שאלה לי אליכם

אולה *

New member
שאלה לי אליכם

הי. חלקכם מכירים אותי מפורום פוריות. אנחנו אחרי שלילי נוסף. השאלה שלי היא - כמה IVF זה "מספיק" בשביל פונדקאות? מה השריטריונים של הועדה בנושא זה? תודה.

מירבי*

New member
היי אולה...מצטערת על השלילי...

השאלה היא לא כמה IVF זה מספיק אלא מה הסיבה לכשלונות החוזרים. אם הבעיה היא בעיית זרע או בעיית ביצית פונדקאות לא תתאים. אם בכל מחזור טיפול נשאבו מימך ביציות, שהופרו בזרע של בעלך, התחלקו כמו שצריך ובכל זאת לא היתה קליטה, אז יש אפשרות לבדוק פונדקאות. אני עברתי 9 טיפולים עד שנולדה בתי , לאחר מכן עברתי עוד 16 מחזורי טיפול שבכולם היו עוברים נהדרים ולא נקלטתי. 16 זה המון, אבל, מכיוון שהרחם שלי קלט הריון בעבר נתנו לזה צ´אנס נוסף. אני יודעת על מישהי שאחרי 12 מחזורי טיפול שבכולם היו עוברים תקינים הוועדה אישרה פונדקאות. מקווה שעזרתי אולה... שבת שלום והרבה אהבה..

אולה שלום, מאחלת לך הצלחה רבה

בכל דרך שתבחרי....

אולה *

New member
הי מירבי

אני לא הגעתי למספרים של 10 טיפולים. עשינו 4 IVF. הבעיה שלנו - היא מורפולוגית הזרע (אפסית). בטיפול הראשון לא נוצרו עוברים בכלל, בשני האחרונים אפילו היו עוברים להפקאה. כך שבסה"כ עברתי 5 החזרות

מירבי*

New member
אולה, נראה לי טיפה מוקדם לחשוב

על פונדקאות, ראשית כדי לעשות פונדקאות צריך שהזרע יהיה תקין, אין אפשרות לתרומת זרע בתהליך הפונדקאות, אם נוצרו עוברים זאת אומרת שהמצב הפיך, אני מעריכה שצריך להמשיך ולנסות. עצתי לך יקירה, התייעצי עם הרופא שלך לגבי דרך הטיפול העתידית שהוא מייעד לכם בהתחשב בבעית הזרע. בהצלחה

הי אולה

מצטערת לשמוע על השלילי (מקווה שזה האחרון) אני לא בטוחה שלועדה יש קריטריונים מוגדרים לגבי כמה מחזורי IVF "מספיקים", אנחנו פנינו לועדה אחרי 9 מחזורי IVF + מחזור אחד של מוקפאים שבכולם נוצרו לנו עוברים "יפים" אבל אף פעם לא נקלטו. אני בטוחה שמירבי תוכל לענות לך יותר טוב ממני לגבי הסיכויים, אבל אולי בכל מקרה כדאי לך לפנות לאביבה לבדוק איתה את הנושא באופן עקרוני (למרות שלא היא המאשרת/דוחה מקרים אבל יש לה נסיון). חוץ מזה, כדי להתחיל בתהליך חייבים המלצה של הרופא המטפל, אולי כדאי שתתייעצי איתו ותבדקי גם איתו מה דעתו ומה הסיכויים.

למעלה