שאלה לי אליכם...

oriel ahamud

New member
שאלה לי אליכם...

קרה לכם פעם שיצאתם מהארון... וגם לאחר הרבה זמן, המשפחה לא מקבלת ולא מתעניינת בחיים הפרטים שלכם?
לאיפה אתם יוצאים, לא שואל לגבי חברים גאים כאלה וכו'....
או שמתעלמים מהיותכם אנשים שחזרו בשאלה או חזרו בתשובה וממש לא מתעניינים בכם בכלל?

יש לי זה קורה......
וזה מעיק, פשוט לא בא לי לבוא לשבתות בכלל.

ItsikH

Member
אדישות כואבת יותר מכעס

ItsikH

Member
למזלי לא, רק המחשבה על כך מספיקה לי
אני לעומת זאת איבדתי את הוריי בגיל צעיר.

ItsikH

Member
מה שאני אומר לחבריי שמסוכסכים עם הוריהם יש לכם הורים לריב איתם, תהנו, זה עדיף על האלטרנטיבה

למרות שהמצב של אוריאל נשמע כואב, הייתי מעדיף

את האדישות על פני הכעס או האכזבה.

לפחות נותנים לו לחיות את חייו.. לא שואלים אותו אם יש סיכוי שעוד יביא בחורה הביתה וכו'

אוריאל - לפני כמה זמן יצאת מהארון?

אבל אני מכיר כמה שיצאו מהארון. סיפור מסויים הוא על בחור, גבר בן 30, שיצא מהארון לפני שנתיים. ובמשך השנתיים יש התעלמות מוחלטת מהעובדה הזאת. ההורים לא מדברים עם הילד על החבר שלו (שהם כבר גרים יחד) ועל היותו הומו. שנתיים התעלמות מוחלטת.

והוא מבין זאת.. ונותן להם את הזמן שלהם להבין ולעכל.
אז בינתיים עברו שנתיים. הוא מקווה שיהיה בסדר..
הוא בדיוק סיפר לי שבאחת הארוחות האחרונות, אמא שלו נתנה לו סיר עם קצת אוכל, כדי שיקח איתו הביתה - בידיעה מוחלטת שהסיר יגיע ומיועד לחבר שלו - אבל היא לא טרחה לציין, והוא לא טרח להכריח. שניהם הבינו ששניהם הבינו. והוא שמח על ההתקדמות.

לאט לאט, חמוד.

oriel ahamud

New member
יצאתי בערך לפני 7 שנים מהארון....

אמא וגם אחותי וגם עוד אנשים מהמשפחה, שעדיין לא סיפרתי להם על נטיותיו היו מצפים שאתחתן עם אישה .... (לא חושב שאנשים יגידו לי דברים חיובים אני מדבר על המשפחה המורחבת אם ואצא מהארון מולם)

אתמול אמא ואחותי צחקו שהבינו לכוונה שלי שאני רוצה להתחתן עם גבר (בבוא היום....) ואולי להביא ילדים לעולם.... ממש לא זרמו איתי.... איך נגיד את זה ככה, לא יהיו רציניים לגביי לא אהבו בקיצור.

הם פשוט לא רוצים להתעניין בכלום, ורק אני צריך להתעניין בחיים שלהם? פאק!!!

בעצם הם אומרים שאני לא שייך למשפחה שגם ככה מפורקת...

אני מסתכל על אחי התאום שהתחתן ויש לו ילד ועל בני דודים שיחסית קרובים לגילי שהתחתנו והביאו 2,3 ילדים.... זה ממש כואב ולא בא לי להיות סביב להם אבל הם לא יודעים!

אבל מה לעשות ככה החיים, וכל דרך שבן אדם בוחר בה זה לא גן עדן...

רק שנמשיך לאהוב ולעמוד על שלנו כמה שיותר
אז שבת שלום....

מפתיעה אותי התשובה שלך.

חשבתי שיצאת מהארון לפני שנה.. אבל שבע שנים זה הרבה ואנשים כן מגלים סוג של התקדמות בטווח כל כך רחב של שנים.

אבל במקרה שלך, המשפחה לא בדיוק טורחת להרחיב את האופקים ולהבין מה זו הנטיה המינית הזאת ואיך הומואים ברחבי הארץ והעולם בוחרים לחיות את חייהם. נשמע כאילו יש הרבה בורות בנושא.

אני ממש מצטער לשמוע את זה.. ואני עוד יותר מצטער להגיד את זה - אבל אולי כדאי שאת החיים שלך תשאיר לעצמך, לפחות עד שיהיה מה לשתף.
ברגע שיהיה לך גבר שתאהב ותרצה להציג אותו בפניהם - אז אולי יתרחש שינוי..
ואם לא - אז אולי כשתעברו לגור ביחד - גם אז אולי.
אבל אם התחלפו גברים בחייך, וגם אם עד כה לא הצגת בפניהם אף אחד - הם לא ראו שומדבר משמעותי שקרה לך כ"הומו". לא זוגיות חזקה ויציבה, לא מעבר דירה ביחד ולא שומדבר שיפתח להם את האופקים ויציג בפניהם הומוסקסואלים שונים ממה שהם חשבו.

אולי אם עוד שנה מהיום, כשתרצה לגור ביחד עם איזה גבר שתכיר, פתאום הם יבינו שגם להומואים יש זוגיות.. ולאט לאט הם יפתחו לעולם הזה..
הכל בגדר אולי, אני לא מכיר את המשפחה שלך.. אבל זה תהליך שחייב לעבור - והרבה מזה תלוי בך.
לא מספיק רק לדבר ולהגיד "אני רוצה ילדים" - עד כה הם לא ראו ולא שמעו על שומדבר דומה.. אז תגובת הצחוק היא באיזשהו מקום קצת מובנת, למרות שאני חושב שהיא חסרת טקט, מעליבה ולא מכבדת.
כמה שזה עצוב להגיד.. אולי כדאי לסנן אימרות מהסוג הזה.. פשוט כי הם עדיין לא מבינים את זה.

האדישות הזאת מייגעת ושוחקת..
אבל כולי תקווה שברגע שימלא חלל בחיים שלך ותרגיש מה זאת אהבה, תוכל להכיר בהם בתור המשפחה האוהבת, שעדיין לא כל כך מבינה. ואולי זה גם מה שיסייע להם להבין בסופו של דבר.

ובהקשר לאחיך ולבני הדודים. כמוני כמוך. זה כואב, אני רוצה גם.. אבל אין לי מושג מה יהיה.

שבת שלום

בטח. כשיצאתי אמא שלי הטילה ווטו

והתעלמה לחלוטין מחיי. כנ"ל גם אבא שלי, שרק דאג שמא אביא זיונים הביתה.
לא הוטרדתי במיוחד, היו לי צרות קשות הרבה יותר.

לא הבנתי, יצאת לפני שבע שנים? או רק לאחרונה?

או שרק עכשיו הם הבינו שזה שיצאת מהארון אומר שתתחתן עם גבר?

אם זה באמת חשוב לך אולי כדאי לקחת את ההורים לשיחה. להגיד להם "חשוב לי לשמור איתכם על קשר, וקשה לי לעשות את זה כשלא איכפת לכם מחלק כל כך גדול מהחיים שלי".
תסביר להם שהם לא חייבים להכנס לפרטים של מי למעלה ומי למטה (כי יכול להיות שמזה הרתיעה) אבל אפשר להתעניין בדרכים אחרות.

ושוב, לא הבנתי בדיוק כמה זמן עבר, אבל אל תשכח שיכול לקחת הרבה זמן לעכל את זה, והצחוק הוא רק דרך התמודדות שרומזת שהם עדיין לא מוכנים לדבר על דברים כאלה.

oriel ahamud

New member
היי ירושלמי 16

יצאתי לפני 7 שנים (כיום 27)

הם פשוט לא רוצים להכנס לתוך העולם הזה...
פשוט אין התעניינות.

בוא נשאל את זה ככה

מה הייתי רוצה שיהיה? איך היית רוצה שהם יביעו התעניינות?

oriel ahamud

New member
הייתי שהם יותר התעניינו וישאלו שאלות.

כיום אני מנהל אורך חיים חילוני והם דתיים....
אף פעם לא הייתי במערכת יחסית רצינית, אז לא מתאים כרגע לדבר על זה שיש לי חבר...

קשה לי כל הזמן שאני מתעניין בהם מנסה להיות קשוב אבל מצידם כלום.

אבל אולי הם לא יודעים מה לשאול

אמנם אני וההורים שלי הגענו לשלב שמדברים על זה יחסית מהר (אחרי בערך שנה), אבל עדיין בהרבה שיחות הם אמרו לי שהם לא יודעים מה הם אמורים לשאול, איך הם אמורים להגיב. יכול להיות שאתה אפילו לא מבין עד כמה הם לא יודעים איך להתנהג עם זה. פעם אחת אמא שלי שאלה אותי אם היא אמורה לבוא איתי למצעד הגאווה (אני לא הולך בכלל למצעד הגאווה, אבל היא פשוט לא ידעה אם זה משהו שאמור לקרות).

מה גם שאין מה לעשות, אורח החיים החילוני יוצר סוג של פער. אז בהתחשב בכל הדברים האלה אני חושב שזה הוגן לצפות ממך להיות זה שעושה את הצעדים ויוזם את השיחות. אפילו אם זה נשמע מלאכותי, אפילו אם אתה צריך להגיד "אני רוצה לספר לכם ככה וככה, כי זה חלק חשוב בחיים שלי עכשיו". ואולי אחרי שתתחיל לספר, הם גם יתחילו לשאול.

למעלה