שאלה לילד חורף

ROZEN1

New member
שאלה לילד חורף

ראיתי באחד מהעמודים הקודמים שהתקבלת למחשבים בגלל ציון גבוה בכמותי(מקוה שאני לא טועה), אם אתה יכול אז תפרט קצת יותר איך התקבלת, בכמה היית רחוק? האם היית צריך להגיש בקשה מיוחדת? האם למי שיש ציון גבוה בכמותי יכול להתקבל אוטמטית למקצוע מסוים(לי יש 146)? כי עם הציונים שיש לי אני לא מתקבל למה שאני רוצה אז רציתי לדעת אם יש סיכוי לבנות על הציון הכמותי הגבוה.

ROZEN1

New member
לת"א

אני רוצה להתקבל לחשבונאות בת"א, הציון התאמה שלי הוא 595 וצריך 641 , הפסיכומטרי שלי הוא 703 (אם היה 720 הייתי מתקבל אוטומטית) אז למרות שהכמותי שלי גבוה (נראה לי שבחשונאות צריכים להתחשב בזה) בגלל ציון ההתאמה נראה לי שגם עם מכתב משכנע הסיכויים שלי קלושים.

בוא לפה רגע...

אל תשכח שציון ההתאמה הזה הוא של שנה שעברה ויכול להיות שהשנה זה ישתנה לטובה. אני הייתי יוצר קשר עם המזכירות של הפקולטה ומברר עם המזכירות מה הסיכוי שלך להתקבל השנה. וגם אם הן אומרות לך שאין לך סיכוי - תשאל אותן על האופציות להתחיל ללמוד השנה מסלול קרוב עם קורסים חופפים שאליו אתה כן יכול להתקבל ואח"כ לעבור (כלכלה??). ותשאל אותן גם על האופציה שתתחיל ללמוד השנה במוסד אחר ואז בסמסמטר ב´ או בשנה ב´ תעבור לת"א - באיזה קורסים הם מכירים ובאיזה לא ואם זה בכלל ריאלי. אם תדבר עם מזכירה סבלנית, או אפילו תיגש לשם פיזית ואני בטוח שיעזרו לך כמו שצריך. אל תוותר בקלות רק על סמך סף הקבלה של שנה שעברה. לפחות תברר את כל האופציות שלך. שיהיה לך המון המון בהצלחה!!
ילד חורף

אני לא מכיר קריטריונים מדויקים

אם אתם חושבים שאתם די קרובים להתקבל אז תשגעו את ועדת הקבלה דרך המזכירות כמו שאני עשיתי. אני שלחתי טפסי הרשמה וממש עד תחילת ההרשמה לקורסים לא קיבלתי תשובה אם התקבלתי או לא. התקשרתי למזכירות והם אמרו לי שרשמית אני ברשימת המתנה אבל אני רחוק מלהתקבל. אני, עם הבטחון העצמי המופרז שלי ישר פלטתי בספונטניות "איך זה יכול להיות שאני לא מתקבל? אז מי כן? (בדיוק כמו שאתה שאלת פה בפורום - אסף) אז היא הסבירה לי שציון ההתאמה שלי מאוד נמוך בגלל הבגרות הנמוכה (99.6) ואז הסברתי לה שהבגרות היא כזו נמוכה בגלל מקצועות לא חשובים כמו ספרות, הסטוריה, תנ"ך וכו´ ושלפי דעתי מי שקיבל 95 ב5 יחידות פיזיקה ו100 עגול ב5 יחידות מחשבים ו150 בכמותי וסיים בגרות מלאה עם 38 יחידות בציון לא רע (כאמור) יכול ללא ספק להצליח במחלקה למדעי המחשב. אקיצר היא אמרה לי לרשום את כל מה שאמרתי לה במחשב, ולפקסס לה את זה והיא תעביר את זה לועדת הקבלה. אחרי שהתקבלתי הודיתי לאבא שלי ששיגע אותי להרשם למרות שלא היה לי סיכוי על הנייר. אם אתם חושבים שאתם יכולים לנסח מכתב משכנע לועדת הקבלה - תעשו את זה ותעבירו את אליהם דרך המזכירות אם לא מקבלים אותכם ישר. בכל מקרה, מאז שאני התקבלתי סף הקבלה ירד בהרבה ואני מאמין שהשנה הוא הוא ירד, אז בכל אופן שווה להרשם. ובלי קשר - בחיים צריך להלחם על כל דבר שרוצים , אחרת לא משיגים כלום. ילד חורף

ailag

New member
אם זה עוזר

אני התקבלתי "בקושי" למחשבים השנה באת"א (הייתי ברשימת המתנה), וזה עם בגרות 10.35 ופסיכי' 718. אם אתה צריך נקודת השוואה. (לפי הציון שלך בכמותי, נשמע שיש לך פסיכי' גבוה) (ובסוף חזרתי לפיזיקה ומתמטיקה, מה שמראה שאולי אין לי כ"כ שכל, אה?
)

ailag

New member
רואה מה היתרון של פיזיקה+מתמטיקה?

כל מה שצריך זה תעודת בגרות עם ציון עובר
(בערך) אין תחרות. אף אחד פשוט לא רוצה.

למעלה