שאלה לחילונים!

Moledet972

New member
אף אחד לא עשה אותו.

אני כבר מנסה להסביר את זה המון זמן. העולם לא פועל באופן "טבעי"...

begone

New member
אף אחד לא עשה את אלוהים?

אז גם אף אחד לא עשה את המפץ הגדול. רצית - קיבלת.

Moledet972

New member
לא קיבלתי עדיין.

- אתה אומר שהעולם נוצר בדרך לא טבעית. - מה שאני אומר זה אותו דבר. הגענו להסכמה. מה שאתה אומר, שהוא נוצר לרגע באמצעות כוח על-טבעי, ומאז הכוח העל-טבעי הזה לא קיים. זה כל ההבדל...

begone

New member
לא קיבלת מחזור?

"אתה אומר שהעולם נוצר בדרך לא טבעית" מעולם לא אמרתי דבר כזה. רק אמרתי שאין לי מידע מדויק על איך נוצר העולם, וזה לא ממש מטריד אותי. גם לך אין מושג איך נוצר העולם, אלא שאתה בוחר להאמין באגדת-עם ילדותית שאין לה ידיים ורגליים. "מה שאני אומר זה אותו דבר. הגענו להסכמה" כאמור - לא ולא! "מה שאתה אומר, שהוא נוצר לרגע באמצעות כוח על-טבעי, ומאז הכוח העל-טבעי הזה לא קיים" שוב - ממש לא. אני אומר שהוא נוצר באמצעות אירוע ייחודי שאין לי מספיק נתונים לגביו. ואתה מאמין בנחשים מדברים ובתפוחים על עץ הדעת.

voguemaster

New member
רבאק בנאדם, טיפה מחשבה

הטיעון שגורס: "מי יצר את המפץ הגדול ?" שקול לטיעון: "מי יצר את אלוהים ?" רוצה לדעת למה ? כי אין דרך לענות על השאלות האלו. דתיים משתמשים בטיעון המפץ הגדול בתור דרך להראות שאפילו עם הידע שיש לנו (וואי, ממש ידע..) אנחנו לא יודעים מי ברא את היקום. אז הם מציגים את אלוהים בתור הפיתרון למשוואה. זאת הטעיה מכוונת ומרושעת. לכן באותו האופן אני אומר טיעון נגדי: "מי יצר את אלוהים ??". אני מקווה שהנקודה ברורה. ובכל מקרה, אף פעם לא טענתי שהיקום נברא ע"י כח על טבעי או בדרך לא טבעית. אין לי מספיק נתונים כדי להכריע בנושא. גם המפץ הגדול הוא עדיין בגדר תיאוריה, אין לקחת אותו בתור הוכחה לשום דבר. בעיניי כמו שאדם דתי יכול להגיד "אלוהים היה קיים תמיד", באותה קלות אני אגיד "האנרגיה שמרכיבה את היקום הייתה קיימת תמיד". פשוט לא ?

naftalyb2

New member
מהמפץ הגדול ועד למזוזה

חתיכת דרך הא אולי אפשר רק מפץ גדול בלי מזוזה

voguemaster

New member
אתה מתכוון חתיכת דילוג, הא ?

מפתיע אותי שלא דחפת את זה להודעה שלך..

naftalyb2

New member
למה יש מזוזה? זה לבנתיים עד שידעו

דילוגים כי המזוזה תוצאה של טעות בפירוש הדילוגים