שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

אכן, הרבה בעיות מטרידות אותי השבוע... ובכן, לפני זמן לא רב ניהלתי שיחה עמוקה עם ידיד טוב שלי, במהלכה הוא שמע אותי מזילה את רירי על הבחור החמוד שהקאנטרי. במהלך השיחה סיפרתי לו על השתלשלות העיניינים, והידיד שלי אמר שנראה לו שהוא בפירוש מעוניין. מכיוון שאני לא הסתרתי את התעניינותי שלי, שאלתי את ידידי המסכן "אם הוא מעוניין, למה הוא לא עושה את הצעד?". ותשובתו הייתה: "למה את לא עושה?" כמובן שהיו לי נמוקים אין סוף למדוע אני אינני עושה את הצעד, אבל באותו זמן התעוררה במוחי שאלה. אני מחשיבה עצמי כאדם מודרני למדי, ששוביניזם מסוג זה או אחר הוא ממנו והלאה. אבל אני לא יכולה להכחיש את העובדה, שנראה לי ש הוא זה שצריך לפעול. עד לפני חמישים שנים ופחות, זה היה ברור- הגבר צריך ליזום. אבל מאז השתנו הזמנים, האריכו לנשים את הרצועה, נתנו להן לטייל קצת בגינה, וכיום הגישה המקובלת היא שוויון בין המינים. והשאלה היא- האם גישת ה"גבר-יוזם-אישה-מהנהנת-בחיוך" הינה פאזה שפס עליה עולם, או שבכל זאת, למרות כל דיבורי הפמיניזם, לרובנו עדיין נראה יותר "טבעי" (אל תתנפלו עלי בבקשה, לא מצאתי מילה טובה יותר) שהגבר עושה את הצעד הראשון? הערת המערכת- בכדי למנוע מהדיון להגיע לחורים נידחים, אומר שלא שאלתי האם אתן מתחילות עם בנים, או האם אי פעם התחילו אתכם. שאלתי לגבי הנורמה...

shellyland

New member
בהחלט כן!

אם מישהו מוצא חן בעיני אני בהחלט אדבר איתו על כך ולא אשאיר מקום לספק, למקריות או לחוסר הביטחון שלו. מה יש? אם הוא יכול אז גם אני יכולה. מקסימום יגיד שהוא לא מעוניין ולא קרה שום נזק. עברנו כבר את הגיל של "למה הוא לא מתחיל איתי". את רוצה מערכת יחסים שיוויונית? אז קחי עליה אחריות! מה גם שכמה מידידי הגברים סיפרו לי שזה tern-on רציני כשאשה יוזמת.

Idan91

New member
ובכן...

אני מודה, לי נראה הרבה פעמים טבעי שהוא יעשה את הצעד הראשון... אבל... אם היה לי אומץ, הייתי עושה את זה בעצמי. בד"כ אני פשוט יוצאת מנקודת הנחה של: "אם הוא יעשה את הצעד, סבבה, ואם לא... לא נורא".

shellyland

New member
ואם נורא נורא נורא רוצה אותו?

תוותרי בכזאת קלות, רק בגלל שאולי קצת קשה לו לעשות את הצעד הראשון, ותפספסי את האהבה של החיים שלך? אני לא יודעת, אולי בגלל שאני די רגילה לכך שגברים לפעמים טיפה "מאויימים" ממני אני למדתי לדעת איך לתת "אור ירוק" או לקחת את המושכות לידיים. זה לקח לי די הרבה זמן ללמוד את זה, ומה ששכנע אותי היה בעיקר בני זוג שהתוודו שלקח להם יובלות כי הם פחדו מהתגובה שלי (כן, אני יכולה להיות מאוד מפחידה לפעמים). למדתי שאני יכולה גם, ושזה דוקא נעים ונחמד. אני בטוחה שהרבה מאוד מערכות יחסים היו מתפספסות לי אם לא הייתי עושה את הצעד הראשון. אני מודה - ככל שאני רוצה אותו יותר זה יותר קשה לי, כי הסיכון לפגיעה הוא גבוה יותר, אבל גם על זה למדתי להתגבר. מקסימום אני בוכה אחר כך כמה ימים, מלקקת את פצעי במסתור וקמה והולכת לי הלאה.

Idan91

New member
אני ממש לא יודעת...

זה אף פעם לא קרה לי, אבל אני מניהח שאם זה יקרה... או שאני אמשוך את זה עוד בתקווה שהוא יתחיל, או שנאי בכל זאת אזום..

taz512

New member
נקודת מבט של גבר

אני כבר ממזמן אמרתי שווין זכויות, אתן רוצות זכויות? תיקחו גם את החובות. זה עד כדי כך פשוט. מישהו מוצא חן בעייניך תתחילי איתו, אל תחכי שהוא יעשה את הצעד הראשון כי תמיד יש את הסיכוי שהוא לא יעשה כלום. אני יכול לומר שאני כבר לא התחלתי עם בחורה זמן רב, אני נותן להן לעשות את הצעד הראשון, מתאים לה היא תעשה את הצעד הראשון, אם אין לה את האומץ לעשות את הצעד הראשון כנראה שהיא לא אמיצה מספיק בשבילי. אני הפסקתי לרדוף, זה מעייף. תתחילי את שימי את הפחדנות ואת החששות בצד. מה המקסימום שיכול לקרות? הוא יגיד לא? זה המקסימום. טאז, השד והפמניזם

shellyland

New member
אה... אנחנו לא רוצות שיוויון זכויות

אנחנו רוצות שיוויון הזדמנויות (זה לא אותו דבר) ודוקא בגלל זה אנחנו צריכות לקחת אחריות, אחרת זה לא יעבוד.

זיו25

New member
שירה.

את צריכה לקרוא שוב את הסיפור שלי על האוטובוס (נושא ההודעה: "תן לי חיבוק") ותראי שגם בחורות יוזמות, ולא לפעמים... אז אם בא לך עליו, לכי על זה. את מתמזמזת עם זה יותר מדיי. עדיף שתתמזמזי איתו במקום - אפילו אם את צריכה לעשות את הצעד הראשון. יאללה! לפני שיגיע החורף, ולא יהיה לך עם מי להתכרבל. בברכה, זיו.

זיוקלע´ך, אתה שוכח שהסיפור של בדוי

ובלי קשר, היות ושירה ביקשה לא את מפרט חיינו אלא את ראייתנו לגבי הנורמה, אני מאמינה שהנורמה נפרצה מזה עידן ועידנים. לא יודעת לגבי עמדתם של הגברים, אבל לגבי עמדתנו, אני מניחה שרובנו היינו מעדיפות להיות פסיביות כמה שיותר, רק שלמדנו עם השנים שאין לצפות מהמין הגברי ליוזמה יתרה, ועם אלה בעלי היוזמה היתרה חבל לבזבז את הזמן... וברצינות, מה זה משנה מי צועד ראשון ומי ממצמץ אחרון? בתי הקברות מלאים אנשים שחיכו וחיכו שמישהו יעשה משהו. כל אחד וגישתו הוא. מי שמתאים לו לחכות, שיחכה. מי שתחתו בוער, לא ימתין ולו שניה. מי שעדיין מאמין בנורמה הלא-כתובה, שיפעל על פיה, ושלא יבוא אחר כך להתלונן...

voguemaster

New member
אבל לצערנו היא צודקת, חלקית

כן, בנות (סליחה, נשים
) נעשו טיפה יותר נועזות. חלקן אכן עושות את הצדע הראשון. חלקן האחר או שלא עושות כלום או שמנסות לאותת לבחור בצורה שלא משתמעת לשתי פנים (או יותר.. חחח). עדיין רוב היוזמים הם הגברים.

דנה2909

New member
ברוכים הבאים לשנות ה-2000

כן כן, בשנים אלה, מותר גם לחסודות הקטנות, אלה הנקראות נשים לפנות אל גבר גדול וחסון, ולפתוח בשיחה, או בשפת העם - להתחיל איתו. והאמת? גברים מתים על זה. אין משהו שהם אוהבים בכל האיכס הזה של שחרור האישה יותר.. אני גאה לבשר שאני עם חברי היקר בעקבות שיחת טלפון ראשונית שאני הרמתי אליו.. ואנו ביחד עד עצם היום הזה.. אז בנות יקרות, לכו על זה.. יש ים של גברים בחוץ.. הם רק מחכים לכן.. היכון.. הכן.. רוץ!!!

זיו25

New member
אפי, דפדפי במילון של אבן שושן

וחפשי תחת הערך "סקס והעיר הגדולה" כך נשים נוהגות היום. (ויש הגורסים שהן לא נוהגות טוב כל כך, עקב ריבוי התאונות, אך זהו נושא אחר לגמרי) בברכה, זיו.

Outlast

New member
כמה שזה פשוט להגיד "בטח!

תתחילי איתו!"... אבל זה לא. לפחות לי, אני משערת שגם לך, אחרת לא היית שואלת. אבל אם את באמת רוצה אותו והוא לא רץ מיד לעשות את הצעד, אני חושבת שאת צריכה לפחות לנסות וללכת על זה, לאזור קצת אומץ, ו- להתחיל איתו. כמה שזה קשה, זה באמת כל כך פשוט...
בהצלחה!

דנה2909

New member
מי אמר שזה קל??

זה מפחיד, זה מרעיד את הלב, והוא דופק מהר... אבל.. מה הדבר הכי גרוע? שהוא יגיד לא.. וברגע שקולטים את זה, זה נותן טיפה (לא הרבה) יותר אומץ וזה מספיק. צאי לדרך..

shellyland

New member
הלו! הבטחנו שיהיה קל? איפה?

אבל מי שרוצה מערכת יחסים כמו שהיא בוחרת ואוהבת, אנא בטובה שתקח עליה אחריות. מכל הבחינות. לא רוצה? לא צריך. אז לא יהיה.

אושר מ

New member
אממ

אני חושבת שבחורותב החלט צריכות ליזום ולהתחיל. אני ידועת שאני עשיתי את זה, לא הרבה אמנם אבל כן.. וגם פעם שיכנעתי חברה שלי להתחיל עם מישהו שהיא התעיינה בו... למה לא?

Dor K

New member
אישית,

אני מעדיף להתחיל עם בחורות. מי שאני רוצה בה, אני אגש אליה. (כמובן, שבד"כ אין לי אומץ ואני נשאר לבהות בה כל הערב, אבל זה לא הנושא). אבל אם מישהי תבוא ותתחיל איתי, זה יראה לי מוזר, אבל אני לא אסרב לה. לא מוזר בקטע של זה לא מקובל, אלא בתחושה האישית שלי, אני פשוט מעדיף שזה יהיה אני. אולי כי זה קצת מפחיד שמישהי שלא יכולתי לבחור אותה מראש בעיניים, ניגשת אלי, ואם היא לא תמצא חן בעיני, מה אעשה אז, או משהו כזה... באופן כללי, אני חושב שאם מישהי מעוניינת במישהו אחר, היא צריכה לעשות את הצעד הראשון ולא לחכות שהוא יעשה.

למעלה