שאלה לי אליכם!

שאלה לי אליכם!

למה אתם חרדים בעל כורכם? למה לעאזזל אתם לא פורצים את הגבולות והולכים לעולם משלכם במקום להתקע בעולם החרדי? אולי נולדתם למשפחות וסביבה חרדית - אך אין זה מחייב שאתם בעצמכם תחיו במקום שאינכים רוצים להיות בו וכל הזמן צריכים להיות בתחפושות של חרדים שמבפנים אתם לא! ממה אתם מפחדים? מההורים? מהחברה? מהסביבה? אני לא חרדי, אך אבא שלי חרדי ואמא שלי דתיה, תפסיקו להיות מי שאתם לא! צאו אל העולם הגדול? ממה הפחד? מההתמודדות עם הקשיים? מההחרמה החברתית?.... תהיו מי שאתם! (אני לא כועס עליכם חלילה או מבקר אתכם אך חשוב שתהיו אתם - בלי כל המסיכות)

לפני שאתה שואל

תטרח לקרוא מספר דפים אחורה. חיפוש תשובה פשטנית לדברים מורכבים איננה מתאימה לאדם בוגר בנפשו, כמוה כשאלה למובטל למה אתה מובטל לך תעבוד? בלי לבדוק כמה הוא ירויח מעבודה בשכר מינימום וכמה הוא יוציא עליה (בייביסיטר וכאלה).

קראתי - הבנתי

תודה רבה
אני מצטער שוב אם מישהו נפגע מהשאלה שלי,

לא אתה לא

תקרא את מה שכתבת, אתה קראת לצאת מהארון, "תפסיקו להיות מי שאתם לא! צאו אל העולם הגדול? ממה הפחד? מההתמודדות עם הקשיים? מההחרמה החברתית?.... תהיו מי שאתם!" תרגום: מה כבר יקרה, תהיו בודדים? שטויות אז מה, תשנו ברחוב? נו יש ספסלים נוחים ליד הבית שלי אתם מוזמנים, נתק מהמשפחה? שטויות מי צריך משפחה, תרעבו? יש אוכל בפח הסמוך לביתי תגרדו קצת....

תבין מה שאתה רוצה להבין,

למצוא עבודה - זה קל אז כבר יש לך הכנסה גם אם היא מינימום, למצוא דירה בזול ולא בבועה של גוש-דן זה יחסית קל, להתנתק מהחיים הקודמים, זה החלק הקשה, לא אומר לכם תחיו ברחובות! חלילה! פשוט תתנו "פוש" לצאת מהמצב כיום, כמו שאני נתתי, אני לא צריך שלחץ חברתי יקבע לי מה לעשות או לא, אני מאמין באלוהים אך לא מאמין שמה שהחרדים עושים זאת התורה שהוא התכוון אליה,

mister xy

New member
רוב המשתתפים בפורום

הם נשואים ו/או הורים לילדים כך שהיציאה כרוכה בקשיים גדולים הרבה יותר מאדם בודד.

מסכים בהחלט!

מצטער אם פגעתי פה באנשים, רציתי לשמוע על ההתמודדות שלכם עם חיים כפולים, וזכותכם לא לענות לי, אני לא בא להלהיט את הרוחות, ושוב, מצטער אם מישהו מכם נפגע באופן ישיר או עקיפי

זה כמו לשאול הומו למה הוא לא יוצא מהארון

לכאורה, צעד פשוט שהופך את החיים לפשוטים יותר. בפועל, נדרש לכך הרבה אומץ כי אתה מנתק קשרים חברתיים ותרבותיים של שנים רבות.

אינך כועס ?! אז הנך בז ! אז אתה בד"כ טועה !!

לחיות תחת מסוה איננו בהכרח חוסר יושר. הדוגמה הקצונית: אלי כהן. דוגמה נוספת: אמא שרק בגלל טובת הילד שלה ו/או טובת אחותה ו/או ..., מוכנה לשלם את המחיר העצום הזה ! אתה בא לשפוט אדם: אין צורך להיות קודם במקומו כדברי חזלנו הטפשים-לעתים-קרובות, די שתהיה מודע לסיבות הפנימיות שלו. איזה תוית אתה שם עליך : דתי ? חרדלש ? ....

אינני בז חלילה - כל אחד זה סיפור אישי

ועולם ספני עצמו, אני בגיל 14 ברחתי מישיבה ויצאתי לעבוד בבניין, כיום יש לי כ6 מקצועות ביד, והשביעי בדרך, למדתי: מחשבים, חשמל, מיזוג אוויר, חשמל רכב ודיאגנוסטיקה, מכונאות, ויש לי רישיון על משאית שאני גם מחשיב את זה כמקצוע, דברים שלא היו מלמדים אותי במערכת סגורה,

עם כל הכבוד

רשיון על משאית אינו מקצוע, הוא אולי יתרון בעבודות מסוימות שזה נדרש בהן.

נהג משאית זאת עבודה לכל דבר,

יש לי גם רישיון על נגמ"ש אך בזה אין עבודה לכן אני לא מחשיב את זה כמקצוע,

יפה, אבל כתבת

"תפסיקו להיות מי שאתם לא! צאו אל העולם הגדול? ממה הפחד? מההתמודדות עם הקשיים? מההחרמה החברתית?.... תהיו מי שאתם! ... שתהיו אתם - בלי כל המסיכות)" אז זו רק התנשאות ? ולגבי "שתהיו אתם", כבר הסברתיך שלעטות מסכה יכול לבוא ד ו ו ק א מתוך י ו ש ר פ נ י מ י !

למעלה