שאלה לידע כללי

אספרגר זו לא מחלה

ולגביי בעיות הגיינה תלוי למי, באופן כללי ממה שאני מכירה לגמרי לא. רוב האספים מאוד אוהבים מקלחות ארוכות.

איזרט

New member
הממ...

נכון שזו לא מחלה, ונכון שרבים מהאספרגרים אוהבים מקלחות ארוכות (אין מקום טוב יותר לחשוב בשקט...) - אבל עדיין לא תמיד מרבים בלהיכנס אליהן. שלא לדבר על כך שרבים מעדיפים ללבוש את אותם בגדים שוב ושוב, ועשויים לשכוח לעשות פעולות כמו הסתרקות וכו'. נסיכה קטנה וביתית, אין סיבה להיתמם.

micmaoz

New member
מנסיוני האישי

ונסיוני כאמא לשני ילדים עם אספרגר- אוהבים מקלחות ארוכות מאד כשכבר נמצאים בתוכן, אבל שונאים להיכנס למקלחת ועשויים להימנע מלהתקלח ימים שלמים (הבן הגדול שלי יכול לא להתקלח, אם נותנים לו, גם שבוע), שונאים לצחצח שיניים בגלל בעיות חושיות (עושה צמרמורת), שונאים להסתרק בדיוק מאותה סיבה (הבן הקטן שלי שונא שנוגעים לו בראש- מאד רגיש שם) ולא ממש מודעים לעניין רחיצת הפנים...לפחות לא עד גיל ההתבגרות (רק השנה הבן הגדול שלי החל להיות מודע יותר... בגלל החצ'קונים). עד כאן עם הכנות. מיכל

מנסיוני האישי

מהיכרות עם ילדים רבים שלא בספקטרום, ילדים שלא אוהבים להיכנס למקלחת או להחליף בגדים ולצחצח שיניים זה דבר מאוד נפוץ. גם אני כשהייתי קטנה היו לי תקופות שלא רציתי להתקלח ולא אהבתי לצחצח שיניים. אחותי דווקא מאוד מקפידה על הגיינה ומאוד אוהבת להסתרק. זה מאוד אינדבידואלי ושונה מאדם לאדם ומילד לילד, ואני לא חושבת שיש מקום להאשים את האספרגר בזה.

איזרט

New member
גם לדעתי

חלק גדול מהסיבות הן סיבות חושיות - קר כשנכנסים למקלחת וכשיוצאים ממנה, בגדים שכבר נלבשו הם יותר רכים ונוחים ובלי "ריח של כביסה" (שלא לדבר על כך שקשה למצוא בגדים ממש נוחים), ובקשר לצחצוח שיניים לפעמים יש בעיות של רפלקס הקאה או רגישות בפה. חלק אחר מהסיבות הוא חוסר האכפתיות לגבי מה שהסביבה תגיד. וחלק שלישי הוא חוסר ההשקעה הכללי בדברים לא מעניינים וטריוויאלים כמו לבוש והיגיינה - אופנה לא ממש עומדת בראש מעייניהם, והם טרודים בעניינים יותר חשובים ומעניינים מאשר להתקלח (או, לפעמים - לאכול). מכל הסיבות הנ"ל לדעתי מה שמכונה היגיינה הוא כן ברמה נמוכה יותר אצלם - אבל גם אני מסכימה שזה לאו דווקא דבר רע - לא בטוח שמקלחת כל יום זה דבר בריא, וכנ"ל דאודורנטים (שעד לא מזמן גם תרמו לחור באוזון) ואבקות כביסה למיניהם.

איזרט

New member
ורק לשם הבהרה

ברור שאני לא מתכוונת לכך שכל מי שיש לו אספרגר הוא בעל רמת היגיינה נמוכה (אני מכירה אישית דוגמאות הפוכות), אלא שיש אנשים לא מעטים עם התסמונת שההגיינה שלהם לא מזהירה, מסיבות שלדעתי לפחות בחלק מהמקרים כן קשורות לתסמונת.

vered73

New member
סליחה אני רק שאלה

את יכולה להסביר לי את הנושא של ריח של כביסה? כי כל הבנים שלי, אוטיסטים או לא, אוהבים מאד בגדים חדשים מהארון, וגם הקטנצ'יק שאינו מדבר, מאד מתרגש כששמים בגדים דנדשים ישר מהכביסה. זה הבדל מאד בולט לעומת סתם ללבוש פיג'מה או משהו שהיה מונח. אמנם שלי אוטיסט ולא אספרגר אבל זה מעניין אותי (אצלנו דווקא יש משיכה תהומית למים, והוא מחפש אפשרות להתקלח בכל רגע שאני מציעה (אלא אם כן הוא רעב)

אני לא מיתממת

כי גם חוסר היגיינה זה לא דבר רע, אני בסך הכל אומרת שחוסר הגיינה לא קשור לתסמונת, יש הרבה אנשים מאוד לא הגיינים שלא בתסמונת, יש מגזר שלם במדינה הזאת שלא יודע דאורדוראנט מהו, ולשכוח להסתרק זה דבר שקורה לחצי מהאנשים פעם ב... שלא לדבר על קבוצה של אנשים שלא מסתרקים מתוך עיקרון - ראסטאפרים. הגיינה תלויה בבן אדם ולדעתי גם בתקופה .

גם לי יש שאלה

לאנשים עם שיער בלונדיני, יש בעיות הגיינה? ומה עם אנשים שיש להם עיניים ירוקות? ואנשים שמוצאם מרומניה? ואנשים שאוהבים חומוס? בלי קשר לכך שאין דבר כזה "חולי אספרגר" כפי שהנסיכה כבר הסבירה, כי אספרגר זו לא מחלה, אני לא חושבת שאפשר להכליל ולחפש מאפיינים זהים שכאלו אצל אספים. כל אחד מהאספים הוא אדם בפני עצמו שאוהב דברים שונים ושונא דברים אחרים. בקטע של בעיות הגיינה מאוד קשה לי להאמין שיש הבדל בין אספים לשאר האוכלוסיה.

micmaoz

New member
בלי לנסות להרגיז איש

אני לא רוצה להכעיס אף אחד או לגרום להתלהמות פה, שוב...אבל לדעתי- ואני מדגישה כי זוהי דעתי האישית בלבד...כן יש הבדל בין האספים לשאר האוכלוסיה ובעצם את וההורים האחרים בשרשור הזה עניתם כבר על השאלה למה. לאספים יש יותר בעיות חושיות משאר האוכלוסיה (או אולי אני צריכה לומר שליותר אספים מלנ"טים יש בעיות חושיות?!) ולכן גם יש להם יותר בעיות עם היגיינה אישית, מכיוון שכפי שציינתי, הבעיות החושיות כן מפריעות לכניסה למקלחת, צחצוח שיניים והסתרקות. ואין לך מה להתרגז עלי כאילו אני תוקפת את הילדים שלך משום שיש גם לי ילדים אספים ואני בעצמי אספית ואני מכירה אספים רבים אחרים- ילדים ומבוגרים כאחד (אני פעילה בקרב החברה האספית היכן שאני גרה) ולכולם אותה בעיה!!! אז האם לנ"טים יש בעיית היגיינה? יתכן שיש כאלה, כן, אבל אם תשווי את מספר הילדים הנ"טים להם יש את אותן הבעיות הללו למספר האספים להם את הבעיות הללו באותו גיל, את תראי שליותר אספים קשה להיכנס למקלחת, לצחצח שיניים ולהסתרק בגיל 12 מאשר לילדים רגילים (וכנ"ל בגיל 30). כך אני חושבת, ויתכן שאני טועה, שוב- זוהי דעתי המבוססת על נסיוני האישי . מיכל

לדעתי את מאוד טועה

וכמו שכתבתי מעל, אני לא חושבת שיש הבדל בנושא בין אספים לשאר האוכלוסיה וגם אני בתור ילדה לא תמיד אהבתי להתקלח ולצחצח שיניים מאותן סיבות שתיארת, ואני לא אספית ככל הידוע לי. אמנם אין לי עדיין ילדים משלי, אבל אני מכירה מספיק ילדים מקרוב - קרובי משפחה, ילדים של חברים, 3 נסיכות ששמרתי עליהן מה שדרש ממני גם לקלח אותן באופן קבוע, ולכל אותם ילדים היו מאפיינים דומים למה שאת מתארת. להערכתי, אם נתקלת בכמה אספים כאלו, זה מקרי בהחלט. אגב, אני מכירה בחור אוטיסט שבתור ילד מאוד אהב להתקלח, אמנם הוא השפריץ והכל אבל בתור משחק. לגבי גיל 30, יצא לי להכיר יחסית מקרוב קבוצה גדולה של אספים בני 20+ ולאף אחד מהם ממה שראיתי לא הייתה בעיית הגיינה, כולם היו נקיים וללא ריחות לוואי וגם מסורקים. אחת הבנות שהכרתי היא אחת הנשים הכי מטופחות שאני מכירה.

micmaoz

New member
אני לא אומרת שאספים לא מתקלחים

ולא מצחצחים שיניים או לא מסתרקים- אל תבינו אותי לא נכון- כל שאמרתי הוא שלפי נסיוני לאספים יותר קשה עם זה (יש להם בעיה עם זה)- ולכן ודאי שאת לא תראי את זה עליהם, זה דבר שאספים צריכים להיות כנים מספיק ולהעיד על עצמם אם זה אכן קורה ו/או הורים לילדים אספים על ילדיהם. הילדים שלי גם הם תמיד (ואני מתכוונת ל-תמיד) נקיים, עם ריח טוב (משתמשים כבר בדיאודורנטים), שיניים מצוחצחות פעמיים ביום ומסורקים- אבל בכדי להביא אותם למצב כזה עלינו לעבור מלחמות יומיומיות בבית הכוללות ריבים, צרחות, בכי והתפוצצויות- וזה לא ברמה שתראי אצל ילדים נט"ים. מיכל

n o g a h

New member
במיקרה של ביתי

היא האדם הכי היגייני שאני מכירה. ברגע זה היא בעיצומה של המקלחת שאורכת לא פחות משעה, אף בזמן מחלה אינה מוותרת על מקלחת, ולמרות הרגישות התחושתית בפה - מצאה דרכים לצחצוח שיניים כך שזה לא יציק לה, והיא מקפידה ביותר על צחצוח פעמיים ביום. כל התיאורים על התחמקות ממקלחות ומצחצוח שיניים, מתאימים מאוד דווקא לאחותה הנטי"ת לחלוטין.

vered73

New member
(פרט לנושא של רומניה חשבתי שאת

מדברת עלי
) אני בטוחה שמי ששאלה נתקלה בבחור כלשהו שאינו מתקלח כפי שציפתה, ולכן היא שאלה. לא יאמן, שנוצרת מריבה גם על זה. יש עוד תסמונות של אנשים שלא מתקלחים, לא הולכים לשירותים שאינם בביתם (היה לי חייל בטיפול בצריפין בקורס כלשהו, שנעדר חודש מהבית, וגרם לעצמו נזק במערכת העיכול משום שסבל מהמצב הזה), וגם כאלו שהולכים לרחוץ ידיים אחרי שמישהו בפגישה לוחץ להם את היד כי בטח הוא נגע לעצמו בתוך האף (נתקלתי באדם כזה, בעצם, בשניים). תנסו לפעמים לחשוב מהיכן נובעת השאלה. זה ימנע הרבה כעסים מיותרים על נושא שהוא לא כל כך אוטיסטי.

מצטערת אם נשמעתי כועסת

אבל האמת שהשאלה הזאת באמת הכעיסה אותי קצת, החל בהגדרה "חולי אספרגר" וכלה ביחוס תכונה לא סימפטית לכל קהל האספים, דבר שנראה לי לא מתאים. נניח שתיתקלי בבחור שמוצאו מרומניה שלא התקלח - תשאלי בפורום תרבות רומניה אם לרומנים יש בעיה של הגיינה אישית? אני מניחה שלא, כי אדם אחד לא מעיד על הכלל. אני בטוחה שהשאלה נשאלה מתום לב ולא במטרה להכעיס, אבל בתשובה שלי ניסיתי להסביר למה לדעתי השאלה אבסורדית. כמו שכתבת, יש הרבה תסמונות שונות שנמצא אצל אנשים שונים בלי קשר לספקטרום, כמו שאין קשר לצבע השיער, למוצא או להעדפות הקולינריות שלהם.

mayarel

New member
כדאי באמת לחשוב על רגישות

גם לי לא היה מאוד נעים לקרוא את השאלה הזו... אולי זאת אני אבל אצלי אין אסוציאציות חיוביות בצמד המילים- חוסר היגיינה. הבן שלי מאוד אוהב להתקלח, ויותר לצחצח שיניים. הוא רק רואה אותי הולכת לכיוון המקלחת הוא שם את הריצה של חייו.. אין הרבה דברים עדיין שרותם יודע מההתחלה עד הסוף- אבל הוא יודע את כל שלבי ההתארגנון ועד לצחצוח: מביא שרפרף, מוציא מברשת שיניים שלו, פותח ברז, מרטיב, שם משחה, מורח, מרטיב שוב ומצחצח איתי לפי התור.

ל י ל ך פ

New member
גם אצלנו יש חיבה ענקית לכל מה שקשור

למים, ועומר מסתובב שעות עם מברשת שיניים בפה, לצערי המברשות של כולנו. באמת הגיע הזמן לקנות מתקן גבוה להדביק על הקיר.. ולעצם השאלה - אני שאלתי פעם (אני חושבת..) אם יש עוד ילדים שיש להם גולגולת שטוחה מאחורה.. מאז האבחון אני מנסה כל הזמן לאפיין ולהבין את החייזר הקטן שגדל אצלי בבית. יש לו המון מאפיינים שחשבתי שהם יחודיים לו ומקסימים , ומאז האבחון גיליתי שהם של המועדון.. אני רואה בשאלה הזו נסיון כן להבין וללמוד, ולא משהו מעליב.

למעלה