שאלה לי אליכם-

מישהי68

New member
זו בדיוק הבעיה,

הם באים מסגירות גדולה ו'משתוללים' (כפי שהגדרת) עד הסוף... למה להגיע לכזה מצב? אפשר לעבוד את ה' בשמחה בלי הוללות והתפרקות-זה ממש חילול ה'!!! אתה עבד ה' תהיה עד הסוף!!! ה' הוא אב רחמן ואוהב ל-כ-ו-ל-ם! ואם החסידים שה' אב רחמן 'יותר' בשבילהם, שיוכיחו את עצמם 'י-ו-ת-ר'!

שם דבר

New member
יקירתי ! את מזכירה לי את החילונים

ששואלים ; למה הדתיים גנבים ? . . . *החסידים מקבלים חינוך טוב, את נתקלת כאן בחסידים שהם השוליים של החסידות, שמטבע הדברים יש אצלהם יותר שובבים, בניגוד לשאר המגזרים שגולשים כאן -שהם חתך יותר איכותי של החברה, כי אצל מגזרים אחרים האינטרנט הרבה יותר נפוץ. *החסידים הם נפלאים כמו כולם, וגם להם יש יצר-הרע כמו כולם, ואת לא יכולה לדרוש מכל שולי החברה - שיתנהגו ברמה גבוהה . יתכן שיש אי אילו משובשים בהתנהגותם, כיון שהם באו מחינוך קיצוני קשוח ומלחיץ . אני חושב שבגדול -החסידים הם יותר חביבים ולבביים, ויותר ענוותנים .

מישהי68

New member
אין צורך להוציא דברים מהקשרם.

נכון שבכל וילה יש פח זבל אך תלוי הכמות והגודל... מלראות חסיד שלבוש בצורה כ'כ הדוקה ולדמיין את מעשיו בסתר -הדרך ארוכה. אין בעיה תתלבש בהתאם,אל תשלה את הציבור שאתה משתייך אליו שאתה " צדיק ,תמים בדורותיו".. ואני בתפילה שה' יחזיר את כולם בתשובה שלימה!!!

שם דבר

New member
אחותי !

אז אני מודיע לך חגיגית ! שאת טועה ומכלילה סתם ! חבל שאת חושבת כך בגנות החסידים ! הפח-זבל שלהם לא גדול יותר ! כנראה שאת פגועה באופן אישי . כולם אהובים ! כולם חביבים !

מישהי68

New member
"כולם אהובים,כולם ברורים,כולם דגולים...."!

אני לא נגד אף אחד רק רציתי לברר את התופעה. "אין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא"-בשביל זה באנו לעולם לתקן את מידותינו ולוואי ונצליח!

אני ליטאי והוא צודק אבל

המילים רודן אכזר קצת צורמות לי באוזן אמנם יש יותר דגש אצל הליטאים על יראת שמיים על עבודה מיראה בנות אתן ממש לא יכולות להתערב תבואו לאלול בישיבה ליטאית תלמדו מוסר ונראה אותכם מדברות

winkinsmily

New member
=============

בוא לסמינר, כל המורות גונבות מהבעלים הר"מים שלהם שיחות מוסר...

winkinsmily

New member
חחח כן

היתה לנו מורה שהיתה כ"כ בקטע של ישיביש,שחוץ מללמוד גמרא וכל מיני היא גם היתה לפעמים בלי לשים לב מלטפת זקן וירטואלי,ת'יודע,התנועה הזו ממתחת לאף,אצבעות מתפצלות מסביב לפה ונפגשות בסנטר...

שם דבר

New member
ברור שדברתי על אוירה .

תראה את דברי הגר``א שאומר בפשטות -שאסור- לדבר דברים בטלים , ההקפדה המיוחדת של הליטאים על ``ביטול תוירה``, ההדגשה של עומק הדין, את ההקפדה הכפיתית על כל תג ותג מתוך פחד ! ולא מתוך אהבה ושמחה ! זה יוצר אצל הרבה בציבור הליטאי הרגשה של אדון תקיף . אם הגזמתי - אבקש סליחה ומחילה !

ומה קורה

מהחסידים שעובדים בצורה אחרת כמה עבירות הם עושים????????? זמן קרי"ש זמן תפילה

שם דבר

New member
לא מדברים על עבירות !

מדברים על האוירה החיובית והפתוחה שיש אצל החסידים . בכל מגזר יש את החוטאים, הבינונים, והצדיקים שלו . והעבירות המיוחדות שלו . . .

שם דבר

New member
תואיל להסביר בבקשה מה מפריע לך

אצל החסידים ? הרי הסברתי את כל הענין.

מפריע לי

שהחסידים ברובם מחקו את המושג שנקרא זמן קריאת שמע זמן תפילה שקיעה ואל תגיד לי שזה מיעוט בתוך עמי אנוכי יושבת באמצע הזמן לך לכל שטיבל מזדמן בשעה 10 ותראה מי הרוב במנין

שם דבר

New member
אז אל תהיה חסיד !

מפריע לי שהליטאים שכחו מאהבת ה` ומשמחה של מצווה, והכנה למצוה . ושהחינוך המייסר שלהם -לא מתאים לדור המפונק שלנו, מפריע לי שהליטאים מגדלים בלורית, ומתפללים מנחה-גדולה לכתחילה, והם אינם אומרים סדר הקרבנות לפני התפילה. ואין אצלם חינוך לשמירת עיניים וכו` וכו`. כל מגזר והעבירות שלו. החסידים והליטאים היראים את ה` - מתנהגים כמו שכתוב בהלכה .

כמו חילונית

איפה כתוב שלדתי או חרדי חסידי או ליטאי אין יצרים ??????????? אז למה תמיד שיש להם מעידות קופצים בני בליעל ותמהים אבל הוא חרדי.. אבל הוא חסיד...

למעלה