שאלה ליודעי דבר !

שומפי

New member
שאלה ליודעי דבר ! ../images/Emo11.gif

אם יש מחשבה טורדנית , שחוזרת בשעות מסויימות של היום , במשך שבועות או אפילו חודשים ,ויום אחד זה נפסק - מעצמו , זה ocd ? (המחשבה היא אותה מחשבה כל פעם ). ועוד שאלה , מישהו הגיע למצב של בכי בעקבות המחשבות שלא עוזבות ?

.אחת

New member
אהלן! מחשבה טורדנית שלא מצליחים

להפטר ממנה והיא חוזרת יום אחרי יום אחרי יום במשך חודשים היא בהחלט יכולה להיות סימפטום של OCD, אבל : א. מי שמאבחן רשמית OCD זה פסיכולוג או פסיכיאטר (כלומר אני יכולה לומר את דעתי אבל היא שווה פחות מדעתו של מומחה שמאבחן אותך) ב. אם זה נפסק, אין בעיה, אין במה לטפל. אם זה הוחלף במחשבה אחרת זה סיפור אחר... בקשר לבכי: בהחלט. OCD בהחלט יכול או לבוא עם או לנבוע מ או לגרום ל דכאון. ובדכאון בוכים. אבל גם בלי להגיע ממש לדכאון קליני, OCD זו הפרעה מאוד מאוד מתסכלת, עם פער מאוד קשה בין מה שרוצים לבין מה שיוצא, וגם להרבה אנשים עם OCD יש פרפקציוניזם אז בכלל הפער הזה מתסכל, כך שמי שכשהוא מתוסכל מגיע לכדי בכי, בהחלט יכול לבכות כתוצאה ממחשבות שלא עוזבות. שלא לדבר על כך שלפעמים מחשבות שלא עוזבות הן מחשבות קשות או עצובות, כמו מוות של אדם קרוב, או מחלה, או סכנה, או כשלון, כך שבוודאי זה יכול לעורר עצבות ובכי. אחת

לאב

New member
הי ../images/Emo4.gif

לי היתה תקופה לפני כמה שנים שבה מחשבה טורנית הפריעה לי מאד , זה עבר לבד ורק לאחר שהתחלתי לטפל בנושא תלישת השיער שאני סובלת ממנה גיליתי וכך הוסבר לי ע"י הרופא שזה קשור לאוסידי

שומפי

New member
היש תקווה ? ../images/Emo28.gif

צמח לך השער בחזרה ? לי יש די הרבה קרחות , וממש חשבתי על השתלת שער .. (סליחה אם הגעלתי מישהו , אבל זאת המציאות שלי ...)

לאב

New member
צמיחת שיער

פעם כשהייתי מצליחה לעשות הפסקות בתלישת שיער הוא היה גדל מהר מאד, אבל מרוב שנים של תלישה הצמיחה באיזור נפגעה, והיום, אף שאני לא תולשת את השיער למעלה מחצי שנה הצמיחה היא דלילה גם לפני שפסקתי לתלוש הסוותי לא רע את הבעיה , כיום מי שלא ממש מודע לבעיה שלי (דהיינו בעלי בלבד) לא יכול לשים לב שהיתה בעיה - למעט הביקור במספרה שהוא בשבילי די סיוט לגבי השתלת שיער, גם אני חשבתי על זה, אבל כדי שזה יתאפשר צריך להעביר שיער ממקום אחר בקרקפת, ואם הכל דליל זה קצת קשה מסקנה - כדאי לטפל בעניין כל עוד את צעירה כי אח"כ זה נעשה קשה מפעם לפעם חוץ מזה אם את צעירה ומעוניינת בקשרים רומנטיים - כדאי לפתור בעיה שפוגעת כל כך במראה החיצוני או לפחות מעוררת חשש גדול מהרגע בו הבעיה תגלה (ובקשר אינטימי זה קורה די מהר - מספיק שמישהו ילטף את ראש) כפי שכבר כתבתי לך בעבר - הטיפול התרופתי נכון להיום ממש פתר לי את הבעיה - אין לך מושג כמה אושר זה גורם לי

לאב

New member
שומפי היי

חברתי לצרה אין לך מושג כמה מרגיע אותי לקרוא את מה שאת כותבת ובעקבות תכתובות שלך והתשובות עליהם הגעתי גם לחומר של שתי הדנות מ אי או אל אני יודעת שמבחינה פסיכולוגית אני נורמלית, אני מתפקדת בסדר ביום יום מנהלת חיי משפחה ועבודה - אבל מצד שני כל הזמן קיימת הבושה הזו מזה שמישהו ישים לב אני כמעט אף פעם לא יכולה לדבר על תלישת השיער באופן חופשי , הורי יודעים אבל הם לא מעורבים בעניין מבחירה שלי, בעלי יודע אבל כל מה שהוא רוצה זה שאני אפסיק - וכל מה שקשור בזה לא ממש משנה לו, הוא לא מתעמק ברגשות שלי בקשר לעניין- כנראה שזה קצת מביך אותו שאשתו הייצוגית לוקה בבאג כזה היו תקופות ארוכות ששיקרתי לו וסיפרתי שהפסקתי לתלוש - רק כדי שלא ילחץ עלי בעניין זה - כי הוא ביקש שאפסיק משהו שלא היתה לי שליטה עליו ופתאום אני יכולה לכתוב על זה חופשי ולדעת שמי שקורא מבין בדיוק למה אני מתכוונת זה ממש ממש עושה לי טוב

שומפי

New member
לאב היקרה !

אני באמת מבינה כל מה שאת כותבת, ויודעת בדיוק (אבל בדיוק !)למה את מתכוונת . אצלי זאת הייתה אמא שביקשה שאפסיק לתלוש , אף פעם לא הבנתי איך היא לא מבינה שאי אפשר להפסיק .ציפיתי ממנה ליותר וממש התאכזבתי . (אמרתי לה את זה בפנים ).אני בטיפול פסיכולוגי (או יותר נכון הייתי , עכשיו אנחנו נפגשים פעם ב..)ובאתי לטיפול בגלל הבעיה הזאת , והפסיכולוג לא הפנה אותי לפסיכיאטר , למה זה ? יכול להיות שלדעתו אני לא זקוקה לזה ? אני יודעת ששאלות אלו אני צריכה להפנות אליו , אבל אני פוחדת שהוא יחשוב שסתם משעמם לי ואני מחפשת לעצמי "צרות".מה דעתך ? יש לי כל מיני שאלות אישיות אליך שקצת יגעילו את האנשים האחרים .יש לך מייל שנוכל להתכתב בו ? שמחה בשמחתך על הצלחת הטיפול.

קורווין

New member
ממש לא ברור לי למה הוא לא הפנה

אותך לפסיכיאטר. אולי הוא מאמין שיוכל לפתור את הבעיה לבדו? אבל הוא רואה שהוא לא מצליח, אז למה לא יפנה אותך חפסיכיאטר וישלב תרופות בטיפול? לא ברור לי ועלייך לשאול אותו ואם לא יסכים, לפנות לבד לפסיכיאטר! זה יכול לחסוך זמן וסבל מיותרים! בהצלחה! קורווין.

../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif זה בדיוק מה

שהרופא שלי אמר... תעזוב ,הכל חנטריש, לא רציניים... חוץ מזה אם היו אומרים לי אז, יתכן מאוד שהדימוי העצמי שלי שהיה כבר על הרצפה היה שוקע עוד יותר כמו בוורסאי...

KOMA2

New member
דמעות...

רק הכרית הארנבת והקירות של החדר שלי יודעים כמה דמעות של תיסכול,עצב,יגון וחוסר אונים הוצאתי בגגל המחלה המקוללת הזאת...

לאב

New member
טיפול תרופתי

שומפי- טיפול תרופתי זה מה שצריך. מנסיוני טיפול פסיכולוגי עוזר בעיקר לפסיכולוג (פיננסית), טיפול בהיפנוזה עוזר קצת ורק טיפול תרופתי פתר לי בינתיים את הבעיה לעניין האי מייל - לצערי לא אוכל לתת כי זה לא אי מייל בית אלא בעבודה, והוא ממש מזהה אותי ואת שם מקום העבודה, אין לי אינטרנט בבית - היות ולא רציתי שהילדים יחשפו בשלב זה לכמויות העצומות של מין שיש באינטרנט, והיות ולפחות אחד מהם הוא בגיל עתיר הורמונים - אז המתנתי (קצת תמים לא? כאילו שאצל החברים הוא לא יכול לראות) להת´

ל_א_ב

יש תוכנות שלא מאפשרות כניסה לאתרים מסויימים שלא מתאימים לילדים. מה שחשוב הוא להכניס סיסמא בתוכנה שרק את תדעי אותה וכך הוא לא יוכל לבטל את התוכנה.

למעלה