להשתתפות בתנועה.

La Gamba

New member
לא ממש

שניהן סוציאליסטיות. אבל הנוע"ל הוא בהחלט שמאלני.

EverMan

New member
כן , שניהם סוציאליסטיות

למעשה , הנוע"ל בעבר היה חלק מנוער העבודה. (או להפך) אבל מאז שההסתדרות הופרטה הוא כבר לא ... שניהם סוציאליסטיות - כן. אבל הן חברתיות , הן מתמקדות בעיקר בנושאים חברתיים , ובעיקרון , הרבה פחות במעשים אלא יותר בחינוך כמו תנועות נוער ...(מן הסתם). שזה אומר לחנך חניכים ... הם בדר"כ לא מפגינות או פועלות במישור הפוליטי.

La Gamba

New member
אממ... אתה טועה בקשר לנוע"ל

אתה לא זוכר שהיה להם איזה משהו בכינרתת שהין כנגד המדיניות של שרון? וזה עוד שנתי...

EverMan

New member
יש להם הפגנות , ויש להם דברים

כאלה. אבל זה לא העיקר שלהם. יש להם הרבה פחות הפגנות מנוער העבודה, ויש להם הרבה פחות פעילות פוליטית מאשר לה.

נוער העבודה והנוע"ל היו אותה תנועה.

הם נפרדו בגלל מחלוקת (דומה לזו של חוגי סיור אם אתם מכירים): נוער העבודה טען שהנוער צריך להתערב בפוליטיקה ולגרום לשינוי משם. והנוע"ל טען שצריך להתמקד בהדרכת נוער.

swirrrly

New member
כנס לטאג: ../images/Emo118.gif

"תנועות או לא להיות"

למעלה