שאלה לטייגר ..

enonimus

New member
שאלה לטייגר ..

אולי אתה יודע למה אין כתובת כמו : www.na.org.il למה הרשות המזדיינת הזאת לא מרימה אתר כזה לאוויר , במקום לזיין את המוח ולבזבז כסף על שטויות .. לא מבין,רק לי מפריע הקטע הזה .. ?

tiger

New member
לאן-אי יש הרבה מאוד אתרים

כמו שאתה בטח יכול לשים לב.וזה שהרשות אוהבת לבזבז את הכסף שלה )שלנו( על שטויות זה ממש לא חדש,בעיקר הם אוהבים לבזבז אותו על הוצאות רכב ומישרד לבחירים וקמפיינים חסרי בסיס נגד סמים קלים...אבל גם להצעה שלך אין ממש מקום כי מישתמע מהדברים שאתה מצפה שהאן אי יחליף או יחסוך הוצאות או שירותים למדינה ואני בכלל לא ניכנס כרגע לכמה השירותים האלה ניפסדים כרגע. מה שצריך לעשות זה לקוות ולידחוף שמישהוא שם למעלה יתעורר ויבין שצריך לעשות הרבה יותר מימה שעושים ולא לצפות שיזרקו הכל הצידה ויתנו לאן אי לטפל בבעית הסמים במדינה.עם כל הכבוד לאן אי הם עדיין לא אמורים לטפל בנוער במצוקה או לידאוג למקומות עבודה למכורים או לטפל בבעיות של צהבת אצל מכורים ואפילו הסברה בבתי ספר זה לא משהוא שהאן אי יכול לקחת על עצמו מאחר והוא אמור לישמור תמיד על אנונימיות.האן אי יכול ליהיות וצריך למלאת מישבצת נוספת של עזרה בנוסף למערכת ,הוא לא יכול להחליף אותה. T

enonimus

New member
תפורק הרשות לאלתר ... :)

וואלה ,לא ברור לי למה הרשות מתעלמת מהדבר הכי חשוב שהיא אמורה לעשות : וזה המהות של ההתמכרות,הכפיתיות,התלות,אבדן השליטה על החיים, במקום לזיין את המוח על על כן סמים קלים,לא קלים... למה הם לא מחדירים מודעות על המחלה עצמה - התמכרות . בקשר לסטיגמות .. אתה יודע, עניתי פה אתמול למישהי שמספרת שחברה שלה מעושנת גראס 10 שנים!!כל יום-כל היום, והיא כותבת שהיא לא רואה את עצמה מתחברת לקבוצה של מכורים לסמים "קשים" , ואני בכוונה יקצין ואשאל .. מבחינת ההתמכרות.... addiction , (בארה"ב הבינו את זה מזמן) .. מה ההבדל בינה, שמעשנת 10 שנים או סתם בין "אינטלגנט צפונפון" שכל שעה צריך סידור,והיום שלו נע בין פס לשורה של קוק , לבין "נרקומן מסריח" ( מכור נקי ) , "דפוסניק" ,עם שיניים רקובות מכוער ומפחיד שמתחלק ומצהיר בחדר בדיבור כבד ? שלושתם חולים באותה מחלה - שלושתם מכורים . שלושתם כפייתיים, בטוח "האינטלגנט" שנכנס לשירותים 600 פעם ביום.. אז זה באמת משנה אם זה חומר,גראס,אלכוהול,כדורים ...? אוקיי , ההבדלים הסוציואקונומים שונים בטירוף ,אבל אתה מסכים איתי שאותו "דפוסניק מפחיד" יבין\יקלוט את שניהם יותר מכל אדם אחר שהם מכירים או יכירו אי פעם ? ,וגם אם הוא יהיה רופא או מנהל ביה"ח.. אוקיי,אולי הם לא יתחברו ויהיו חברי נפש , אבל המחלה היא אותה מחלה . וזה לא חדש שלכפיתיות והתמכרות,קבוצה עוזרת . זה עובד . ואת המסר הזה הרשות לא מעבירה - היא לא מדברת בכלל על התמכרות . מה היא עושה במקום ? מוציאה סרט שבו ג´וינט הופך למזרק .. ים גראס רץ בקמפוסים ,חדש ? אז סטודנטית שמעשנת ג´וינט מחר תזריק לעצמה חומר ?? שתזדיין הרשות והעומד בראשה .

tiger

New member
על זה שצריך לפרק ת´רשות יש קונצנזוס

לפחות כאן בפורום אני די בטוח. כל זה אין שום ויכוח.אין יותר מקום לרשויות למילחמה בסמים.במי בדיוק הם נילחמים?בילדים ובילדות,באחים ובאחיות של כולנו. מה שכן אני רחוק מלהסכים איתך שאין הבדל בין מי שמעשן סמים קלים לנרקומן.יש הבדלים רבים וגם אם שניהם מכורים עדיין אחד מכור לחומר יקר ומזוהם אותו הוא ליפעמים גם מזריק והשני מעשן חומר זול וטיבעי לחלוטין שלא גורם את מחצית הנזק שגורם הסם הקשה שלא לדבר על ההיתמכרות הפיזית שלא קיימת כלל.לבוא ולומר שזה שמעשן יום יום ג´וינט וזה שמריץ קוק הם מכורים זה קצת רדוד.בכלל מושג ההיתמכרות כלפי כל חומר שלא גורם להיתמכרות פיזית כמו הסמים הקשים באה על דרך ההשאלה,מדובר באלגוריה בכלל.הרי כשמישהוא אומר שהוא מכור לשוקולד הוא לא מיתכוון לומר שהוא קם בבוקר בקריז לשוקולד אלה שהוא "מאוד מאוד אוהב שוקולד"כמו מכור לסמים קשים,דגש על המונח "כמו/כאילו".גם המכור לדבריך לגרס או לחשיש הרי איננו ממש מכור כמו זה שמכור להרואין ולא יכול לקום בבוקר בלי זה אלה רק שותף למיספר דפוסי היתנהגות שמיצגים היתמכרות.עדיין פגישות המכורים האנונימיים מחולקות לפי סוגי ההיתמכרויות השונות ולא סתם.יש קבוצות לאכלנים כפיתיים ויש קבוצות של אלכוהוליסטים אנונימיים ונרקומנים אנונימיים וקוקאין אנונימוס וקאנביס אנונימוס וכן הלאה והאחד לא אמור לבוא לשבת בפגישות של האחר וליפני כל פגישה מבקשים ממי שלא שיך לקבוצה לקום וללכת מהסיבה הפשוטה שאין היתמכרות אחת דומה בהכרח לאחרת... t

למעלה