שאלה ליודעי דבר:

שאלה ליודעי דבר:

שלום אני אמא לחייל בני"ש משוחרר - מזה חודשיים, כרגע תלמיד ישיבה. את השרות הצבאי עשה בני כחייל במפח"ט מסויים. במהלך שרותו ביקש מספר פעמים לסדר לו וואוצ'ר ללימודים פסיכומטריים , שכפי הידוע לו מגיעים לכל חייל. (הוואוצ'ר הוא בעצם אישור המקנה לו הנחה בלימודים אלו ע"ח המדינה, בשיתוף צה"ל ומשרד החינוך) קצינת החינוך דחתה אותו בלך ושוב אך הבטיחה לו שהעניין יטופל ושלא ידאג. אז הבטיחה. מספר פעמים לפני השחרור וגם אחריו הוא חזר ופנה אליה ואתמול היא נתנה לו תשובה סופית: לפי הוראת משרד החינוך אין יותר הקצאת וואוצ'רים לחיילי מפח"ט הנח"ל. היתכן? אין דין אחד לכל החיילים? במה הוא שונה מחיילי תומכ"ל אחרים? מי שיוכל לתת לי כל שביב מידע או איזשהו קצה חוט מה לעשות ולמי לפנות, אודה לו מאוד, כי אני הולכת להפוך עולמות על זה. חוצפה.

oshiko

New member
עד כמה שהבנתי מאתר יחידת ההכוונה

לחיילים משוחררים, זה עד 50% מעלות הקורס, "על פי המלצתם". זה בטח נתון לפירושים שונים. אני מציע שתפני אליהם. כתובת האתר שלהם www.hachvana.mod.gov.il (מצטער שאין באפשרותי מהרשת הזו לתת קישור מלא).

סמדר בנ

New member
אני מצרפת

את הקישור, אפשר לפי הכתוב לקבל את השובר ביחידה להכוונת חיילים משוחררים. גם אצלנו הבת שלי רדפה אחרי מש"קית הת"ש בלי סוף עד שקיבלה את השובר. זה היה משמעותי כי הגיע לה קורס ב-500 ש"ח.

למעלה