שאלה לחמיות (בעיקר)

כפרקי

New member
שאלה לחמיות (בעיקר)

אני מודה ומתוודה שלא אהבתי את חמותי מהרגע שפגשתי אותה, שזה עוד לפני שיצאתי עם הבן שלה. היום אחרי עשר שנים ביחד יש לי רק עוד סיבות לא לאהוב אותה. א-ב-ל... היא אמא שלו והסבתא של הילדים אז אני מאוד מנסה לסבול בשקט, מה שלרוב מצליח, אבל מעבר לקיום מקביל ושקט קשה לי.
בשנה האחרונה היו כמה שינויים שגרמו לי לקבל על עצמי את תפקיד ה"מבוגר האחראי".
היחסים שלה עם חמי לא טובים (הם נשואים וחיים יחד אז זה טעון מאוד). בעלי בקשר טוב יותר עם אבא שלו והקשר הרעוע בין ההורים הוביל כבר כמה פעמים לאי הבנות לא נעימות בעליל מבחינתנו.
הדבר הנוסף, והחשוב לי יותר, הוא הקשר שלה עם הילדים שלי. אני גדלתי עם סבים רחוקים (מאוד) ואני מוכנה למחול מכבודי כדי שלילדים יהיה קשר טוב עם הסבים שלהם (שגרים חמש דקות מאיתנו).
המצב המשפחתי הקיים הוא ששני האחים של בעלי מקבלים יחס מועדף. לקטן תמיד היה קשר טוב עם האמא והם מדברים ברמה היום-יומית. הגדול הסתבך בעברו ונוצר קשר תלותי בינו לבין ההורים ואשתו מתנחלת אצלם דרך קבע. בעלי "קצת" נשאר בצד.
כרגע, כמעט ולא נוצר מצב בו כשאנחנו מגיעים לבקר רק אנחנו שם. תמיד אחד האחים שם ומבחינת הילדים שלי, סבא וסבתא זה מקום שהולכים אליו לפגוש את בני הדודים ולא את סבא וסבתא. זה נחמד, אבל הייתי רוצה שיהיה גם זמן לבד.
לאור המצב שם, בין ההורים ומול האחים, גם לבעלי התחיל להיות לא כייף ללכת לשם ויש שבועות שהוא מעדיף פשוט לוותר.
חשבתי, בעזרת חברות בפורום שכן, להזמין את הסבים, כנראה בנפרד עקב היחסים ביניהם, להעביר איתנו אחה"צ באמצע שבוע. אנחנו נהיה איתם אז כל העול התפעולי של הילדים יהיה עלי ועל בעלי, הם רק צריכים להיות עם הילדים, להכיר אותם, לחוות אותם. ועל הדרך להכיר גם את הבן שלהם קצת...
אני צריכה עזרה באיך ליזום את זה. מבחינתם זה יהיה רעם ביום בהיר ודיי ברור שלי שלפחות בהתחלה הם יסרבו בנימוס וימציאו תרוצים. לקח זמן, אבל יש לי סבלנות ואורך רוח גם לפולניות שבהערות. עשר שנים יצרו עור עבה יחסית...
תודה לעונות

mykal

New member
כמה דברים

אני חמות גם לכלות וגם לחתנים--אבל אענה
גם מהיותי בעצמי כלה. ואולי סתם כאדם,
1)אינני מבינה במדויק את 'החלום' של קשר טוב יותר של ילדיך,
עם הסבא/סבתא.(החם/החמות) הם באים אליהם, ומשחקים
עם בני הדודים, אין התיחסות ממשית בין המבוגרים לילדים--אז מה?
את חושבת שאם יגיעו אליך זה כן יקרה?
אם הם היו מעונינים זה היה קורה, אם הם היו יותר מודעים--אולי היו מתאמצים.
אבל הם לא--אז לא--הם באים והולכים וזה טבעי לילדים--למה לשנות?
2)אני חושבת שלהיות סבתא קרובה לנכדי--זו זכות, וכיף גדול,
לא חושבת שיש כח למישהו 'לחנך' או ל'הוביל' למה שלא בא בטבעי אצל הסבתא.
3)את כתבת כמה פעמים--שאת לא אוהבת אותה (כנראה גם לא להפך)
ושאת נפגעת ממנה--האם לא ברור לך שילדיך יודעים את זה?מרגישים רואים וחווים
את זה? הרי זה לא ניתן 'לטשטוש' גם אם את סופר מבליגה.לכן, מאמץ לחבר ביניהם לא באמת יכול להצליח.

אי במקומך--הייתי מותרת על מאמץ, ועל בנית מצב מלאכותי שאף אחד מהצדדים לא צורך אותו.
וסתם שאלה--לך יש הורים? אם כן איך הם בתור סבא/סבתא לילדיך?

כפרקי

New member
עונה..

1. לסבים האלה יש קשר טוב יותר עם הנכדים האחרים שלהם, אליהם הם כן מתנהגים בצורה יותר "סבאית" והנקודה הזאת מעיקה בעיקר על בעלי. זאת הסיבה שאני רוצה לשנות.
עם אח אחד זה בא בטבעי, עם השני ממקום של מסכנות, אבל ככה או ככה, הילדים שלי רואים שבני הדודים שלהם מקבלים יחס אחר. את בני הדודים כן לוקחים לסרט למשל או מזמינים לישון אצלם לילה. הגדולה העירה על זה כבר כמה פעמים.
2. לסבתא זה בא טבעי עם הנכדים האחרים.
3. אני לא חייבת לאהוב את הסבתא כדי שיהיה לה קשר טוב עם הילדים. אני כן עושה מאמצים להסתיר את הדעה שלי עליה מהילדים. אני רק בגיל מבוגר גיליתי עד כמה אמא שלי לא סבלה את חמותה, זה לא הפריע לי להנות מהסבתא.
4. ההורים שלי הם סבים מתפקדים, נוכחים ונהנים.
&nbsp

לפי מה שאת מתארת הסבא והסבתא פשוט לא מתחברים

לא לבעלך ולא לילדים שלו
עצוב אבל קורה, כנראה ששנים של אי חיבה מיצך או הדדית בין שתיכן עשו את שלהם

bertik

New member
איך משנים דבר כזה?

אני רואה אותנו מגיעים בעוד כמה שניפ כשהאחים של בעלי יגדלו ויהיו בעלי משפחות.
אני יודעת שקשה לו לראות את היחס של אמא שלו אלי ואל הילד. הוא נקרע מזה.
פעם, כשביקרנו את דודה שלו (שהיא אישה מקסימה) וראינו את הקשר שלה עם הכלות שלה ועם הילדים שלהן הוא אמר לי "מה את חושבת, שלא יוצאות לי העינים?"
&nbsp

mykal

New member
אבל כאן הרוחת משהו גדול

באמירה הזו.
זה הוא ולא את---תגידי לו שיגש לאמא שלו,
ויספר לה איך הדודה עם המשפחה המורחבת.
שיגיש לה--אני אוהב את אשתי, והיא נהדרת--אתם מרחיקים אותה וממילא גם אותי--
אני נקרע מזה, שיבקש ממנה בשבילו לא בשבילך--
אולי משהו ישתנה. אם הוא שותק--המציאות היא שאתם מתרחקים יותר ויותר.
את לא תצליחי לשנות הוא אולי כן.

יוליקה

Member
מנהל
אצלנו דואגים לטפח את הקשרים

יש לי שלושה ילדים.... למען האמת, לנכדים (5) יש קשרים טובים במיוחד
עם בעלי... יש לו יותר סבלנות והנכדים מטורפים עליו... אני בעיקר מפנקת
בבישולים ומתנות...
פעם בשבועיים +- כלתי ובנותי נפגשים עם הנכדים כדי שיהיו קשרים טובים
בין בני הדודים... הם חברים ומאד מתגעגעים אחד לשני...
אנחנו גרים רחוק מהם (כשעה וחצי נסיעה) ולכן אנחנו באים לבקר אותם
ובערך פעם בחודשיים כולם נפגשנו אצלנו... נשארים לישון... קמים יחד בבוקר שבת... קודם הנכדים ואח"כ הילדים שלי ובני זוגם...

טיפוח הקשר חשוב מאד לשמירת היחסים הטובים... אין לי או לבעלי העדפות כלפי כלתי או חתני אנחנו אוהבים אותם והם יודעים זאת.
לאור האמור לעיל, אני בכל פעם משתוממת כשאני שומעת על יחסים עכורים במשפחות אחרות.

כפרקי

New member
ומה את מציעה?

אני נשואה לבן שנלקח כמובן מאליו.
מאז שאני איתו לא ראיתי שום מאמץ מצד אמא שלו לטפח את הקשר ביניהם, שלא לדבר על הקשר איתי ועם הילדים.
בהתחלה אני התאמצתי, אבל יש גבול כמה פולניות אפשר לספוג ולהמשיך להתאמץ. אז עברתי למינימום הנדרש.
גם עם אשתו של הבן המועדף יש לחמותי קשר קריר מאוד.
עם אשתו של האח ה"מסכן" יש קשר מבוסס יותר אבל הרבה בזכות העובדה שאשתו כופה את נוכחותה ואת נוכחות הילדים תוך התעלמות מעייפות או חוסר רצון של הסבים.
אני לא רוצה להיות במקום הזה.

יוליקה

Member
מנהל
יש כאלה אמהות שלא מעודדות קשרים

אולי הן מאלה שאומרות... ברוך שפטרני מעונשו של זה...
אם זכור לכן, בסרט גבירתי הנאוה... מנסה פרופסור היגינס
להלביש את לייזה דוליטל על אמא שלו... והיא דוחה אותו...
יש כאלה שיגידו לך תשמחי שאין לך קשרים עם חמותך...
רחוק מהעין רחוק מהלב...
אבל אני מבינה אותך שלילדים חסרה הסבתא... תנסי לרמוז לה בענין...

אני מציעה להזמין לפעילות מהנה, לא סתם ביקור בבית

כשהקשר לא טוב, אז נסיון ליצירת קשר כאשר אתם יושבים בבית - זה קשה.

אבל תנסו להזמין לפעילות שאתם חושבים שתשמח גם את הסבים וגם את הילדים. ללכת להצגה (איכותי... אל תזרקו את סבא וסבתא לפסטיגל...), למוזיאון.

יש כל מיני מוזאונים שמראים איך חיו כאן לפני 100 או 60 שנה (נניח בית ההגנה). אולי להגיד ״הילדים ישמחו אם אתם תלכו איתם ותסבירו להם איך דברים היו כשאתם הייתם ילדים״

אבל תדעי מראש שזה לא תמיד עובד. אני ניסיתי עם חמותי, ולא עזר. כמה פעמים אנחנו יזמנו, קנינו את הכרטיסים, לקחנו והבאנו - היא תמיד אמרה שנהנתה, אבל מעולם לא יזמה אחכ שום דבר בעצמה. אז אני הרמתי ידיים.

כפרקי

New member
תודה

הרעיון הזה יכול לעבוד טוב עם הסבא - אני אנסה.
&nbsp
הסבתא אגוז יותר קשה, אפילו את הנכדה האהובה עליה ביותר, זאת שמופלית לטובה בגלוי ומופגן, היא לא לקחה לשום מקום. בגלל זה אני חושבת שאיתה יש סיכוי טוב יותר אם ניזום למשל צפיה משותפת בסרט אצלנו בבית

mykal

New member
רוצה לומר לך

שאני ממש מעריכה את המאמץ שלך --
ואם הוא יצליח גם החם והחמות יהנו.

יש לי רעיון נועז--השאלה אם זה אפשרי.--
אם תזמיני אותם לבית קפה את והם,
ותדברי, לא בטענות ולא בהאשמה, אלא בבקשה
שהילדים אוהבים אותם ורוצים גם זמן איכות איתם לבד.
ושאת מוכנה לקחת את האחריות על הארועים והבילויים--
ואולי זה יהיה הרבה יותר נגיש ופשוט?

כפרקי

New member
אולי לא בית קפה אבל

מאחר והסבתא בבית כל היום, אני יכולה להגיע אליה בבוקר פנוי.
שווה לנסות,
תודה

mykal

New member
אגיד לך משהו--

טריטוריה היא בד"כ מובהקת.
להיותאיתה לבד והיא תתרגז ועלולה להתרגז,
זה עלול מצד אחד לצאת מכלל שליטה,
ומצד שני שתפגעי אם היא תמשיך להתעסק בדברים אחרים.
ולא אמנה עוד אופציות.
בחוץ, ב--x טריטוריה, בין קהל, בישיבה נינוחה, בשיחה שקטה,
יש אופציה הרבה יותר פתוחה להקשבה ולשיחה.

כך אני עשיתי גם עם מתבגרים--שם הקהל מהוה
איזו תפאורה לשמירת נימוס מחייב.
מקום ניטרלי--מאפשר יותר.

אבל את תבחרי. אשמח לשמע אם הצלחת.

הייתי מנסה להתקרב אליהם- קודם כל בשטח שלהם

כדי שירגישו בנוח, כלומר להגיע אליהם לביקור-עם/בלי קשר לשאר המשפחה שמגיעים ואז להציע לחמותך בצד בלי שכולם ישמעו שיבואו ליום/חצי יום כיף עם הנכדים לומר שאתם מאוד תשמחו לארח אותם ושיבלו עם הילדים.
&nbsp
קחי בחשבון שמאוד קשה לשנות אנשים מבוגרים ,אבל אפשר לשנות את התגובה שלכם להתנהלות שלהם ולא להיפגע מזה -עם כמה שזה פוגע ומתסכל.
&nbsp

כפרקי

New member
זה מה שעשינו עד כה

קיבלנו את מה שאי אפשר לשנות כמה שיותר בהבנה.
אבל,
ראינו שהאחים ששמים על הרגשות שלהם קצוץ וקובעים להם עובדות בשטח כן מקבלים זמן סבים לנכדים.
אנחנו לא רוצים להיות כאלה, אבל כן בצורה כמה שיותר מנומסת וידידותית לזכות בקצת זמן סבים גם לילדים שלנו.
האפשרות לבקר אצלם לבד מאוד מסובכת מאחר ואחד האחים גר ממש קרוב וכמעט כל הזמן הוא, אשתו או אחד הילדים אצלם ואם אנחנו מגיעים הנציג מזעיק את שאר המשפחה להגיע...

למעלה