שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם ../images/Emo13.gif

יש לי כלב זאב מאוד חמוד
ולצערי גם מאוד מאוד רזה. הוא תמיד היה רזה אבל בתקופה האחרונה זה נראה כאילו הא עוד יותר רזה. הלכנו לווטרינטר והוא אמר לתת לו אוכל רק פעם אחת ביום (בגלל שהוא בן 7 הוא אמר לתת לו אוכל של גורים). התביישתי לשאול את הווטרינר שאלה ולכן אני שואלת אותכם : איך זה שנגביל את האוכל שהכלב שלי אוכל, לכוס אחת ביום (הכוסות האלו שחילקו פעם עם שקיות אוכל לכלבים), יגרום לו להשמין דוקא ?
רבה מראש על התגובות !

נופר21

New member
זה לא כל כך נכון

כלב בגיל 7 חודשים צריך לקבל 2 ארוחות ביום, מגיל שנה צריך להתחיל להרגיל את הכלב לקבך ארוחה אחץ ביום. הוא צריך עדיין לקבל אוכל של גורים, את יכולה ללכת לכל חנות חיות ולהתייעץ איתם בנודע לסוד האוכל שיהיה טוב יותר לכלבך

Oogi

New member
בלי קשר לבן כמה הכלב,

האם הכלב רעב כל הזמן?? אם כן, צריך לתת לו לאכול פעמיים ביום בבוקר ובערב, כל פעם את הכמות שהוא מסוגל לאכול. כלומר, לתת לו לאכול עד שהוא יפסיק בעצמו ולא יבקש עוד. אם הכלב לא מגלה סימני רעב והוא עליז ומלא אנרגיה, אזי כנראה הרזון של הכלב שלכם הוא פשוט עניין גנטי. עדיין מומלץ לתת לו לאכול פעמיים ביום (אפשרי גם פעם אחת) בכמות שמספיקה לו עד עכשיו.

הוא בן 7 שנים, לא חודשים

והוא לא רעב בכלל. זה הקטע, הוא כמעט אף פעם לא הולך ואוכל מיוזמתו. רק אם מישהו יושב לידו ונותן לו מהיד, או יושב לידו ומלטף אותו ומשכנע אותו לאכול. זה מה שאנ עוש בד"כ

Oogi

New member
אם הוטרינר שלל אפשרות למחלה

ואם הכלב עליז ואנרגטי אז כנראה שהכל בסדר איתו, אל דאגה :)

AdidiT

New member
7 שנים זה גור..?

7 שנים זה כבר כלב מבוגר, לא? הוא צריך אוכל לגורים כי הוא רזה, או סתם?

מייקלס

New member
שלום לך ילדה

אם יש לך תחושת בטן שהתשובה שהוטרינר נתן לך לא מספקת, עדיף לקבל חוות דעת נוספת, של וטרינר אחר. כעיקרון, אם הכלב חסר תיאבון כדאי לבדוק את הענין לעומק. זכותך וחובתך לבקש מהוטרינר שיערוך בדיקות קצת יותר מעמיקות כגון בדיקת דם כדי לוודא שמצבו הפיזי של הכלב תקין. ישנם מצבים בהם כלבים שמשאירים להם תזונה חופשית במשך כל היום מפתחים הרגל "לחטוף" פה ושם ביס מהצלחת רק כדי "לסתום" את הרעב ולעולם לא מתיישבים לאכול ארוחה אחת מסודרת. ייתכן שזאת הסיבה שהוטרינר המליץ על ארוחה אחת ביום. לא כל ברור עניין הגבלת הכמות, וסוג המזון. כלבי זאב בגיל זה אמורים לאכול מזון המותאם לגילם. בכל מקרה, אל תיתני לבושה לפגוע בבריאותו של הכלב. כלב שיורד באופן פתאומי במשקל ומאבד תאבון משדר מצוקה כלשהי. חוות דעת שנייה במקרה זה בהחלט לא תזיק.

למעלה