שאלה לי אליכם

לאונידס

Active member
לא פשוט אבל גם הבנות של רש"י הניחו תפילין

אם הבנים הסבירה לך את העניין הציבורי, אני לא מסכים שבשם האמונה שלך תקין שתפגע בשאר הציבור ש 50% ממנו הוא נשים ולחלק נכבד מה 50% האחרים חשוב מאוד השוויון של הנשים, השותפות שלהם בחלק מרכזי ביהדות כמו התפילה. כיפה היא עניין אישי שלך מול קונך, תסתדרו בינכם.

senhadrin

New member
כל הגזרה ,היא משום צניעות

כפי שאסור לשמוע שירה מנשים

מותר לשמוע נשים שרות

ומותר לנשים לקרוא בתורה ולהוציא הציבור ידי חובתו. להחמיר- תמיד אפשר. שלחתי לך מסר, ראית?

לא נוהגים בחלק מהקהילות

ע"פ המנהג של חלק מהקהילות אסור. זכותך להיות חלק מקהילה כזאת. כמו שזכותי להיות חלק מקהילה שמתירה.

לא, כפי שבעצמך כתבת

האיסור הוא מפני "כבוד הציבור". אם היתה בעיה של צניעות, נשים מלכתחילה לא היו עולות לתורה.

אלוניס

New member
תלוי כמה אב המשפחה מקפיד בעניין

אבא שלי לא הקפיד ואחי לא עלה לתורה. עשינו לאחי חגיגה באולם אבל לא עשינו שום דבר בבית הכנסת. אין לי מושג עד כמה אנחנו "נדירים" בנוף הישראלי. בזמן שלמדתי ביסודי רוב הבנים עלו לתורה ועשו בר מצווה. לא יודעת איך זה היום. בכל מקרה אף פעם לא מאוחר ללמוד לקרוא בתורה ויש אנשים שעושים בר מצווה בגיל מאוחר אם הם מרגישים שזה חסר להם.

לאונידס

Active member
אני מניח שלא כולם עולים לתורה

כמה יהודים את מכירה שמקיימים את כל המצוות? אני בטוח שאף אחד (הרי בית המקדש חרב) אז אקל עליך: כמה יהודים את מכירה שמקיימים את כל המצוות שניתן לקיים? אשריך אם פגשת אחד, אבל אני בספק. כל אחד וסולם הערכים והעדיפויות שלו. אצל רוב החילונים שאני מכיר מצוות שבין אדם לחברו נמצאות במקום גבוה יותר לעומת מצוות שבין אדם למקום.

למעלה