שאלה לטבעונים שפה

matilda1984

New member
שאלה לטבעונים שפה

אולי השאלה תשמע קצת מצחיקה אבל אני בהחלט אשמח לקבל עצות מבעלי ניסיון :)

כאמור אני צמחונית מזה 10 שנים. ואני מנסה לעבור לטבעונות מזה זמן רב ולא הכי הולך לי

זה הולך בערך ככה: אני כל היום מקפידה על מזון טבעוני אבל באיזשהו שלב אני סובלת מנפילת סוכר ואז "תוקעת" את הפחמימה או השוקולד הראשונים שנקראים בדרכי. אציין כי אני מקפידה על ארוחות קטנות כמה פעמים ביום כדי לא להגיע למצב הזה אבל זה לא תמיד עוזר.
שאלתי היא איך אני הופכת לטבעונית מבלי למצוא את עצמי בסופו של יום בולסת פחמימות וסוכרים?

אציין כי גובהי 1.65 משקלי 45 בקיץ נוטה ל-47 בחורף. בבדיקות הדם שעשיתי לא נמצאו חוסרים בברזל וב-B12 והן יצאו תקינות.

אני טבעונית טריה טריה

(שבועיים וחצי בערך) ודווקא מרגישה שאני צורכת יותר סוכר בשבועיים וחצי האלה, בעיקר דרך החלב סויה שגם אם אני קונה את זה שהו במתיקות מופחתת, אני מוצאת את עצמי מוסיפה יותר סוכר לקפה או לדייסת הקוואקר שאני אוכלת/שותה איתו.

בכל אופן, מכיוון שאת בתת משקל, זה יהיה מאוד לא אחראי מצידי (או מצד כל אחד אחר בפורום) לתת לך ייעוץ תזונתי בלי להכיר אותך. במצב הזה את זכאית לייעוץ תזונתי של דיאטנית בקופ"ח. כדאי לך לפנות לייעוץ כזה ולנסות למצוא אחת שמבינה גם בתזונה צמחונית/טבעונית.

בהצלחה!

ladybug6

New member
יש פה 2 בעיות

אחת היא שאת פונה למוצרים לא טבעוניים כפתרון, כשיש מוצרים טבעוניים שיכולים לענות על אותו צורך (להחזיק תמיד שוקולד מריר או חטיפי אנרגיה טבעוניים או פירות בדיוק למטרה הזאת).
בעיה שניה היא הנפילות סוכר האלו שלא אמורות לקרות. כנראה שאת לא אוכלת מספיק במשך היום, או שאת אוכלת דברים שמעודדים נפילת סוכר (סוכרים ופחמימות ריקות מקמח לבן הם הגורמים העיקריים לזה). עדיף שתאכלי מוצרים מקמח מלא, פירות וירקות, קטניות ואגוזים לאורך היום, ולעתים קרובות יחסית - לא להגיע למצב שחצי יום את לא אוכלת! אם אני לא אוכלת יותר מ-5 שעות ברצף אני מרגישה שאני עומדת להתעלף... גם אני רזה כמוך וגם לי יש צורך במתוק הרבה, אבל הוא מתמתן כשאוכלים כמו שצריך ומקפידים לאכול דברים שמתפרקים לאט ובמתינות (כמו הדברים שציינתי)

מסכימה עם כל מילה

למעט זה שאני ממש לא רזה כמוכן...
אולי כמו כמה כמוכן

אבל בכל מקרה, כולם בכל משקל חווים ירידות סוכר
אם האכילה אינה מאוזנת
כלל מספר 1 לסוכרתיים הוא לא להישאר רעבים, כלומר, לאכול ארוחות קטנות כל 2-3 שעות
ולהשתדל לאכול עד כמה שניתן מאכלים עם אינדקס גליקמי נמוך
קרי עד כמה שניתן להימנע מסוכר-קמח לבן.

את שני הדברים הראשונים הנכונים כבר עשית

וזה להקפיד על ארוחות קטנות כל שעתיים-שלוש
ובדיקות דם.
מצוין.
השאלות הבאות הן ממה מורכבות ארוחות אלו?
ומה זה קטנות? [אולי הן קטנות מדי? מלפפון למשל זו לא ארוחה קטנה]
טבעונות כמו כל דיאטה שהיא מגוונת מאוד
ויכולה לנוע מאכילת ג'אנק עד לאכילה מאוד בריאה.
לאור ה- BMI שלך [שאני אשמח מאוד לאמץ אותו לעצמי
]
אני מצטרפת להמלצות מעלי
להרכיב לך תפריט מגוון עם אפשרויות שונות על ידי בעל מקצוע
כדי לוודא שה- BMI לא ירד עוד.

ומראש תחסכי מעצמך עצבים
ותוודאי שאת הולכת למישהו שהוא vegan friendly
שלא יתחיל להטיף לך שאת רזה מדי ואת רזה כי את צמחונית/טבעונית
שטויות!

בהצלחה!

למעלה