שאלה לחרדים.

איילת1974

New member
גם אני דואגת לך

אני אינני מאמינה באלוהים ואיני מאמינה בדת כלשהו, ולצורך תשובתי אני אסתה מעט מנושא הפורום והדיון ואומר שאני צמחונית אידיאולוגית. בעניי אכילת בע"ח היא רצח ולא משנה איך שחטו אותו. אני מסכימה עם הפילוסוף והמתמטיקאי פיטגורס שאמר: "כל עוד בני האדם ימשיכו לאכול בשר הם גם ימשיכו להרוג זה את זה". עכשיו תתארי לך שרק מתוך דאגה לך, שלא יהיו מלחמות, וחלילה לא תמצאי את מותך באיזו התקפת טרור, מלחמה או סתם ע"י רוצח פסיכופט, אני אאסור עלייך לאכול בשר, ואף יאסור ואעמיד למשפט בגין רצת את כל השוחטים ומוכרי הבשר העיקריים. כפי שכבר כתבתי בהודעה אחרת אני גם מסכימה עם משפטו של קארל מרכס "הדת היא הופיום להמונים". לדעתי דת היא דבר שלילי שגורמת לגזענות ושנאה. תתארי לך שרק לטובתך כי לדעתי דת היא שלילית אסגור את כל בתי הכנסת, אאסור למכור תשמישי קדושה וכד´. אני בטוחה שבמצב כזה שהרגשתך תהיה איומה, לכן כדאי שתזכרי את אחת המצוות ה"אל-תעשה" הגולות ביותר היא "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך".

נימאס כבר מהטפה לצמחונות

שעוברת כאן בשקט כאילו בלי שנרגיש דוחפים פה לכל הודעה איזו הודעה על צמחונות וכמה רע לאכול בשר, הוויכוח פה על על משוואות מתמטיות ולכן אין שום רלוונטיות לציטוט של פיתגורס בהתאהמה אני גם יכול להמציא משפטים יפים כמוהו "כל עוד בני האדם ימשיכו ללכת על 2 הם גם ימשיכו להרוג זה את זה" אין שום קשר עובדתי\נסיבתי\תיאורטי בכלל בין הציטוט,של פיתגורס,למציאות. ומתחיל כבר להימאס כל ניסיון הכפיה הזה של צמחונים "בעניי אכילת בע"ח היא רצח ולא משנה איך שחטו אותו" איזה יופי עכשיו בערך 90 אחוז מאוכלוסית ישראל(אפשר להכליל על העולם) צריכה לשבת בבית כלא, ורק הצמחונים בחוצ ישמרו על העולם, THANKS BUT NO THANKS

kelebrin

New member
נכון מאוד!

אני מרגיש כאילו אני בכנס של אמנון יצחק הצמחוני עם כל ההטפות האלו. זה פורום חופש ולא פורום צמחונות!

איילת1974

New member
כבר עניתי בשרשור אחר כאן

שהמטרה שלי לא להטיף לצמחונות. תקרא טוב מה רשמתי- אמרתי לה שכמו שלי אין זכות לכפות את אמונתי עלייה מתוך דאגה כלפייה, כך גם ה אין שום זכות לכפות את אמונתה עליי. אחזור ואומר שזו הייתה אנלוגיה בלבד, שבה השוותי איסור אכילת בשר בכלל לאיסור אכילת חזיר, נסיעה בים שבת וכד´.

חולק עליך רק בנושא אחד...

הנושא אומנם דוסקס כבר רבות בפורומים המיועדים (שאני הייתי, אגב, חבר קבוע בהם, אך לאחרונה פחות ופחות), אבל אינני חושב שאכילת בשר קשורה להרג של בני אדם. צמחונות אידיאולוגית היא עליה בדרגת מוסר ביחס לבעלי חיים, אבל לא בהכרח ביחס לבני אדם. הדוגמה הטובה ביותר לכך היא יאסר ערפאת, שהוא צמחוני. לצמחונים רבים שאני מכיר אכפת מבע"ח ולא מבני אדם. זה כמו משולש שווה שוקיים. אדם מוסרי מאוד לרוב יהיה גם צמחוני (מהטמה גנדי לדוגמה) אבל זה לא אומר שכל אדם צמחוני הוא גם מוסרי (חוזה סילבה למשל, מפתח "שיטת סילבה" היה אדם מוסרי מאוד שפיתח שיטה מוסרית מאוד שתכליתה לעזור לעצמך ולאחרים, ורבים מאלה שלמדו את שיטתו הפכו לצמחונים, אבל הוא עצמו לא). אני, אגב, לא צמחוני. עם זאת, אני נמנע משימוש במוצרים שנוסו על בע"ח ובמוצרי עור\פרווה.

לא מדויק...

גם אני חשבתי כך, והועמדתי על טעותי. היטלר לא אכל כמעט בשר פשוט מטעמי בריאות. הוא גם רצה לכפות זאת על אזרחי גרמניה (וגם לא לעשן) כדי שהגזע ה"עליון" יהיה בריא.

begone

New member
תשובה מחילוני

יש כמה רבנים שרוצים לחזק את היהדות, דהיינו להפיץ אותה ולהגביר את מספר המאמינים. אז הם ממציאים הלכות - הם אומרים למאמינים שלהם שכל חילוני דופק להם את גן-העדן. אז המאמינים המטומטמים רצים כמו ילדים קטנים אל החילונים ומנסים לשכנע אותם לחזור בתשובה - כי המאמינים באמת מאמינים שזה דופק להם את גן העדן. הדתיים האדוקים באמת חושבים (בזכות הרבנים, שהחדירו להם לראש) שאם אתה נוסע בשבת או אוכל חזיר, זה ידפוק להם את כל הגאולה והמשיח והגן-עדן והעולם הבא וכל הטמטום הפרימיטיבי הזה. בקיצור נמרץ: זה טריק פוליטי להגביר את מספר המאמינים שלך. אם אתה מפחיד ומאיים שכל חילוני דופק לכולם את גן-העדן, אתה יוצר מוטיבציה פוליטית בקרב מאמיניך. כך הם מתרוצצים מבית לבית ומנסים להמיר חילונים אל חיק הדת. האם עניתי לך על השאלה?

אמיר.

New member
זו המדינה שלי...

השגנו אותה לאחר מאמצים אדירים ושימנו מיר יקר. אני לא רוצה לראות אותה יורדת לטימיון בגלל כמה אנשים שאינם רוצים קשר ליהדות. (ואני כמובן לא חרדי)

למעלה