שאלה לחכ לפיד

shadmiavi

New member
שאלה לחכ לפיד

כמוך וכמו הרוב המכריע של אזרחי ישראל גם אני בעד ממשלת אחדות חילונית (למרות שאני חובש כיפה) ולא היה לי ספק שאני מצביע שינוי (למרות שאיני מסכים עם כל חלקי המצע). אולם, החל מהבוקר, עם הכרזת מפלגת העבודה על כך שבשום אופן לא תכנס לממשלת אחדות, הכרזת שינוי כי לא תיכנס לממשלת ימין ללא העבודה נהייתה בעייתית. אם העבודה אכן תעמוד בסירובה, שינוי למעשה תכריח את הליכוד להקים ממשלה עם החרדים וללא שינוי (תרתי משמע), וזאת למרות שאם ירצה השם (ולדעתי הוא רוצה) כוחה של שינוי יהיה גדול מזה של של 2 המפלגות החרדיות יחדיו. לדעתי, סירוב שינוי לשבת עם החרדים מוצדק לחלוטין אולם דרישתה להקמת ממשלת אחדות צריכה להתחלף בדרישה מהליכוד לבצע ניסיון כנה להקים ממשלת אחדות. במידה ושינוי תעמוד בסירובה להצטרף לממשלה ימנית צרה, אאלץ להצביע לבלוע כדור נגד בחילה ולהצביע ליכוד כדי לחזק את המרכז החילוני בממשלת מרכז-ימין-חרדים שתקום לאחר הבחירות. אני מודע לסיכוי הסביר שהעבודה בסופו של דבר כן תצטרף לממשלת הליכוד אולם לא אקח את הסיכון שהפעם הם רציניים.

ronen1981

New member
../images/Emo23.gifממשלת אחדות תקום עוד תקום.

גם אם לצורך הדבר יחאלצו בעבודה להדיח את מצנע בהליך מזורז ביותר בהיסטוריה הפוליטית של ישראל. 70% מהעם רוצים באחדות חילונית. רוב המכריע של עבודה רוצים אחדות חילונית. פרס מדבר על הממשלה של ליכוד+שינוי+עבודה. פואד בעד אחדות ,אפילו וילנאי בעד אחדות. הצמרת שבעשריה הראשונה ברובה המכריע בעד אחדות. המצע החדש שמצנע טרח לדחוף וליצור יכול לבוט לידי ביטוי רק בממשלת אחדות של שינוי+ליכוד+עבודה. מצנע מזגזג ולמעשה כעת מצהיר הצהרה בתקווה שתעזור לעבודה להתחזק להערכתי האפק יהיה הפוך. אל תתן לתעמולה זולה של מצנע להבהיל אותך העבודה בטוח תכנס לאחדות בכנסת ה16 וחשוב לחזק את שינוי כדי שיהיה לה הרבה השפעה הן בכנסת והן בהרכב הממשלה הבא. תקרא מה פעילי עבודה כבר מהיום מתחילים לעשות. http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&id=335737&path=22 http://elections.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=7916&id=335605 בעבודה אמרו אתמול כי חרף ההצהרה הצפויה היום, מרכז המפלגה שיתכנס לאחר הבחירות הוא שיקבע את עמדת המפלגה. בעבודה מקווים כי ההודעה תשפר את מצב המפלגה בסקרי דעת הקהל, ותביא לה מנדטים משינוי, ממרצ ומהציבור הערבי. צריך להעניש תעבודה בקלפי שלא תקבל יותר מ15 מנדטים (אז בטוח מהפניקה של הדרדור החדש בסקרים תצא בהצהרה הפוכה שוב ) חיבים לפעול בכל הקיטור. חשוב שתחזק את שינוי כדיי שלשינוי יהיה הרבה השפעה בכנסת. חיזוק הליכוד במקרה של ממשלה המסתמכת על החרדים יהיה חסר ערך שכן הליכוד לא יצביעו במקרה שכזה בניגוד לעמדת החרדים. חשוב שלא יהיה אפשר להקים ממשלה של ימין קיצוני פלוס חרדים וזה יחייב ממשלת אחדות. העבודה לא תוכל לדרוש בחירות מחודשות ותיהיה חייבת בללכת לאחדות שוב .

למעלה