שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

שלום! שמי יערה, ואני מירושלים. לפני כמה שבועות הייתי בקורס ניווט וסיור של הצבא, ובמסגרת הקורס הגיעו אלינו שני אנשים מהמשא"ז, והייתה לנו שיחה מדהימה בנושא. הקיצר-די התלהבתי מהרעיון, וכל הרעיון של ההתנדבות מאוד מושך אותי. אבל יש בעיה אחת-אני כבר מתנדבת במד"א 9 שעות בשבוע, וזה ממלא את כל הזמן הפנוי שהקדשתי להתנדבות בשבוע. (אני גם תלמידה בשלבי סיום, והלו"ז שלי מאוד עמוס). ופה, סוף סוף, מגיעה השאלה שלי: האם יש אפשרות לשלב התנדבות במד"א עם המשא"ז? איזשהוא ערוץ משותף בין שני הארגונים? אם כן, אנא כתבו לי, אני מאוד רוצה להתנדב, וחושבת שיש לי המון מה לתרום.

Deathatred

New member
כל הכבוד

על ההתנדבות במד"א ועל הרצון להתנדב במשא"ז!
המשא"ז מאוד גמיש בנוגע לשעות פעילות ומחייב אותך למינימום של 4 שעות פעילות חודשיות. אני מניח שאם תדברי אם מפקד-הבסיס או עם קצין-המשא"ז תוכלי למצוא סידור שיענה על לוח הזמנים הצפוף שלך. היום כל מתנדב חשוב ולדעתי לא יגרעו אותך אם לא תמלאי את מינימום שעות הפעילות. את יכולה להתנדב בהעברת הדרכת מד"א למתנדבי המשא"ז ולעזור באבטחת אירועים גדולים. אצלנו יש כמה מתנדבים שמתנדבים בו-זמנית למד"א ולמשא"ז. בקיצור, דברי עם הרמק"מ (קצין-המשא"ז) ואני בטוח שתיצאו פתרון לשביעות רצונך. בהצלחה

מתנדב

New member
י ע ר ו ל ה ברוכה הבאה לפורום

אני שמח שהגעת למסקנה על זה שאת רוצה להתנדב למשא"ז, אכן ההתנדבות חשובה מאוד ובפרט בימים אלו. היות וכתבת שאת כבר מתנדבת במד"א שכמובן גם ההתנדבות במד"א זה דבר גדול של הצלת חיים וכו´, ובכל זאת את רוצה לתרום גם למשא"ז, לכן הצעתי היא כפי שכבר כתב לך Deathatred ששעות ההתנדבות לחודש היא 4 שעות חודשיות, אני בטוח שאם תרצי תוכלי לפנות לך זמן של משמרת אחת לחודש בת 4 שעות. בהצלחה לך.

ישראל26

New member
אין שום בעיה ...

בתחנה שלנו ישנם המתנדבים בכל "כוחות הביטחון " סתם לדוגמא -כבאי במקצוע +נהג אמבולנס בהתנדבות +מתנדב במשטרה או כמה אחרים שמשלבים התנדבות בכל היחידות . כמובן שלעיתים את יכולה לפגוש בשעת פעילות במשטרה -את עמיתייך למד"א באירועים הדורשים זאת (מופעים , אירועים גדולים ) או חלילה אירועי פח"ע , ואירועים שבהם המשטרה מזמינה אוטומטית מד"א שריפות אירועי ממ דקירות ועוד ועוד כך שאת בתור מתנדבת במדא תוכלי תמיד לסייע במשמרת משני הצדדים ולגשר ולסייע בעבודתו של מד"א מול המשטרה , ובעבודתה של המשטרה מול מד"א . כמו כן תמיד תוכלי לסייע בהעברה של הדרכות עזרה ראשונה - נושא מבוקש מאוד בבסיסי המשמר האזרחי -ויוצר קשר טוב עם קציני האק"מ ומפקדי הבסיסים ומתנדבים אחרים .(לעיתים אפילו בני זוג ואפילו חתונות יוצאות מזה ...) לגבי השעות - המשאז =האק"מ לא דורש שעות התנדבות רבות בחודש וניתן תמיד להסתדר עם המפקדים . אז יופי על התרומה -זו הציונות בהתגלמותה כיום -ובמיוחד בתקופה קשה זו והתשובה לכל המשטמטים וכל אלו ש"יושבים על סיר הבשר מתלוננים על כולם ולא אכפת להם אלא רק מעצמם ...". בהצלחה !!!!!!!!

א סך מלואכ´ס, וייניג ברוכ´ס

שלום יערה כל הכבוד לך יחד עם זאת, אני חושב שאת צריכה לבחור לך תחום אחד ולהתמקצע בו כי יכולים להיות ניגודי אינטרסים לדוגמא: הגעת לפיגוע במסגרת המשא"ז ויש אדם הזקוק לעזרה ראשונה רפואית. מובן שאת תעזרי לו ואז כח המשא"ז יוצא חסר. באידיש יש פתגם שבתרגום חופשי אומר: הרבה מלאכות - מעט ברכות. א סך מלואכ´ס, וייניג ברוכ´ס. תשארי בתחום אחד, תתמקצעי ותבואי על הברכה.

י צ ח ק י

New member
דוד מה הקשר?

אני מכיר מלא חברים שמתנדבים גם במד"א וגם במשטרה תשובתך ממש לא לעניין

תודה רבה לכל מי שהגיב

אני שייכת (כפי שציינתי) למחוז ירושלים. איך אני יכולה לקבל עוד מידע על המשא"ז והפעילויות שרלוונטיות אלי?

שלום30

New member
את נגשת לבסיס ההפעלה באיזור מגורייך

ושם את מציגה את עצמך ואת הרצונות שלך ואני מאמין שיסבירו לך ויתנו לך מידע על דרכי ההתנדבות והפעילות הקיימות בירושלים בהצלחה

ram9

New member
באמת אין שום בעיה...

אני מתנדב בתחנת כיבוי ברמת גן ואצלנו יש גם אחד שהוא כבאי ומתנדב במד"א וגם במשא"ז. באופן אישי גם אני מתכוון להתמדב לפני הצבא במשא"ז למרות שהבנתי שזה די משעמם אם אתה לפני צבא כי אין הרבה מה לעשות חוץ מסיורים.

or_k

New member
ומה חשבת שתעשה לאחר הצבא?

גם סיורים. אם תעשה קורס מדים בגיל 21 או קורס בילוש בגיל 24 ותפעל עם סיור תחנה / בילוש אז כבר יתחיל ה"אקשן".

למעלה