שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

אני סטוודנט לתקשורת ומדעי המדינה וזה זמן שאני רוצה להיכנס לעולם היח"צ אך איני בעל ניסיון שלחתי קורות חיים למשרדי יח"צ בצפון ובפנייתי במייל כתבתי כך לכבוד________ שמי חיים צימבלרו,אני סטודנט לתקשורת ומדעי המדינה באוניברסיטה הפתוחה ומעוניין לעשות צעדים ראשונים בתחום יחסי הציבור. אשמח אם תוכלו למצוא מקום בעבור סטודנט שאומנם חסר לו הרקע המקצועי אך יכול לחפות על כך בהמון מרץ ,השקעה ,רצינות ,יצירתיות והתלהבות. דגשים לעבודה: אציים כי לא שלחו לי שום תגובה. הייתי רוצה לשאול מה אני עושה לא נכון וכיצד ניתן לפנות למשרדי היח"צ בכדי שלפחות יבדקו במי ובמה מדובר?

נתי נתן

New member
תכתבו שאתה רוצה להיות סטאז'ר גם ללא תשלום

ירוצו אחריך, והכי חשוב אל תשכח תמיד להבליט יתרונות שלך למול האחרים בהצלחה

taltula26

New member
למה בחינם?????

לא סתם לענף יח"צ יש שם רע, בין היתר בשל הגישה המבחילה הזו!!!!!!!!!! הבנאדם מעוניין לרכוש נסיון בתחום, אז למה לו לעבוד בחינם??????? בגין כל עבודה יש לקבל שכר, סטז'ר במשרד עו"ד מקבל שכר אז למה שסטז'ר במשרד יח"צ יעבוד בחינם????? גישה דוחה, לא מבינה אותך ואת שאר המשרדים שדוגלים בגישה כ"כ מחפירה

נתי נתן

New member
ללמוד עולה כסף הרי הוא לא יגיע

למשרד ויעבוד מישהוא יקדיש לו זמן ילמד אותו וזה = כסף לא מדובר כאן על סטא'ז חובה בחוק כמו אצל עורכי דין

taltula26

New member
תסלח לי מר נתן

אבל פעם אחרונה שבדקתי, בחוקי העבודה בישראל כתוב באופן מפורש (ואם תתעקש אני אוסיף לינק) שיש לקבל תשלום עבור עבודה, כל עבודה, לא משנה מה הגדרת העבודה בין אם מדובר בסטאז'ר, עוזר תקציבאי או אפילו מנקה המשרד, שום דבר לא ניתן בחינם, אני בטוחה שאתה כבר יודע את זה. גם אם עובד מגיע עם ניסיון, עדיין צריך להקדיש לו זמן כדי ללמד אותו איך המשרד עובד, איך נהוג לכתוב הודעות לעיתונות אצלכם (מן הסתם לא כל משרד באותה שיטה) אבל לאותו עובד אתה תשלם נכון? אז מה ההבדל??? אתה מקדיש זמן ללימוד וזמן הרי שווה כסף, לא????? ד"א, ראיתי שהתלוננת על היחס שנותנים העיתונאים למשרדי יח"צ, באופן אישי אני מסכימה איתך, אבל התדמית הבעייתית שיש לתחום שאמור להיות אמון (בין היתר) על התדמית של לקוחותיו (ההצלחה לא נמדדת בכמה הודעות אתה מצליח להכניס לעיתון כזה או אחר), לא מצליח להתנער מהתדמית הכה בעייתית שיש לו כיום. וזאת מדוע, לדעתי האישית YOU GET WHAT YOU GIVE, הגלגל תמיד מסתובב. אגב, מעניין שאתה היחיד שהגבת......... סביר להניח ששאר חברי הפורום דוגלים באותה גישה נצלנית כמוך.......

OdedTik

New member
מצטרף..

גישת ה"תציע את עצמך בחינם" היא בזויה. נכון, סטאז' הוא תהליך לימודי שבו הסטאז'ר מרוויח ידע, אבל גם בעל המשרד מרוויח עובד, בטח אם מתברר שלאיש יש כישרון. כולנו כועסים כשאנחנו שומעים על מלצרים שמנוצלים כך בחסות ה"סטאז'" אז למה אצלנו? צריך להיות תשלום, גם אם מינימלי.. אגב מנסיוני הדרך החוקית היחידה "להעסיק" סטאז'ר ולא לשלם משכורת היא אם הוא מגיע דרך תכנית סטאז' במכללה בה הוא לומד כאשר על הסטאז/ הוא מרוויח נקודות זכות. עודד מזרחי יחסי ציבור www.odedtik.net

הבנתי למה עודדתיק, כשראיתי בתמונותיך

בכולן, את עודד עם תיק... ואולי תיק תקשורת תפרו לך תיק... נחמד

למעלה