שאלה לחנוכה:

Idan91

New member
שאלה לחנוכה:

(בעקבות ויכוח עם אחד מבכירי אח"לה, שלא אסגיר את שמו) סופגניות או לביבות?

מוגג

New member
../images/Emo23.gifיבות שולתותתת!!! אין ויכוח.

וגם מלפפון במלח מולך, זה ברור. או בקיצור לביבה עם מלפפון מלוח - תרבות גבוהה. סופגניה עם ריבה בחומץ - שרית חדד..

Mנטה

New member
המהדרין אומרים: לביבות, אבל רק כאלו

שאמא של Mנטה עושה. ומלפפונים ברור שבמלח, מי הסוטה שהמציא את זה בחומץ ?

גנגי

New member
חד משמעית

אך ורק לביבות, וכמנהג הפולנים - עם הרבה שמנת חמוצה. יאללה, עם מלפפונים במלח הולך. רק לא עם משו מתוק.(החמוצים האמריקנים הם מתוקים, כמו ששלנו בעצם מלוחים). חג אורים שמח ותשתדלו להימנע מצרבת, זה נאחס אטומי.

renjintso

New member
שמנת חמוצה

זה איכסה איך אפשר להכניס לפה מאכל עם שם כלכך לא טרקטיבי? הוא הדין במלפפון חמוץ. זה נשמע כמו קללה: יא מלפפון חמוץ אחד. אפפם לא הבנתי למה מקלקלים את המלפפון בכוונה, ועוד אוכלים אותו אחרכך. ובאשר לשאלה - סופגניות כמובן, אבל רק אלו מבצק גבינה ובלי שמרים שאמא של רנג'ין מכינה. על נהרות חארבין שם ישבנו גם בכינו בזכרנו סביבון חקסמח! רנג'ין, מיתגגעת

גנגי

New member
../images/Emo124.gif גשרים!

היא לא משלנו. מה היא עושה פה? תקרא רגע לסבתא.

renjintso

New member
נעלבתי

ועכשיו אני מצפה לתשובה בעניין המושעקיף הזדמנות להוכיח שאת אחל"ה של בנאדם אני יודעת שאני חצופה, יש לי אישור לזה.

ואני חשבתי שהשמנת החמוצה היתה

המצאה נפלאה של המשפחה שלי. את הלטקעס המסורתיים, אפשר גם עם סוכר (כקינוח) או להוסיף להם קצת בצל לפני הטיגון... (למרות הפולניות, במקרה כזה אנחנו מוותרים על הסוכר). ורק ד"א, מולדת המלפפונים המתוקים - גרמניה. מזעזע!!! (גם הפופקורן פה מתוק! בעעעע)

סופגניות, לביבות - לא חשוב.

אך השמרי לך פן תתגנב לפיך האנין סופגניה. "רב-מילים": הסבר מלא למילה סֻפְגָּנִיָּה שֵם נ' (הצורה התקנית: סופגנית) מאפה עגול, תפוח וספוגי, על בסיס בצק שמרים, המטוגן בשמן עמוק וממולא בריבה. נהוג לאכול סופגניות בחג חנוכה. בתיאבון.

גנגי

New member
נתגנב ספג-חשש לליבי

שמא תאמץ עידן את הצורה התקנית ותמרר מעתה את חיינו המתוקים מיני ריבת-סופגניות במיני מררה אקדמיים כאלה ואחרים. אה, שטויות, סתם פראנויה.

אטיוד5

Active member
סופגניות

לביבות זה כל יום שני וחמישי. שום ייחוד. סופגניות - רק בחנוכה, עם שבועיים מכל צד בשביל להתאמן לטעם בהתחלה ובשביל שתהיה סיבה לדיאטה בסוף.

לביבות לביבות ולביבות ../images/Emo45.gif

אפשר גם לאטקעס. אבל יש גם לחוג לפחות סופגנייה אחת מהסוג המשובח. כל שלא אמר בחנוכה שלושה דברים אילו: לביבה, סופגניה, נר לי דקיק, נס גדול היה, לא יצא ידי חובתו. והמלפפונים - רק במלח. אך ואך ורק!!!

למעלה