אז ככה:
האמונה שלי מתבססת על עדות של עם שלם מלפני אלפי שנים - שעברה מדור לדור. האמונה שלך היא בעצם שהתורה הועברה מעדות של עם שלם מלפני אלפי שנים מדור לדור אך היא אינה מבוססת כלל וכלל. אולי מישהו בתקופת המלכות, כפה על העם את התורה? הרי כולם היו מאמינים אז באלים ואלילים שונים ומשונים, אז בדרך הם עברו לתורה (כמה שזה לא נשמע טוב...) ע"י כפייה של הכהנים והמלכות? וכשעזרא ערך את התנ"ך יכול היה להכניס שם כל מיני שמות כאילו זה עבר מדור לדור... ד"א אני מניח שרשימת האנשים שאתה מסתמך כתובה ברמב"ם בהקדמתו למשנה תורה, אז עיין שם בהגהותיו של הראב"ד שהוא טוען שם שחלק מהמסורת שכותב הרמב"ם איננה מדויקת... . אתה לעומת זאת מאמין להשערה של מדען בודד או אולי 3 שהעלו השערה על משהו שקרה לפני מילארדי שנים. לי יש מסורת של איש אחרי איש (יש את כל השמות) עד למשה רבנו ששמע מהקב"ה. ומה לך יש ?? השערה של פיסיקאי שאתה אפילו לא מבין את ההוכחה שלו ?? אני לא "מאמין" להשערה של מדען בודד או דברים כמו שלך... כל מיני מדענים גדולים, שלמדו את הנושאים הנצרכים, עשו מחקרים גדולים וחקרו וחקרו וחקרו - ולבסוף הגיעו למסקנות שהם התיאוריות העכשוויות במדע המודרני. חוץ מזה, אין קשר בין מסורת הר סיני למדע בדיון הזה... בקשר למסורת והשמות - עיין בהגהות הראב"ד על הרמב"ם בהקדמה למשנה תורה, כמו כן גם בכלל לא בטוח כי זה באמת כפי שכתוב שם... ולא זאת אלא ש"משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושע" - ליהושע הוא מסר, אך מה עם כל שאר העם? רק יהושע ומשה ידעו על התורה?? או רק נביאים? או רק אנשי כנסת הגדולה? לא היתה אף תקופה שלא שמרו על מסורת, אמנם הרבה מהעם עזבו את הדת, ועבדו ע"ז, אך לא כל העם ח"ו. אם היה מישהו שלא עבד ע"ז אלה היו נביאים בודדים ששמרו על המסורת לבדם וראה מה שכתב הרד"ק במלכים ב´ כ"ח ב´: "מנשה מלך זמן רב שהרי מלך 55 שנה ועשה הרע בעיני ה´ כתועבות הגוים ובנה מזבחות לע"ז בבית ה´ והוא השכיח התורה מישראל ואין פונה אליה כי כולם (!) היו פונים אל אלוהים אחרים ואל חוקות הגויים ובחמישים וחמש שנה נשתכחה התורה..." אכן מסורת מדויקת למדי... והרי גם ידוע שאם לא יהיה מי שילמד באיזה שהוא מקום בעולם תורה - העולם מיד יחרב. כמו שכתוב:"אם לא בריתי יומם וליל חוקות שמים וארץ לא שמתי". ומכיוון שהעולם בינתיים לא נחרב, סימן שכל הזמן למדו תורה. (הוכחה מדהימה נכון ?) לכן גם ה"חפץ חיים" זצ"ל למד תורה במוצאי יום-כיפור כי פחד שלא יהיה מי שילמד תורה, כי כולם ילכו לאכול. אתה גם צריך להודות לו. זה חייב תגובה? בכל זאת, אם יש משהו בזה - תודה לחפץ חיים זצ"ל! לא הבנתי מה אתה מוכיח בזה שאתה מביא לי קבוצות של אנשים שלא שמרו על המסורת ?? גם סבתא של קלינטון לא שמרה מצוות ?? מה זה מוכיח ?? פשוט מאד, זה מוכיח שהמסורת, שוב, אינה מדויקת. אם היתה מסורת שבע"פ - איך זה שהיא "נעלמה" מהקראים? מהצדוקים? השומרונים? האיסיים? סבתא של קלינטון לא היתה אז חלק מעם ישראל יא חכם... רוב העם כן שמרו מצוות. רק עד לפני כ-3 דורות מעל 90% מהעם היו שומרי מצוות. רוב העם שמרו מצוות - בזמנים מסויימים כן, בזמנים מסויימים לא. מה המקור ל90% שומרי תו"צ לפני 3 דורות? . ממש הצחקת אותי שהרמב"ם לא האמין בקבלה. יש הבדל עצום בין זה שהוא לא היה מקובל לבין זה שהוא האמין בקבלה. הרי הקבלה זה חלק ה"סוד" מה"פרדס" שבתורה, וח"ו להגיד שהוא לא האמין בזה. אני לא בטוח בקשר לרמב"ם אבל יש כל מיני דעות בנושא וזה לא חד משמעי. הרי גם הגמרא מלאה בקטעים שאי אפשר להבין אותם כפשוטם, כמו רוב האגדות. הוא גם בעצמו כותב נראה לי בהקדמה לפירוש המשנה על 3 הכתות ששונות ביחס שלהם אל אגדות חז"ל. תראה, ישנם המון דברים שחז"ל אמרו, חלקם נכונים מאד ונעימים מאד, וחלקם לא נכונים, אכזריים, מצחיקים ומוזרים... מי שמאמין בדברי חז"ל שכולם היו ברוה"ק, חייב "לפרש" את הכתוב בדבריהם שיתאים איכשהו למציאות המוכרת, ולכן אם חז"ל אומרים שיעקב אבינו לא מת (מסכת תענית בדף ז נדמה לי... זה מהראש אז אל תהיה בטוח) אז יש את אלה שמאמינים אמונה עיוורת בדבריהם ויכולים להשבע לך שהוא חי וקיים איפה שהוא... יש את אלה שיגידו לך שחז"ל היו קצת עם בעיות, ועל סמך פסוקים הם הגיעו לכל מיני מסקנות שהיתה יפה השתיקה להם... ויש אתה אלה שינסו בכל אופן למצוא הסבר "הגיוני" ורציונלי לדבריהם למשל, שהנשמה של יעקב אבינו חיה וקיימת אבל הגוף עצמו מת וכל מיני תירוצים שונים... אז כשאתה אומר שהאגדות של חז"ל אינם ברי הבנה כפשוטם - אתה צודק רק מצד המאמין הרציונלי שיהיה בכת השלישית, אבל הבלתי מאמין (והספקן לרוב) יהיו בכת השנייה. (כפי שהרמב"ם מציין את שלוש הכתות). זכותך להאמין שגם כיפה אדומה נמסרה בסיני, אך זה לא כתוב באף מקום, ואין לך רשימה של איש מפי איש שמוכיחים שזה נכון. אם אתה ממש רוצה אני אנסה למצוא הוכחה שזה גם נכון, באמצעות איזה גמטריה של כיפה אדומה ומעמד הר סיני או משהו כזה... שלך, אלון.