שאלה לטומי לפיד

benjamint

New member
שאלה לטומי לפיד

שלום. הייתי רוצה לשאול 2 שאלות: 1) במצע שלכם בנושאי כלכלה וחינוך יש הרבה דברים שנשמעים מעולה אך דורשות השקעות ענקיות, מאיפו אתם מתכוונים לקחת את הכסף? 2) ושאלה שניה נוגעת להסתדרות ומונופולים - אני מסכים עם כל מה שכתבתם בנושא (´...ההסתדרות הפכה לארגון פוליטי המשרת אינטרס מפלגתי ופועל נגד טובת המשק...´´...הגנת הצרכן מפני מונופולים דורסניים...´) ומאוד מסקרן אותי מה בדיוק אמם מתכוונים לעשות בנושא ולאיזה מונופולים בדיוק אתם מתכוונים (כוונתי לשמות) בכבוד רב צימרמן בנימין מהנדס תוכנה מובטל

כספים בהתנחלויות

בתשדירים ובמצע אתם מציעים להסיט כספים המוענקים למגזר החרדי לטובת צרכים חברתיים וכלכלייםץ מה בנוגע לסכומי העתק המושקעים בהתנחלויות ואשר מובן מאליו שהן בזבוז עצום (מאחר ומרבית השטחים יוחזרו) ואשר לא רק מנציחות פערים בין אוכלוסיות ותיקות בפריפריות בישראל שלנו לבין המתנחלים,אלא גורמות להסטה של מטרות חברתיות תעסוקתיות ראשונות במעלה ובנוסף אינן מגדילות את השכבה הנושאת בנטל אליה אתם מתיחסים. אנא עזרו לי לתת לכם את קולי.

נורית

שלום לך. קודם כל, אני מצביע שינוי ומתנגד להתנחלויות. אסביר לך כיצד הדבר מסתדר. ההתנחלויות, ככל שהן רעות, הן עובדה נתונה. הכסף הגדול כבר נזרק, והשמאל הוא האחראי העיקרי לכך. עכשיו, לכולם ברור שכספים שמיועדים לחיים שגרתיים כמו תקציבי מועצות, חינוך, בריאות וכד´ אמורים להיות מושקעים במתנחלים כפי שהם מושקעים ביתר האזרחים, וכפי שהיו מושקעים אילו לא היו מוקמות התנחלויות כלל. אלה השקעות בהון אנושי ולא בתשתיות. לגבי הטבות שונות, צריך להבחין. אני בדיעה שההתנחלויות ראויות ליחס כאל ישובי קו עימות. הרי על המצב הבטחוני הנתון שם חבל להרחיב את הדיבור. לגבי כל מיני תקציבי עידוד, שינוי אינה תומכת בכך. היא גם לא תומכת בהרחבה או בתוספת של התנחלויות, וקוראת לפינוי מיידי של כל מאחזים הבלתי חוקיים (ולא להכשרתם בדרך כלשהי). חשוב כאן לציין כי מרבית המתנחלים הם אנשים עובדים שגם משרתים בצבא. פינוי שלהם יחייב מתן פיצויים. כיצד ניתן לממן פיצוי מאסיבי שכזה ללא הסכם בינ"ל שיסייע בכך??? נכון. שינוי מתנגדת לפינוי גושי התנחלויות כמו אריאל וגוש עציון, אך זאת משיקולים פרקטיים. זה גם יחסוך את כספי הפינוי, גם יגביר תמיכה בהסכם שיושג, וגם יאפשר כינוס התנחלויות מבודדות לגושים אלה. גם מצנע לא מציע לפנות גושים אלה. אי העלאת ההתנחלויות על סדר היום של שינוי נובעת מכך שהדבר תלוי בהסכם, ומכך שזהו מלכוד ישן שהמפלגות הגדולות שקועות בו. את המפנה האמיתי ניתן להשיג כיום בדרכים אחרות. חבל לפצל כוחות, כשאפשר לטפל בנושאים הבוערים באמת.

meirkl

New member
שלום נורית

כיף לגלות שיש עדיין כאלה/ו שאיכפת להם/ן. ממשלות ישראל לדורותיהן עודדו (מי יותר ומי פחות) את ההתישבות באזורים מסויימים ביהודה ושומרון (ובעבר הרחוק אף בסיני - ימית, שארם ועוד). שינוי מתנגדת להתנחלויות לא חוקיות ובעד פינויים המיידי והפסקה מוחלטת של השקעות בהן. לגבי שאר ההתנחלויות, שינוי מבחינהנ בין התנחלויות מבודדות או בודדות, אותן יש לפנות במסגרת הסכמים, לבין גושי ההתיישבות הגדולים (אריאל למשל) שהן אמורות להישאר גם במסגרת הסכם (יש לכך תקדימים היסטוריים בעולם). אבל אי אפשר להפסיק כליל ומיד את ההגנה על האזרחים גם באותם ישובים שבמסגרת הסכמים יפונו. בינתיים חייבים לשמור עליהם, לספק להם שירותים כמו לכל אזרח. זו בהחלט בעיה כלכלית שתמשיך כנראה להעיק, אבל לחנוק אותם זה לא מוסרי, ולפנות עכשיו ומייד תפרש ע"י אלה שלא ממש אוהבים אותנו כהישג ונצחון הטרור. דעתי האישית היא שלמרות הנ"ל, יש מספר האחזויות יוצאות דופן ואני מקווה שאותן כן יפנו בהקדם, כי הן יוצרות עול מיותר (וחסר פרופורציה לגודלן וחשיבותן) על כוחות הביטחון.

למעלה