שאלה לי אליכם חברס

emmily plays

New member
שאלה לי אליכם חברס

היום ראיתי בvh1 הופעה של חברס שנקראים the sparks שנשמעו לי ולחבר שלי די פרוגיים מכיון שהיון משקלים משתנים,קול אופראי של הזמר דרמטיות ונדמה לי שאפילו מלוטרון.... מישהו מכיר אותם ויודע מה הסיפור איתם?? anyway גם אם הם לא פרוג הם נחמדים מאוד וחשבתי לשאול כי אני חדשה בשדות הפרוג ורציתי דעת מומחים.... יום ורוד....

emmily plays

New member
נו מה נסגר???..

שאלתי שאלה...ואני באמת סקרנית...אני ממש מתעניינת בכל הנושא הזה של הפרוג וחבל שלא עונים לי... חשבתי שכאוהבי המוזיקה הזו תרצו שאנשים יכירו ויבינו.... אז?? מה נהיה?? יש תשובות?

יקי יודע

והנה כמה הודעות שנכתבו בפורום השכן- http://forums.nana.co.il/search.asp?ServicesList=%E1%E7%F8+%F9%E9%F8%E5%FA&pagenum=1&condition=2&forum=1995&string=sparks&serviceName=11&x=22&y=14 הסגנון הוא אגב לא ממש פרוג, אלא יותר קרוב לגלאם\שנות השבעים\אפילו פופ. זה לא מוריד או מעלה מאיכויותיו, זה רק שתביני למה לא היה מבול של תגובות בפורום.

emmily plays

New member
תודה רבה..

אכן זיהיתי ממאפייני הגלאם שם... אבל המוזיקה באחד השירים שהם ניגנו היתה פרוןגית להפליא חבל שאינני זוכרת את שם השיר.... בכל אופן...thanks a bunch

giloni

New member
Sparks

יופי שנזכרים בהם.פרוג זה לא אבל גלאם במיטבו עם הרבה מוטיבים שלאף הרכב גלם לא היתה נגיעה אליהם. האחים לבית מייל, רון היוצר וראסל המבצע, עושים מוסיקה עד היום. לא ראיתי אותם ב VH1 לצערי, אבל אם באלבומים עסקינן, שלושה הם המומלצים ביותר: לפני כמה דקות כתבתי הודעה בפורום "אגדות רוק" בת'רד שעסק בגלאם-רוק. Kimmono my house שיצא ב 1973 וכולל כמה יציאות נפלאות, כולל הלהיט שהביא אותם לידיעת חובבי המוסיקה בארץ הקודש : THis town aint big enough for the both of us Propaganda שיצא ב 1974 עם עוד שיר שעשה כאן קצת גלים: Never turn your back on mother earth ו Indiscreet מ 1975 בלי להיטים אבל יצירה מינימאליסטית, קבארטית וכמו תמיד - אינטליגנטית ביותר. רון מייל הוא יוצר רגיש, אלגנטי, שנון מאד ובעל חוש הומור יוצא דופן. הSparks הצליחו בעיקר באירופה, למרות שהם באו מקאליפורניה וכשחזרו הביתה אחרי האלבומים הנזכרים, החלה ההתדרדרות שלהם לכיוון מוסיקת דיסקו/דאנס (אולי מחלוצי הז'אנר המכונה כך היום) אם כי גם בשנותיהם האפלות הם שמרו על השנינות שלהם. לפני כשנה, הם הוציאו אלבום חדש, L'il Bethoven שהוא דבר שונה לחלוטין ממה שהם עשו בשנות השמונים והתשעים. אמנם אין שם חזרה ל70 אבל יש שם בגרות מוסיקאלית והחשוב מכל - התחדשות (למרות הגיל המתקדם של האחים). יקי

למעלה