שאלה ליודעי הרוסית

Voikhansky

New member
שאלה ליודעי הרוסית

מהקרובים מארה''ב קבלתי שם של ד''ר דימשיץ Dimschitz מרוסיה, קרוב משפחה אשר היה רופא עיניים -מנתח בזמן המלחמה (מלחמת העולם השנייה). הוא טיפל בפצועים בשדה הקרב.
אינני יודע את שמו הפרטי אבל ידוע לי שהייתה משפחת דימשיץ בויטבסק אשר שינו את שם המשפחה לשפירו Shapiro. אולי הוא קשור אליהם מאחר שלסבי הייתה אחות אלמנה בשם Lana Shapiro. לאחר המלחמה, הוא ביקש מהקרובים מאמריקה שישלחו לו פנצלין לריפוי הפציינטים ולאחר זמן מה נעלם , אולי נרצח עלידי סטלין ואולי זה קשור גם למשפט הרופאים (?)
אולי יש איזה מידע באינטרנט ברוסית?

שלום . אולי זה ????

Димшиц Лев Хацкелевич
год рождения __.__.1916
в РККА с __.__.1941 года
Медаль «За отвагу»

Наградить медалью за отвагу санитара пункта медицынской помощи гвардии рядового Димшиц Лев Хацкелевич.
Во время боевых действий Димшиц всё время находился с действующей батареей . Будучи раненным Димшиц не покидал своего места, а всё время оказывал медицинскую помощь раненым бойцам и офицерам.
Родился в 1916, рабочий, еврей, кадидат ВКП/б (Всесоюзная коммунистическая партия большевиков)
образование 5 классов
В красной армии с 1941
На фронте с 1941
Домашний адрес : .

מדליה על גבורה
החובש Dimshits Lev Hackelevich
במהלך הלחימה Dimshits כל הזמן היה עם חיילים שנפצע, לא לעזוב את מקומו , כל הזמן וסיפק סיוע רפואי לחיילים וקצינים פצועים.

פרטים אישיים :

נולד בשנת 1916, פועל, יהודי, מועמד לאיחוד המפלגה הקומוניסטית של הבולשביקים.
חינוך 5 שנות הלימודים
בצבא האדום מ -1941
בחזית מ -1941
כתובת בית: (מחוק)

Voikhansky

New member
תודה רבה לובה, יכול מאוד להיות

הם טוענים שהיה רופא וכאן כתוב חובש האם כך?

מצאתי אותו
!!!!!! DYMSHITS

Дымшиц Лев Абрамович
год рождения __.__.1896
майор медслужбы
в РККА с __.__.1942 года
место рождения: Бурят-Монгольская АССР, г. Городок
место призыва: Уфимский ГВК,
Башкирская АССР, г. Уфа

הי,
דימשיץ לב אברמוביצ'
שנת לידה 1896
רפוא סרן (אני לא מבינה בדרגות סליחה)
בצבא האדום מ שנת 1942
מקום לידה: הבוריאטים-מונגולי ASSR, גורודוק
גויס ב 1942 מעיר UFA
בשקיריה

כתוב הרבה לוקח לי זמן לתרגם :)
אשלח לך תרגום ,יותר מאוחר רק יגיד שכתוב שהוא רופא עיניים פרופסור. את השאר הדברים אני עוד ישלח לך.

הוא כתב כמה ספרים, באחד מהם יש ביאוגרפיה שלו

"לב דימשיץ נולד 23 מרס 1896ב Gorodok , לשעבר . במחוז ויטבסק, ובשנת 1913 לומד בבית הספר למסחר בעיר Kokanda, שסיימ את לימודיו בשנת 1917 , ובאוגוסט באותה השנה נכנס לפקולטה לרפואה של האוניברסיטה של קאזאן Kzan, ובשנת 1919 גויס לצבא האדום ושירת ב גדוד של המחלקה מיוחדת. ב1920 הוא חזר לאוניברסיטה של קאזאן Kazan . עם סיום לימודים ב1924, נשאר מתמחה מרפאת עיניים , מאז הוא הקדיש את עצמו לרפואת עיניים, קודם כל - הוא רופאה ב מרפאה בKazan .מ- 1928 - מרפאת עיניים ,רופא במכון רפואי ב לנינגרד, ,בספטמבר ב 1938 – סוף סוף פרופ ' במהמכון הרפואי לילדים, ראש המחלקה לרפואת עיניים ב לנינגרד . ממאי 1942 עד מאי 1944, הוא היה בשורות הצבא , ו ב -1944 חזר שוב למחלקה של מכון רפואי לילדים . ב -1954 הוא עבר לניהול של מחלקת עיניים במכון לנינגרד , אך בשנת 1956 מסיבות בריאותיות נאלץ לפרוש. Dymshits LA שפרש לא איבד עניין במדע ובמקצועו , ליווה באופן צמוד את הספרות , נוטל חלק פעיל במכון הרפואי של נינגרד.
14 אוגוסט 1968 מת לב אברמוביץ'."

בהצלחה ,
לובה.
P.S. אני עוד חייבת לך את הטקסט מזמן המלחמה, לא שכחתי .

Voikhansky

New member
כל הכבוד לך, ותודה רבה

דברתי כרגע עם הבת דוד מרוסיה והיא אכן אישרה שהוא היה בן דוד של אבא שלי..

אתה יכול להיות גאה בו, הוא היה רופא מפורסם

אתה יכול להיות גאה בו, הוא היה רופא מפורסם,
שמחה שעזרתי לך.

Voikhansky

New member
מדוע כתוב שנולד בבוריאטיה אם גם כתוב גורודוק-

ויטבסק? האם זה לא סותר? או שאולי הכוונה היא ל מוצא בוריאטי?

לא . לא סותר, סותר רק מקום מגורים ל משפחה.

אבל אנחנו כבר יודעים , שהם גרו בלנינגרד (סנקט פטרבורג)
כתוב ככה :

место рождения:
Бурят-Монгольская АССР, г. Городок

מקום לידה : בוריאטיה-מונגוליה ASSR , גורודוק.

Voikhansky

New member
תודה רבה את ענקית.הייתי כל כך רוצה לגלות

האם יש עדיין משפחה בסט פטרסבורג (?)

לפי ספר טלפונים יש כמה

קשה להגיד מי מהם צאצא של פרופ' Dimschitz.
אני יכולה לשאול ברשתות אינטרנט כמו פייסבוק וכדומה ברוסית

הבת דודה שלחה מרוסיה לא סיפרה לך העם היו

ללב דימשיץ ילדים???? כי קיבלתי היום תשובה מאחד מדימשיץ מסנקט פטרבור :

"שלום לובה! יש לי אחות Inna Dymshits אני חושבת שהיא ייתן לך יותר מידע מדויק על אבותינו. אני יודע שהסבא שלי מאזור ויטבסק בלארוס וקרא לו Dymshits ברקה(BERKA) ליבוביץ' "

כמובן כתבתי לאחותה מכתב,עדיין אין תשובה...יכול להיות שברקה ליבוביץ זה בן של לב דימשיץ? כי ליב=לב ...והוא מאזור ויטבסק...
אני יעדקן אותך בכל המידע שאקבל מדימשיצים מרוסיה (דרך הגב אחד מסנט פטרבורג גר בישראל ) Gennadij Dymshits....

למעלה