שאלה ליוצרים פה....

Tsuyoshi

New member
שאלה ליוצרים פה....

אז ככה... כרטיס קול....למה צריך כולם קונים כרטיס במשהו כמו 5000, בקיצור תסבירו לי רגע את השימוש של הכרטיס, פשוט מזה אין לי מושג בקטע הזה....

gpeles

New member
כרטיס קול

דבר ראשון האיכות שמיעה יותר טובה, דבר שני איכות ההקלטה הרבה יותר טובה, דבר שלישי יש בכרטיסים טובים כמו פולסר דבר שקוראים לו DSP וזה בעצם מן מעבד על הכרטיס קול שמשתתף בעומס ה-CPU שאתה מפעיל VST וכו' עוד דבר חשוב הוא LATENCY שזה הזמן שעובר בן שאתה לוחץ על המקלדת שליטה ולבין שאתה מקבל תגובה במחשב בכרטיסים הטובים זה מגיע ל-2 ms (מילישניה) בקיצור יש הרבה סיבות לקנות כרטיס סאונד טוב ואם אתה מתכוון להתפתח בזה ולהמשיך בזה - מוניטורים חובה.

Tsuyoshi

New member
לא בכיוון הזה....

אני מדבר שאם הקטע לקנות כרטיס קול טוב ויקר זה בעיקר בגלל האיכות שמיעה וההקלטה אז זה שטויות לקנות את זה... כי אם הקטע שלך יהיה טוב אז הליבל יקח אותו....ואת ההקלטה הוא כבר יעשה באיכות הרבה יותר... ו...אני לא יוצר אז אני לא מדבר מהבחינה הזאת, אני מדבר מבחינה כללית

gpeles

New member
מצטער אבל אתה טועה

סאונד טוב=קטע טוב סאונד רע=קטע רע.. הלייבל לא יכול לעשות לקטע הקלטה מחדש.. ושום לייבל לא ייקח קטע שהסאונד שלו גרוע.. בכל מקרה אם אתה לא יוצר, אז זה לא כזה חשוב לקנות כרטיס סאונד טוב, הטובים יותר יכולים להגיע לעוצמה יותר גבוהה אבל אין הרבה בשביל מה לקנות כרטיס סאונד טוב

Tsuyoshi

New member
לא הבנת אותי...

אני אומר שאם יש לך קטע פצצה אז תצרוב אותו על הדיסק כדטה והם יעשו ת'הקלטה....אתה אומר שאי אפשר??

gpeles

New member
העניין הוא שיכול להיות שיהיה לך קטע

פצצה, אבל הבאס לדוגמא יותר מידי נמוך, הקיק יותר מידי חלש וכו' אז לא יקחו את הקטע בגלל זה וכדי שתשמע את כל המרכיבים האלה צריך א. כרטיס סאונד טוב ב. מוניטורים..

Mike A

New member
מונטיורים

יותר חשוב מכרטיס קול

HooK

New member
אם אתה לא יודע מה אתה מדבר

אז אל תטעה פה אנשים סתם.

HooK

New member
אם המקור של הסאונד גרוע בפני עצמו!!

אז מה יעזרו מוניטורים ???? חח הדבר הכי שטותי ששמעתי בחים.. קודם שיהיה מלכתחילה מקור איכותי לסאונד ואח"כ תדאג גם להעביר אותו לאוזניים כמו שצריך...

Mike A

New member
?

כשהיום עובדים כמעט 100% על VST ועל תוכנות, הכרטיס קול לא משפיע. אולי הוא משפיע בדברים טכניים כמו Latency ואלה, אבל באיכות הסאונד בעקרון הוא לא נוגע (אלא אם יש לך 24/96
). כרטיס הקול משפיע ביציאה שלו, אם הוא דפוק מדי אז הוא מוסיף רעש וקצת משנה את הצבע של הצליל אבל בעקרון לא אמורה להיות בעיה עם זה והרמקולים הם הדבר שמשפיע. בתור אחד ששמע כמה רמקולים אחד אחרי השני מאותו מקור סאונד אני יכול להעיד שרמקולים מאוד מאוד מאוד משפיעים.

trancelover

New member
בשביל כל המרכיבים האלה צריך

מיקסר טוב ! בלי קשר לכרטיס ותוכנה טובה שיודעת לזהות ולדבר ולעשות ו.. לא כמו ריסון למשל.. אגב אם יש לך בעייה בLATENCY תנסה את הדרייבר KX PROJECT שעוזר ותומך גם בהרבה אחרים ומזה יעזור לכרטיס שלך להוציא מעצמו..

HooK

New member
מיקסר?

לא ראיתי שהוא הזכיר גם עבודה עם ברזלים חיצוניים, לפחות יותר מאחד...

gpeles

New member
חח האמת שיש לי את ה- KX

אבל אם אתה שואל אותי המקורי של EMU הרבה יותר טוב פשוט הוא לא תומך ב-WINDOWS XP..

Mike A

New member
מה קשור עוצמה?

העוצמה תלויה אך ורק במגבר וברמקולים!

gpeles

New member
תשמע

יש לי במחשב שני כרטיס קול אחד כרטיס ראשון שקיבלתי עם המחשב ESS ALEGRO השני כרטיס שקניתי EMU APS, אני חיברתי את שניהם למיקסר ששני הערוצים מכוונים על אותה עוצמה בערוץ של ה-EMU APS שומעים הרבה יותר חזק מהערוץ של ה-ESS ALEGRO.. עוד דבר ששכחתי לכרטיס פושטים יש גם רעש לבן מעצבן..

MidNight Flame

New member
אפילו אני שלא מתעסק ביצירה יודע ש..

לכרטיס קול יש יכולות הגברה משל עצמו, מן מגבר מובנה.

למעלה