שאלה לי אליכם..

מיכלכהן

New member
שאלה לי אליכם..

האם אתם שייכים לאיזה שהם קבוצות תמיכה? אם כן, האם יש בכך נחמה? אחותי איבדה את חברה הטוב, היום לפני 4 חודשים בדיוק, הוא נהרג באיסרעשמעליה, מכדור שירה בו מחבל בעת סריקות. בעוד חודש פחות יומיים היא אמורה לחגוג את יום הולדתה ה - 23, וכפי שאתם בטח מנחשים, היא איננה מוכנה אפילו לדבר על "חגיגה". על פניו, היא מנהלת חיים פעילים, אך, מי שמכיר אותה יודע שהיא ממש כואבת. מאחר ובתקופה האחרונה היא הפסיקה לדבר עליו, גם עם האנשים הקרובים לה, משפחתי ואני חשבנו שטיפול כלשהו יכול להועיל. אשמח לשמוע אם לדעתכם טיפול שכזה יכול לעזור. אחותי, אגב נפתחת לאט לאט לרעיון. יצרתי קשר עם עמותת נט"ל וכן עם עמותת התמיכה לחברות של חללי צה"ל. אם מישהו שמע על כך אודה על התגובה. ממני, אחות מודאגת.
 

BooBee

New member
שלום מיכל ../images/Emo39.gif

אני מעולם לא השתתפתי בקבוצת תמיכה מלבד הפורום הזה, שגם לו יש את ההגבלים שלו, למרות שלדעתי לפעמים אנחנו כן מתנהגים כקבוצת תמיכה מבחינה מסוימת. את מוזמנת לשאול כאן אחרים/ות על השתתפות בקבוצות תמיכה. אחותך כואבת ו"צריכה" להתמודד עם המוות של חברה הטוב. טוב שפנית לעמותת נט"ל-מה הם הסבירו לך? האם יש קבוצת תמיכה מתאימה לאחותך? כנ"ל לגבי רבוצת התמיכה לחברות של חללי צה"ל. יש לי חברה שהלכה תקופה ארוכה לקבוצת התמיכה הזו. היא היתה מרוצה, עד שהרגישה שמיצתה את העניין ופנתה לטיפול פסיכולוגי, כי כמו שקורה ברוב המקרים, מוות של מישהו קרוב, מוציא מאיתנו כל מיני שדים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר לאותו אדם אהוב שמת. אני הולכת לטיפול פסיכולוגי אחת לשבוע אצל פסיכולוגית קלינית. התחלתי דרך הקופת חולים, כלומר קיבלתי סבסוד ל 36 פגישות ראשונות מאחר ויש לי את הביטוח המשלים(קופ"ח מאוחדת). אני יודעת שגם בלאומית וגם במכבי יש סבסוד לטיפול פסיכולוגי למי שיש ביטוח משלים. 36 הפגישות המסובסדות הסתיימו כבר מזמן. מאז אני ממשיכה ללכת, כי זה מאוד תורם ומעצים אותי. זה מסדר לי הרבה הרבה בלאגנים בראש שצצו מאז מותה של אחותי. שווה גם לבדוק עם גולשים שלנו כאן בפורום, הכינוי שלהם הוא "הורים גאים וכואבים", שחברים בקבוצת תמיכה ויוכלו לתת לך יותר מידע בעניין. אני מציעה לך לשלוח להם מסר דרך תפוז, הם אנשים מקסימים ובלתי רגילים ואני בטוחה שיעזרו לך. אני מקווה שלאחותך יוקל עד כמה שניתן, את מוזמנת לספר לה על הפורום שלנו. היא לא חייבת לקרוא. יש המון אנשים שרק קוראים ומקבלים מזה כל מיני דברים טובים. את מוזמנת להמשך לכתוב כאן בעצמך, אם יבוא לך. בכל אופן, אני שולחת לשתיכן ברכת שבת שלום, שיהיה קל ורגוע ושקט. רויטל.
 

אורי_ח

New member
אפשר לזכות בנט"ל בהרבה תמיכה

ואהדה וגם בסיוע מעשי. לכי על זה. אורי
 
קבוצת תמיכה

שלום מיכל, אנחנו איבדנו בן בגיל 24 לפני למעלה מחמש שנים והשתתפנו בקבוצת תמיכה להורים שכולים. מנסיוננו ומנסיונם של אחרים ההשתתפות בקבוצה מסייעת מאוד לחזור לחיים סבירים תוך כדי מיצוי ההנאה מהם - ואפילו לציין ולחגוג ימי הולדת ושאר ארועים שמחים ומשמחים - יחד עם הכאב, הצער והגעגועים. ממליצים מאוד על כך. ממליצים על כך בחום רב. אין אנו יודעים פרטים על קבוצות התמיכה של משרד הבטחון או של נט"ל - אך מדוע לא לנסות? הרי תמיד אפשר לעזוב את הקבוצה אחרי מספר מפגשים אם לא מרוצים. אך, שוב מנסיוננו, כדאי להתמיד לאורך מספר מפגשים כי לעתים ההתחלה היא מאכזבת ואח"כ באה ההארה. שבת שלום.
 

מיכלכהן

New member
תודה רבה לכולכם

על התגובות והשיתוף. כרגע מצב הדברים הוא שנתתי לאחותי את הטלפון של נט"ל, ומעכשיו (לפחות בטווח המיידי) זה בידיים שלה. שוב תודה לכולכם. מיכל
 

מיכלכהן

New member
מקפיצה

 
למעלה