כשאת אומרת מלחמה אני מניח שאת...
מתכוונת למלחמת המפרץ 2 נכון? אז אני אגיד לך את עמדתי. אישית, אני נגד המלחמה הזאת. ואני גם אסביר למה, לדעתי המלחמה הזאת נובעת משתי סיבות: 1.איזשהו תסביך אב של בוש ג'וניור עם אביו, שהיה הנשיא המכהן בזמן מלחמת המפרץ הראשונה. 2. סיבה כלכלית גרידא. לארה"ב נמאס לשלם את המחירים הבאמת מוגזמים על נפט מאזור המפרץ. אני לא ממש מבין למה בוש החליט אחרי אפגניסטן להגיע דווקא לעירק? אם הוא היה מחפש באמת מדינה מסוכנת (ציר הרשע כביכול) הוא היה מוצא בקלות את צפון-קוריאה, שנחשבה לפני העניין עם עירק, ואולי למרות העניין עם עירק, למדינה הכי מסוכנת בעולם. הוא מחפש מדינה שנותנת חופש לטרוריסטים, יש את לוב, יש את עומן, לא חסר. אז למה דווקא עירק?!? ארה"ב, מאז ומתמיד לא הייתה הומנית כמו שהיא מנסה להראות, ארה"ב תמיד חיפשה שליטה על העולם (המלחמה הקרה,וויאטנם, ועוד). עכשיו, אין ממש מי שיעצור אותה, הם לא שמים לב למועצת הביטחון, בוש אמר הרי שהוא יפתח במלחמה גם ללא אישור של מועצת הביטחון, אין כבר את בריה"מ, והם שליטי העולם. עכשיו, הם מחפשים מה הם יכולים לעשות עם זה, איפה הם יכולים לשלוט, הם הרי הכינו את העולם לשהייה אמריקאית ממושכת בעירק. לא לשם הקמת מדינה חדשה באמת, אלא לשם שליטה במפרץ הפרסי, במקורות הנפט שלו, ובכוח של האזור הזה. חוצמזה, אני חושב שכמעט כל מה שהולך כרגע במועצת הביטחון בין אירופה לארה"ב הוא אך ורק עניין של כוח, השוק האירופי מחפש כוח מול השוק האמריקאי. ממתי האירופאים כ"כ הומנים ואנטי-מלחמתיים?! זה הכל עניין של כוח ורצון שליטה בעולם!!