שאלה לירושלמים:

גנגי

New member
יש "וויין סנטר"

ויש "בית המשקאות של שחר". לאיזו מהן את מתכוונת?

מוגג

New member
יכולהיות שגם האוזן השלישית

שימשה פעם כמרתף יינות? "מה? אני לא שומע.. יש לי פקק שעם באוזן.."

shellyland

New member
התכוונתי לגאפן

ובזמן שחיפשתיה לשווא, מצאתי את שחר. בובה של מוקם.

נץ666

New member
שלי מה קורה בעיר המצחיקה הזו

חזרתי דרך גן העצמאות בואכה רחוב רבי עקיבא. ליד הבנין הגבוה והענק בונים עוד מגדל? בית מגורים? הולכים להרוס את ההרמון של הפלשתינאי שברח/גורש במלחמת העצמאות? מה זה הבאר המזעזע הזה בקדמת הבנין הלבן והענק והמזעזע - נראה כמו רפת גרועה בסרט אמריקאי. פיכס.

אתה לא מעודכן

הטרנד בירושלים עכשיו הוא לסלול. להפוך כבישים ומדרכות, להזיז מסלולים מצד לצד ולשגע את העוברים והשבים. בנייה? אה, גם זה יש. אני לא יודעת מהו ההרמון של הפלשתינאי, אבל אם אתה מדבר על הבניין היפה שנחשף שם, בגלל בניין אחר (כנראה מכוער) שנהרס - אני מניחה שהוא בניין לשימור. בְּאֵר או בַּאר? ואיזה בניין לבן מזעזע? יש הרבה כאלה בירושלים (וגם בת"א ובגרורותיה)

נץ666

New member
ברחוב עקיבא, הבנין שבנו בתוך

הבור שהיה שם במשך שנים ארוכות. בקדמת הבנין יש BAR שנראה.. זוועה בקיצור. אבל מי מצפה מתל אביב ופרוורי השינה שלה להיות יפים? מלכתחילה הערים הללו נבנו בצורה מכוערת במיוחד. גושי קוביות מכוערים ופונקציונאליים. ירושלים, חיפה, צפת, טבריה אלה ערים שהיתה בהן בניה קודמת, שיש בהן מסורת של בניה אסתטית. ברח' עקיבא היה "בית סלמה", שלפי מה שסיפרו לי היה הרמון לנשותיו של סלמה שברח/שהוברח מי יידע. בית סלמה, ששם שכנה מערכת עיתון "כל העיר" היה הבית בו גרה סבתי ע"ה. ליד הבית היה דקל גבה קומה, שבכל בקר עם הנץ החמה היונים היו הומות בו. אלה זכרונות הילדות המאוד מוקדמת שלי, ולא קרית יובל המכוערת והבתים הורודים והמבחילים שנבנו בתקופת גולדה כשרת השיכון. [רח' וולטה עילית, מעונות הסטודנטים גואטמלה - אלה שני הרחובות ביניהם נמצאים הבנינים המכוערים, סניף הדואר שהיה פעם צרכניה]

לא מכירה את הסיפור על סלמה הזה,

אבל אם זה אותו אחד שעל שמו כיכר סלמה בטלביה (המכונה במפות כיכר אורט וינגייט), מדובר באדם עשיר כקורח, שברח אבל חזר מיד אחרי המלחמה כדי לדאוג לכל נכסיו, שכללו בין השאר את כל 4 הבניינים שסביב הכיכר הנ"ל, כולל בית הקונסוליה הבלגית- בית מפואר שאין רבים כמותו בירושלים.

נץ666

New member
גבעתיים- מפגע אסתטי ממדרגה ראשונה

עיר שבה, אתה נכנס לשירותים וצריך לדאוג שמא השכן ממול "מריח" אותך, לא יאומן איזו צפיפות, חוסר אסתטיקה, חוסר חשיבה בסיסית על הצרכים של האנשים שיאכלסו את הקוספאות הצפופות. העיר גם מטונפת מצואת כלבים, ואין אפילו פקח תורן אחד שיתחיל לזמבר את בעלי המחרבנים. לפני כמה ימים נאלצתי להעיר לאחד שהלך עם כלבו הלא קשור, ללא מחסום, כמובן, שגם משאיר מתנות. הוא אמר לי: מה אתה מרים את הקול?! ואני לא הרמתי דבר.[כן הסברתי לו שיש לי שתי כלבות , ושאני מרים באופן קבוע את התוצרת. הסברתי לו שזו לא בושה ונמאס לנו ללכת על חרא כל הזמן]. אתה חושב שלמחרת לא היתה חבילה מריחה בכניסה לבנין?

מוגג

New member
אז כן

או לא ? "ואני לא הרמתי דבר.[כן הסברתי לו שיש לי שתי כלבות , ושאני מרים באופן קבוע ..." אולי הוא שאל למה "אתה מרים את הכל?"?

נץ666

New member
הלוואי והוא היה שואל, הלוואי

הסתירה הזו נועדה קצת להצחיק. אבל חושומור שלי "על הפנים" ואני לא יודע איך להרים אותו. [יצא לי מחובר]

למעלה