שאלה לי אלייכם...

m o r i n k a

New member
שאלה לי אלייכם...

האם אתם בעד או נגד המלחמה...? פרטו ככל יכולתכם: סיבות מדיניות, כלכליות, אינטרסנטיות, הומניטריות וכ"ו... תודה מראש...

PeAcE OuT

New member
כשאת אומרת מלחמה אני מניח שאת...

מתכוונת למלחמת המפרץ 2 נכון? אז אני אגיד לך את עמדתי. אישית, אני נגד המלחמה הזאת. ואני גם אסביר למה, לדעתי המלחמה הזאת נובעת משתי סיבות: 1.איזשהו תסביך אב של בוש ג'וניור עם אביו, שהיה הנשיא המכהן בזמן מלחמת המפרץ הראשונה. 2. סיבה כלכלית גרידא. לארה"ב נמאס לשלם את המחירים הבאמת מוגזמים על נפט מאזור המפרץ. אני לא ממש מבין למה בוש החליט אחרי אפגניסטן להגיע דווקא לעירק? אם הוא היה מחפש באמת מדינה מסוכנת (ציר הרשע כביכול) הוא היה מוצא בקלות את צפון-קוריאה, שנחשבה לפני העניין עם עירק, ואולי למרות העניין עם עירק, למדינה הכי מסוכנת בעולם. הוא מחפש מדינה שנותנת חופש לטרוריסטים, יש את לוב, יש את עומן, לא חסר. אז למה דווקא עירק?!? ארה"ב, מאז ומתמיד לא הייתה הומנית כמו שהיא מנסה להראות, ארה"ב תמיד חיפשה שליטה על העולם (המלחמה הקרה,וויאטנם, ועוד). עכשיו, אין ממש מי שיעצור אותה, הם לא שמים לב למועצת הביטחון, בוש אמר הרי שהוא יפתח במלחמה גם ללא אישור של מועצת הביטחון, אין כבר את בריה"מ, והם שליטי העולם. עכשיו, הם מחפשים מה הם יכולים לעשות עם זה, איפה הם יכולים לשלוט, הם הרי הכינו את העולם לשהייה אמריקאית ממושכת בעירק. לא לשם הקמת מדינה חדשה באמת, אלא לשם שליטה במפרץ הפרסי, במקורות הנפט שלו, ובכוח של האזור הזה. חוצמזה, אני חושב שכמעט כל מה שהולך כרגע במועצת הביטחון בין אירופה לארה"ב הוא אך ורק עניין של כוח, השוק האירופי מחפש כוח מול השוק האמריקאי. ממתי האירופאים כ"כ הומנים ואנטי-מלחמתיים?! זה הכל עניין של כוח ורצון שליטה בעולם!!

Yanchu

New member
אני... בעד...

אני חושב, שארה"ב לא יוצאת לעיראק בגלל שהיא נורא נחמדה והיא רוצה להציל את העולם מכוחות הרשע. פה זה לא אגדות. כנראה שהיא יוצאת, אולי כדי לשלוט על עיראק, אולי כדי להפגין כוח, אולי כי היא טיפסה על עץ גבוה והיא לא יכולה לרדת, אולי כי יש שם נפט... אבל אני לא בטוח לגבי זה שהיא יוצאת נגד סאדאם. אז למה אני בכל זאת בעד המלחמה? כי אני חושב, שלולא המלחמה סאדאם ימשיך להטל בפקחים, להמשיך לייצר נשק להשמדה הומנית (שלא אתפלא אם נגלה בקרוב שיש לו כבר), וזה סיכון ממשי למדינת ישראל.. אני פשוט פוחד על מדינתינו הקטנה. מיותר להזכיר איזה שליט עריץ ואכזר הוא סאדאם; הוא טבח באלפי כורדים, את שלטונו ביסס ברצח המונים ועוד דוגמות לא חסר... אני חושב שזוהי תהיה עזרה גדולה לעם העיראקי ולעולם כולו להיפטר משלטונו האכזרי של סאדאם. סאדאם גם מתקשר בקביעות עם ארגוני טרור שונים. הוא משלם כסף נכבד למשפחות של מחבלים מתאבדים (היום הוא שילם 10 מיליון דולר למשפחות כאלו... 10 אלף לכל אחת..) ואני חושב שזה מעודד טרור- וזה חייב להיפסק. וזה כמובן עוד מעלה של המלחמה, אם היא תצלח. הומניטריות- נכון, המלחמה תביא להרג של אלפי, עשות אלפי, מאות אלפי ואולי אף מיליוני אזרחים. אבל סאדאם רצח וירצח מספר לא מבוטל של אזרחים, הוא גרם גורם ויגרום לסבל של המוני אזרחים, ולכן מבחינתי התירוץ הזה אינו עובד.

eviv

New member
אבל אתה בעצם נגד...

אתה בעצם אומר שעיראק לא מפריעה לך אלא רק שילטון סאדם. שילטון סאדם הוא סאדם בלבד בגלל שהוא דיקטטור. בשביל לחסל או לעצור אדם אחד אין צורך במלחמה שלמה...

Yanchu

New member
אתה תתפלא לגלות...

שכדי לעצור את שלטון סאדאם, צריך מלחמה. כי אם רק נתנקש בו (ואני בספק אם בכלל ארה"ב תוכל... אין לו מפסר חיוג חינם או כתובת בדפי זהב...) אז סביר להניח שנקבל את הבן שלו, שהוא לא הרבה יותר נחמד ממנו... ואם לא את בנו, אז עריץ אכזרי אחר. ואגב, תהפוכת שלטון בצורה כזו תביא להרג של מיליונים כדי לבסס את שלטון המנהיג החדש, בדיוק כפי שעשה סאדאם שעלה לשלטון.

eviv

New member
אני חושב שחיסול ממוקד יספיק...

האם אתה אומר שארצות הברית בעלת מידע מודיעיני שאומר לה אם יש ואיפה טילים לסאדם לא יכול לגלות את השלטון של סאדם? אני חושב שלחימה נגד שלטון שונה מן לחימה נגד מדינה. ואם תלמד ממדיניות צה"ל חיסול ממוקד זה דבר יעיל לחלוטין.... חוץ מזה גם ארצות הברית אומרת שתתן את השלטון לשליט חדש אני לא כל כך מאמין שתיהיה שם דימוקרטיה אני יותר חושב על שליט שירצה להראות שהוא דימוקרט כמו סוריה למשל...

Yanchu

New member
ובכן,

אינ לא רואה את האפשרות של חיסול ממקוד אפשרי, גם כי לארה"ב יהיה קשה ביותר להרוג את סאדאם במצב כזה, וגם כי השלטון שיקום אח"כ, שלא יקום בעזרת ארה"ב יהיה יותר אכזרי. אני בטוח ששלטון שיקום בחסות ארה"ב יהיה טוב בהרבה משלטון שיקום בחסות מי שיתפוס את השלטון לאחר סאדאם.

eviv

New member
עם כל הכבוד לארצות הברית

אני ממש לא חושב שממשלת YES MAN של ארצות הברית תיהיה דבר טוב בעולם הריב שלנו זה לא שסאדם לא אוהב אותנו או את ארצו7ת הברית אלא הריב שלנו פה זה ריב על כך שסאדם יכול לתקוף אותנו או אותם בטילים בילתי קונוציונלים אם אני לא אוהב את ארצות הברית אין זה סיבה שארצות הברית תחסל אותי נכון?

Deathatred

New member
ממשלת YES MAN

לפחות לא תשקוד במרץ על פיתוח נשקי אב"כ ופרט פצצות גרעיניות. מה לעשות, יש מקרים שאי המנעות ממלחמה כמוה כהפקרת דם וכניעה לרוצחים רודניים (או רודנים רצחניים).

eviv

New member
כולנו הסכמנו עם הנק' הזאת

כולנו פה חושבים ששילטון סאדם זה דבר שלילי אבל הריב שלנו פה עומד על דרך הפעולה שלו אני מסכים איתך ששילטון סאדם מסוכן לנו אבל בשביל להוריד את סאדם משילטונו לא צריך לעשות מלחמה כוללת על עיראק אני ישווה את זה לחיסול הממוקד שהיה דיי מזמן שצהל רצה לחסל בממוקד פעיל טרור וזרט על ביתו 1 טון של חומר נפץ, כמובן שפעיל נרצח אבל איתו נרצחו גם הילדים ששכנו בבתים הסמוכים לו צה"ל היהיכול להשתמש בשקט עם פחות חומר נפצ בשביל להרוג את הפעיל בלי להרוג את השכנים שלו, אותו דבר עם המלחמה.

Deathatred

New member
אנא הסבר לי

איך אפשר למגר את שלטון הדיקטטורה של סדאם ללא מבצע צבאי קרקעי בקנה מידה נרחב (כלומר, מלחמה). ואפילו נצא בהנחה שארה"ב יכולה לחסל את סדאם באופן ממוקד (למרות שהבנאדם הכין לעצמו מאות כפילים ובונקרים עמוקים).

Yanchu

New member
השוואה ממש טובה...

שממש מוכיחה את הטענה שלי. אנחנו הרגנו את אותו איש, והרגנו הרבה אנשים ביחד. יצא לנו מזה משהו?! לא! הטרור לא נפסק, במקומו עלה מישהו אכזרי לפעולה, ורק הרגנו כמה אנשים תמימים בדרך. אז נניח שנרצח את סאדאם בפעולה ממודת מי יעלה במקומו?! הבן שלו?! הוא ודאי לא יותר נחמד ממנו... כך שגם אם נרצח את סאדאם- מורשתו (אם אפשר לקרוא לזה מורשת) תמשך... כדי להפסיק שלטון טרור במדינה, צריך מלחמה כוללת, כדי להפיל שלטון ולהקים חדש. לא איזה טיל ובום כל הבעיות בעיראק נפתרות. הלואי שזה היה עובד ככה.

eviv

New member
ומה ארצות הברית רוצה?

להזכיר לך שארצות הברית רוצה להחליף שם את השילטון? אז מי היא תשים שם? את השילטון הדיקטטורי שרצה להיות וסאדם גירש אותם...

למעלה