שאלה ליום השואה

frankthe

New member
שאלה ליום השואה

האם אתם נוהגות/נוהגים לערוך סידורים וקניות ביום הזכרון לשואה ולגבורה? למשל המיקסר שחסר במטבח או האוטו שצריך שטיפה הגונה?
אני נמנע לרוב מלבצע סידורים ביום כזה - הדוד שלי ז"ל היה ניצול שואה מאושוויץ, כמוהו עוד כמה קרובי משפחה רחוקים וכו'.
מצד שני השנה יוצא שאין לי ברירה - היום היחיד שיהיה לי השבוע לסידורים יהיה יום שני יום הזכרון לשואה ולגבורה. צריך ללכת לנגר ולסגור את נושא הארון - יום שלישי הוא היום האחרון שבו עוד אוכל לשנות אצל הנגר את ההזמנה אבל אני עובד ביום זה. צריך ללכת להוציא סוף סוף את הדואר, צריך להוציא את המיקרוגל מהתיקון (חזר לפני שבוע ועוד לא מצאתי זמן לקחת אותו עם כל החגים שהיו), בנק, שטיפה של האוטו וכו'. ממש לא בא לי לעשות את כל הסידורים האלה ביום השואה אבל אין לי זמן פנוי אחר...
ללכת או לא ללכת לעשות סידורים ביום הזכרון לשואה ולגבורה?

ady18

Well-known member
עונה

נראה לי שעדיף לחכות יום...

משתדלת שלא אבל בדר"כ יוצא שכן כי זה יום

"חופש" כביכול מהעבודה (אם אני זוכרת נכון).
מה שכן, ביום הזכרון לחיילים אני לא עושה כלום מלבד ללכת לטקס לזכרם.

כל עוד לא מדובר על מסיבה

מבחינתי אין בעיה לעשות סידורים וקניות ביום זה בפרט שאין לך יום אחר.
אפילו לומדים באותו יום.

משתדלת מאוד שלא ...אבל אם אין ברירה ויהיו

דברים שלא אוכל לדחות בוודאי שאעשה.

raya

Well-known member
מבינה את ההתלבטויות שלך... אבל מצד שני - זה יום עבודה רגיל.
כך - שאם זה היום היחידי שפנוי לך, אני לא רואה סיבה שלא לעשות את כל הסידורים האלה.

רעיה

דנה אז

New member
סידורים הייתי עושה

זה יום עבודה רגיל, ולפעמים באמת אין ברירה.
קניות לשם בילוי לא הייתי עושה באותו היום.

nurii

New member
עובדת רגיל,בלי שמחות ובילויים

בתור דור שני,כבר שנים היום הזה בשבילי קשה,במיוחד אחרי שהורי הלכו לעולמם-אימא לא מזמן.

עופר D

New member
גם אני משתדל שלא

איכשהו, בקליפורניה הרחוקה זה קצת שונה. זה משהו שיותר בינך לבין עצמך, כי הסביבה נוהגת כרגיל.

ברור שכן. זה לא מוזיל מהיום הזה,

מבחינתי זה שבוע השואה, כל ערב יש תכנית ואני כבר שבוע שלם מסתובבת טעונה, יוצאת למרפסת ונושמת אויר נקי וחושבת על המסכנים שהיו כלואים בתא אחד מצחין במשך ימים, ומנסה לתאר מה הם הריחו לפני שמתו. שבוע לא קל לפנינו, ומבחינתי המשך ישיר לפסח. כמו שבפסח חייב כל אדם לראות את עצמו כאילו הוא נגאל ממצרים, אני חושבת לעצמי לא שאני ניצולת שואה חלילה, אלא שזה יכולה היתה להיות אני! ילדי! משפחתי!

וזה משהו שילווה אותי כל היום, בסידורים, עם הילדים, שבוע ממש לא קל.

נטאשKה

New member
חלק נרחב ממשפחתי נרצח בשואה

ואני לא רואה בזה זלזול לעשות סידורים. אני לא מדברת על ללכת לעשות יום כיף בלונה פארק, אבל קניות הביתה?

המשמעות של יום השואה בעיני היא שלמרות הניסיון העיקש של המכונה הנאצית - לא הושמדנו. הנה אנחנו כאן. חיים. חלק מהחיים זה גם לעשות סידורים הכרחיים.

practics

New member
יום השואה

אני לא יכולה לומר שאני נוהגת ביום השואה כבכל יום.
עם זאת, השנה למשל יעבדו אצלי מחר בבית, משהו שהיה אמור להיעשות לפני חודש וטרם.
אני עושה מה שצריך לעשות, אבל זה ממש לא יום לקניות סופר, לשופינג או משתלה.
אני חושבת שזה משהו שביני לביני חשוב לי במיוחד להוקיר ולשים בו את כל כולי.
משפחתו של אבי רובה ככולה נרצחו בשואה.

שירהק1

New member
הרעיון ביום השואה זה לזכור

כל עוד זה איתך ואצלך זה לא משנה אם תקנה משהו שאתה צריך או תתקן את הרכב.
מה שחשוב זה להעביר לדורות הבאים. ללמד. לספר. לא יעברו עוד הרבה שנים שלא יישארו ניצולים ותפקידנו לדאוג שהדורות הבאים יזכרו ויעבירו הלאה עד עולם.

יום עצוב.

אני נוהגת ללכת לטקס בבית ספר של בני.
לא לוקחת את הילדים לשחק בחוץ.

אם היו לי סידורים דחופים הייתי עושה כי אין ברירה.

YULI9

New member
עושה סידורים שוטפים

לא אלך בשביל כיף או הנאה, למשל, לא אצא לקנות בגדים או לעשות מסג', כן אעשה סידורים כמו בנק או קניות בסופר.

נמנעת

אני הולכת לעבודה וחוזרת הביתה ולא עושה כלום ביום הזה.
אני גם מקפידה לא להכנס לפייסבוק כי זה נראה לי נורא רדוד להתעסק בזה ביום כזה.

למעלה