שאלה לי אליכם ידידיי

שאלה לי אליכם ידידיי

זו אני גאיה (כתבתי פה כבר) שיניתי את הניק שלי. כבר שבוע אני מסתובבת עם 270 בערך (אפילו בצום) לא משנה מה אני עושה זה לא יורד. עשיתי בדיקות והרופא שלי אמר שהבדיקה A1C או משהו כזה עומדת על 6.1 וזה מצויין ולא משנה לו כמה מראה הגלוקומטר שלי. האם יכול להיות כדבר הזה?????? (זה לא שאני לא סומכת על הרופא שלי אבל זה נישמע לי מוזר). נינה (גאיה)

אקווה

New member
תראי...

ה- A1C משקף את האיזון שלך במשך שלושת החודשים האחרונים, כך שאם את מסתובבת עם ערכים גבוהים "רק" שבוע הדבר לא ישתקף בבדיקות הללו. מה שאני הייתי מציעה לך זה לבדוק האם את מזריקה במקומות שונים כל פעם, ועושה רוטציה ולא מזריקה במקומות שבהם הספיגה כבר לא משהו - דבר שיכול להקטין את יעיות ספיגת האינסולין. דבר שני - לבדוק אם לא שינית משהו בהרגלי האכילה שלך ואם שני הדברים האלה תקינים - לבדוק האם יש לך איזו דלקת כלשהי, סמויה, שיכולה בהחלט להקפיץ את ערכי הסוכר (למשל - דלקת בדרכי השתן או משהו כזה, שאפשר לבדוק בבדיקת שתן פשוטה וכו´). בהצלחה!

תודה על התגובה...

א. אני לא מזריקה. רק לוקחת גלוקופאג´ (או גלוקומין או כל תחליף דומה). ב. באמת היתה לי פטריה רצינית. יכול להיות שזה משפיע על הסוכר???? נינה

אקווה

New member
מנסיון....

יש לי ויכוח עתיק יומין עם הרופאים שלי. הם טוענים שהפטריה מתפתחת בגלל הסוכר הגבוה. אבל אני טוענת בדיוק ההפך - שבגלל הפטריה הסוכר שלי גבוה, כי עובדה היא,שברגע שטיפלתי בפטריה הסוכר ירד. הרופאים לעומת זאת טוענים, שפטריה מתפתחת בגלל שהסוכר גבוה, כי אז יש ה יותר "במה להיאחז". אני עדיין איתנה בדעתי, כי נראה לי שככה זה כל פעם, ואולי הגוף שלי מתנהג שלא כמו השאר... בכל מקרה - לדעתי זה קשור, אז כדאי לך לבדוק מה קורה אחרי הטיפול בפטריה. אם הסוכר יחזור לרמות סבירות - כנראה שגם את כמוני...:) בהצלחה!

למעלה