שאלה לי אליכם

תום116

New member
שאלה לי אליכם

כאוהד צעיר של LA, לצערי לא יצא לי להיות ממש מתמצא ב-3 אליפיות ההן. השאלה שלי היא, איך הייתם מגדירים את קובי באליפיות האלה? "כינור שני"? סטייל פיפן לגו'רדן, או משהו כזה(הבנתם)? או כוכב שני, שהיה לו חלק לא פחות באליפיות מאשר שאקיל, והוא לא היה שום כינור, אלא ה-כוכב. בד"כ שאני שואל פה שאלות, אז נותנים לי תשובות כמו שצריך, אשמח לשמוע גם הפעם.

Malcolm X

New member
הטריפל האחרון על שמו של שאקיל אוניל

הוא השחקן הכי דומיננטי בליגה בעידן פוסט-ג'ורדן. רק דאנקן מתקרב להישגים שלו בעשור האחרון. שאק היה המנהיג הבלתי מעורער של הלייקרס בזמן האליפויות וגם לקחת 3 פעמים MVP גמר. שחקן של מני טיים. אגדת כדורסל. בראיינט היה שחקן חמישייה התקפי שפרח תחת הצל של הדיזל. אפשר להגיד הסגן שריף. בהחלט. הבעיות התחילו כשזה הפסיק להתאים לו. גם לדריק פישר ורוברט הורי יש לא מעט מניות באליפויות האלה עם סלי קלאץ' גדולים בפלייאוף. סתם לידע כללי, זאת הייתה התקופה הכי חלשה בנבא מאז תקופת השפל בסוף שנות ה70. קבוצות על הפנים והרייטינג ירד לזבל. מחזור הדרפט של לברון, וויד וכרמלו החזיר את העניין בליגה והיום אנחנו עדים להתעוררות מסויימת ברמה ותחרותיות.

קובי התפתח במהלך האליפויות

ב 2000 הוא היה עוד ילד ממש, ואני זוכר את המשפט הנבואי של עופר שלח, משחק 5 בגמר אם אני לא טועה. שאק יצא בשש עבירות, אף אחד לא ציפה מקובי עדיין יותר מדי, ושלח אמר שזאת ההזדמנות הגדולה של קובי להוכיח עצמו ברמה הגבוהה ביותר ולההפך לכוכב אמיתי. עוברות כמה שניות, וקובי בסל קלאץ' ענק משישה מטר עם יד על הפרצוף, עושה פרצוף שחצן של "אי אפשר לעצור אותי". התקפה אחר כך ,ריבאונד התקפה ועוד סל קשה וירטואוזי בפולו-אפ. הוא ניצח את המשחק שהבטיח מעשית אליפות (עלו ל 3:2 וחזרו הביתה) ב 2001 הלייקרס נתנו פלייאוף מושלם, התצוגה הכי טובה שאני ראיתי של קבוצה בפלייאוף לאורך כל הסדרות, עם הפסד בודד בגמר. קובי כבר היה מספר 2 ללא עוררין. אמנם בגמר שאק היה בלתי עציר מול גרזי, אבל בדרך לשם קובי שיחק נהדר ואף זכה למחמאות משאק עם כמה הופעות ברמת mvp. ב 2002 שוב בגמר שאק היה דומיננטי (שוב ניו גרזי), אבל כאמור ההתפתחות של קובי וגם האגו שלו נתנו לו נתח יותר משמעותי מההתקפה של הלייקרס כל הפלייאוף. לא הייתי אומר שהם היו שווים, אבל קובי בהחלט כוכב כמספר 2. לפי זכרוני, החלה תבנית של שאק מחזיק את הקבוצה בהתחלה, וברבע האחרון קובי לוקח פיקוד ועושה את הנקודות. תבנית שהתחזקה בשנתיים הבאות

תום116

New member
אז תמיד א נ י

בשורה התחתונה- היית מגדיר את קובי יותר כ"כינור שני", או כ"כוכב שני"? שאק היה הכוכב הגדול, אבל הוא סנטר, בוא לא נשכח.

אז מה שהוא סנטר?

גדולה של שחקן לא נמדדת בעמדה בה הוא משחק, אלא בדרך בה הוא משפיע על המשחק. קבוצות שינו את צורת המשחק ואת סגל השחקנים רק בכדי לנסות להתמודד עם שאק ועדיין הוא היה בלתי עציר. הדרך היחידה לעצור אותו הייתה ונותרה "האק דה שאק" - לשלוח אותו בתחילת ההתקפה אל קו העונשין. בשיאו, באליפות של 2001, גם זה לא עזר כי הוא קלע בסביבות ה- 80% מהקו. המהלך של המשחק שאני זוכר מאותה העונה היה מהסוויפ על הספרס: שאק לוקח ריבאונד הגנה ומוביל דור בהתקפה מתפרצת, מוסר לקובי שממוקם על קו השלוש, שמחזיר לו את הכדור להטבעה.

כינור, חצוצרה ../images/Emo168.gif

באליפות הראשונה שלהם, קובי מבחינת המעמד בקבוצה עדיין לא היה כוכב כזה גדול. אז כינור שני בשבילך בשנתיים הבאות, שאק עדיין מספר אחת, אבל קובי עולה למעמד של כוכב שני, עדיין פחות משאק. שאק בתקופה ההיא היה הצרה הכי גדולה של היריבות. קובי ושאר השחקנים ניזונו ממנו. אבל קובי כבר פיתח מעמד עצמאי של כוכב-על בהתהוות. בשנתיים לאחר מכן, ובגלל זה כנראה גם נפרדו, קובי עלה על המפלצת. שאק היה נח רוב העונה ומגיע בסביבות מארס, ובינתיים המאזניים הוטו לכיוון קובי והחלו מאבקי הכוחות באשר להיותו סנטר, אם הבנתי אותך, הרי שבקבוצה צריך גם כוכבים נמוכים (נמוכים יחסית כמובן). אבל אם הסנטר הוא כל כך אימתני, הרי שהם תמיד יחסו בצלו לראיה, כאשר שאק עבר למיאמי, הוא נהיה הכינור השני של ווייד, כי כבר לא יכל לשלוט במשחקים כבעבר אבל כל עוד סנטר מפתח כזו שליטה בליגה, הוא הרבה יותר הרסני מרוב הסופר-גארדים, כי את הנקודות שלו הוא עושה בקלות.

עומר ו

New member
ב2001 הלייקרס שיחקו מול הסיקרס בגמר

שזו אותה שנה שAI זכה בMVP וסחב את הקבוצה לגמר עם ממצוע של 31 נקודות למשחק אאל"ט...

נכון, היה לי שיפט בראש של שנה ../images/Emo3.gif

ס"א פגשה את גרזי בפעם השניה שאק התעלל אז במוטומבו, מירפק אותו ודיקמבה היה מגיש את הלחי השניה. מילולית מוטומבו באמת השתדל, אבל לא עזר לו, ככל שהסדרה התארכה (והיא לא היתה כזו ארוכה) ואגב, שאלו כאן מתי קבוצה ניצחה את כל השלושה, אז הלייקרס ניצחו את כל השלושה בפילי, לא? פשוט עשו להם בית ספר

למעלה