שאלה ליוצאים חסידים

עם הארץ

New member
שאלה ליוצאים חסידים

איך אתם מסתדרים עם ההתלהבות שהיא מנת חלקו של כל חסיד? לדאבוני אצלי זה מוכוון לשנאה עמוקה להרבנים/עסקנים למיניהן, מקוברי מת ומכניסי כלה לשומרי צניעות ומשגיחי כשרות. אני עוקב אחרי דברי ריבם לאסוף חומר לרגזי. והטעם של חסידישע תורות וחידושי תורה אני מפיק מגילוי פנים בתורה שלא כהלכה וסילוף פסוקים לסטיריה. ועוד שאלה׃ האם נשאר אצלכם פטריוטיות(?) להחצר שבו גדלתם? או זה לא ממלא אצלכם שום מקום?

תשובה

1) לא היה לי אף פעם הלהבות , (אולי לא הייתי חסיד ברמ"ח אביריו ?) 2) אין לי שום פטריוטיות להמקום שאני בא , לידיעתך יש לי רק שינאה ותערומות , (למה ? כי הם גזלי כל השנים הכי טובים שיש אצל בן אדם )

ריקודים חסידיים במפגשי הלל

אחד הדברים המרתקים במפגשי סוף שבוע של הלל הוא השילוב בין ריקודי דיסקו לריקודים חרדיים, בין שירים עבריים לתפילות וניגונים. שתי דוגמאות שאני זוכר: א. לפני כשנתיים ישבנו בערב שבת באכסניית הנוער בערד ושרנו שירים עבריים בליווי גיטרות (הבן שלי וחבר שלו). החברה גילו בקיאות רבה , לדעתי יותר מצעירים חילוניים. בחצות, כשגמרנו לשיר, התחיל העסק להתחממם. זה התחיל בניגונים שונים והמשיך בריקודים חסידיים סוחפים בהם השתתפו חסידים לשעבר ליטאים ושסניקים. אחד היוצאים, ליטאי, טיפוס אינטלקטואלי, עמד בצד ואמר לי שהןא מרגיש מנותק מכל זה. לא עברה רבע שעה וגם הוא נסחף למעגל. ב. במסיבת פורים השנה, לאחר תחרות התחפושות והריקודים שלפו החברה קלטת שירים חסידיים וכולנו התחלנו לרקוד. ברוקדים היו גם מתנדבים חילונים למהדרין וגם חברי וחברות הפורום ממוצא דתלשי שבשבילם זו היתה חוויה מוזרה. בהתחלה הם חשבו שהריקודים הם מין לעג למקור ורק אח"כ קלטו שזה אמיתי ונסחפו למעגל. כשגמרנו לרקוד , התחילו הניגונים לתוך הלילה כשכל אחד מביא את הניגון המוכר בביתו. באשר למריבות בין הפלגים , אצלנו יש תחרות, מי הכי גדול. בעבר היתה נציגות גדולה בעיקר לחב"ד. היום כולם מיוצגים. הכי משעשע זה כאשר החברה מתחילים בכל מיני חיקויים של רבנים מפורסמים, הגדול מכולם הוא חבר הםורום "שלא מרצונו" (איפה נעלמת?) שמפליא בחיקוי עובדיה יוסף.

ש חף

New member
אויש בני...

קראתי ונזכרתי בריקודים החסידיים הסוחפים שהיו שם ונהיה לי כזה חיוך... קשה לשכוח כזה דבר...

עם הארץ

New member
פטריוטיות

האם זה אפילו כשההתנגדות באה מחסיד של חסידות מתמודדת? למשל אתה עקס חסיד װיזניץ ואתה פוגע חסיד גור והוא מחרף ומגדף את האדמו״ר שלך בהעבר. האין בתוך עצמך שום ריפלעקס לההזדהות השבטית שלך שהטיפש הזה מגדל את הכת שלו על חשבון הכת שהשתייכת לה בהעבר. על השנאה והתערומות שלך (ושלי) אני חושב שכל זמן שביכולתהם ליצור רגש עז בתוכנו עוד לא הרחקנו לכת.

למעלה