שאלה לחילונים!

jimib

New member
שאלה לחילונים!

מי עשה את "המפץ הגדול". הרי לא היה קיים מושג של זמן!

PolarBear

New member
יפה אמרת!

הבעיה היא שאת רוב הדתיים זה לא משכנע. זה משכנע רק את מי שמסתכל על העולם בצורה מדעית. הדתיים, לעומת זאת, טוענים שאלוהים הוא מחוץ לגבולות הזמן והמימדים שאנחנו מכירים, הוא מחוץ לתפיסה שלנו, יש לו חוקים משלו, בלה-בלה-בלה. אז הנה הוכחה שדת ומדע לא יכולים ללכת ביחד.

Alcharzor

New member
../images/Emo6.gif

מה זאת אומרת מי עשה את הBIG BANG זה פשוט מאד: בא איש זקן בגלימה ו עם מקל ביד אחת ו מקל TNT ביד שניה ועשה את הפיצוצ אתה לא אסטרופיזיקי גדול ולא פילוסוף אתה לא תבין את התשובה

Moledet972

New member
תגובה לביגון...

- האתר שהבאת מסביר מה קרא... כלומר, תאוריה לפיה העולם נותר בנקודת זמן מסויימת מנקודה מסויימת, אבל אתה עוד לא הסברת איך יתכן שלא היה כלום ביקום, ופתאום החל להווצר משהו... כלומר, התאוריה הזאת, אולי היא נכונה, אולי לא (אני חושב שהיא גם נכונה וגם לא...), אבל אין הסבר איך ייתכן בכלל שהיא קרתה... - אין הוכחה לכך שיש "אלוהים", אבל יש הרבה מאוד דברים שיכולים להצביע על כך. כמו שאין הוכחה שהיה באמת תהליך אבולוציה, אבל בגלל שמצאו עצמות של בעלי חיים שהם קצת פחות מפותחמים מאלו שחיים קיום, הגיעו למסקנה( לא אפסוק אם היא צודקת) שבעליי החיים של היום התפתחו מבעלי חיים שונים שחיו בעבר... אין הוכחה שהתורה הזאת נכונה. - ועוד יותר ממה שכתבתי על תורת האבולוציה, על תורת "המפץ הגדול", לא רק שאין הוכחה, ולא יכולה להיות הוכחה, אלא שגם ישנן הוכחות שהמפץ הגדול לא היה יתכן, אלא אם כן כמובן, בדרכים "לא מדעיות"...

begone

New member
תגובה למולדת

"עוד לא הסברת איך יתכן שלא היה כלום ביקום" אינני יודע. באמת שלא. בדיוק כפי שאינני יודע אם יהיה פיגוע בעוד שבועיים בירושלים. אבל זה לא אומר שיש אלוהים. "כלומר, התאוריה הזאת, אולי היא נכונה, אולי לא" יש יותר סיכויים שהיא נכונה מאשר שהיא לא. "אין הוכחה לכך שיש "אלוהים"" זה נכון - באמת אין הוכחה כי אף אחד לא ראה אותו או שמע אותו או הרגיש אותו. אבל יש הוכחות ברורות ומוחשיות לתהליך האבולוציוני - ואני מדבר למשל על מחקרים שעשו על חרקים ועל נגיפים, ועל הדרך שבה הם עברו אבולוציה כדי להתגבר על חומרי הדברה ועל תרופות. האבולוציה הוכחה - יש הוכחות פיזיות בשטח, והרבה מהן! "שגם ישנן הוכחות שהמפץ הגדול לא היה יתכן" תביא הוכחות כאלה, נעיין בהן ונחשוב. אבל כל מה שאמרת לא מוכיח שום דבר לגבי הדת ולגבי האלוהים. לדת אין שום הוכחות לקיומו של אלוהים - ויש המון הוכחות לכך שהוא לא קיים בכלל (השואה, למשל, אבל לא רק).

Moledet972

New member
תגובה...

- אם תקרא את ספר איוב למשל, תבין שהתנ"ך לא אומר ש"צדיק וטוב לא ורשע ורע לו". זה דבר ראשון... - שנית, יש עדויות שהייתה אבולוציה בחרקים, אבל זה לא אומר שהייתה אבולוציה לפני כן. אבל, נעזוב זה(בלשון הגששים), ועבור לקטע הבא: - עם שלם מעיד שהיה מעמד הר סיני... למה שלא תאמין???

gilad_no

New member
עם שלם מעיד ...

עם עוד יותר גדול ושלם מעיד שישו הלך על המים. למה אתה לא מתנצר?

Moledet972

New member
כאן כבר לא. הם לא מעידים. אף אחד לא

ראה את המאורע(אולי כמעט אף אחד)..

begone

New member
התנך אומר? מה זה התנך אומר?

"אם תקרא את ספר איוב למשל, תבין שהתנ"ך לא אומר ש"צדיק וטוב לא ורשע ורע לו". זה דבר ראשון" מי זה התנך? מה זה התנך? תגיד לי, אתה חושב שהספר הזה כתב את עצמו? אז לפני אלפיים שנה היה איזה בחורצ´יק שישב וכתב כל מיני דברים על שכר ועונש. אתה חושב שאני משתין בכיוון שלו בכלל? מי זה בכלל הסופר של התנך שאני בכלל צריך להקשיב לו או להתייחס אליו ברצינות? "יש עדויות שהייתה אבולוציה בחרקים, אבל זה לא אומר שהייתה אבולוציה לפני כן" יש עדויות לאבולוציה של האדם מלפני מליון שנה ועד היום. יש עדויות לאבולוציה של חרקים גם כיום. יש אלפי הוכחות לאבולוציה בכל מין שנחקר ברצינות על ידי בני אדם. אפילו מדינת ישראל עברה אבולוציה מאז 1948 ועד היום. גם קהילות ישראל בתפוצות עברו אבולוציה רדיקלית מאז המאה ה19 ועד היום. תסתכל סביבך, ותראה איך העולם משתנה לפי יחסי הגומלין בין האדם והסביבה. "עם שלם מעיד שהיה מעמד הר סיני... למה שלא תאמין?" א) לא עם שלם - רק ספר אחד מסכן (מלא באגדות ובטעויות מביכות) ב) אני לא מכחיש שהיה מעמד הר סיני - אבל אני מכחיש שאלוהים התגלה בו, או שאלוהים כתב את לוחות הברית, או שהיה משהו על-טבעי באירוע הזה ג) אם תשאל אותי - ייתכן שהיה אירוע פשוט בהר סיני ובו משה (או מנהיג דתי אחר) הגיע עם כמה אבנים שעליהן חרט כל מיני משפטים מוסרניים. זה לא מוכיח שום דבר בעצם - זה רק מראה שהיה פעם בחור ושמו משה, שחשב שהוא נורא חכם והוא יצליח לשכנע שבט פרימיטיוי של אנשים אלימים שהם חייבים להקשיב לו אחרת אלוהים יהרוג אותם. גם כן - חבורה של אדיוטים, שאיימו עליהם והפחידו אותם כדי שיתנהגו קצת פחות באלימות. ד) אין שום הוכחה, עד היום, למעמד הר סיני כפי שהוא מתואר בספר התנ"ך ה) יש עם שלם שאומר שישו התעופף השמיים - אז קדימה תצטרף אליו ו) יש עם שלם שאומר שמוחמד עלה השמיימה בירושלים - קדימה תתאסלם ז) יש עם שלם שטוען שבודהה יודע את האמת על משמעות החיים - קדימה תהיה בודהיסט.......

אלי ו.

New member
בואו נגיע להסכמה

אין הוכחה שיש אלוקים אין הוכחה שאין אלוקים. כל צד יכול להביא "ראיות" לכאורה לבסס את טענתו אבל לא לשכנע את הצד השני. אז אולי מספיק לבלבל את המוח בנקודה הזו?

צודק חלקית. ../images/Emo45.gif

אי אפשר להוכיח כרגע שיש או אין אלוהים. אבל אפשר להוכיח שזה הגיוני או לא הגיוני שיש או אין אלוהים. לא בשביל אנשים שבטוחים באמונתם ולא רוצים לשנותה, אלא בשביל "הקולות הצפים". אבל אני מסכים שלז**ן למישהו את השכל בנקודה הזאת ישיג תוצאות הפוכות מהרצוי.

begone

New member
בוא נגיע להסכמה

אין הוכחה שאלי ו. קיים. אין הוכחה שאלי ו. לא קיים. אלי ו. הוא יצור מופשט, כמעט רוח רפאים. אתה גם קיים וגם לא קיים בו זמנית. אולי אתה מכיר נשים שהן חצי בהריון, או ספורטאים שהם חצי-אלופים, או שולחן שהוא חצי-קיים? אתה גר בבית שלא ברור אם הוא קיים, אוכל מזון שלא ברור אם הוא קיים, ושוכב עם אישה שלא ברור אם היא קיימת? גיב מי א ברייק. האלוהים שלך לא קיים. אם היה קיים - כבר מזמן לא הייתי דן בנושא. גם אין הוכחה שעטלפים לא מדברים עברית. אז זה אומר שעטלפים מדברים עברית? לא ולא! עטלפים לא מדברים עברית, כל עוד לא הוכח אחרת.

answers2

New member
זה כל מה שאתה מסוגל?

היינריך הימלר? דחיל רבאק , אתה מתחיל לאכזב אותי. אתה פחות ופחות משעשע! לא יפה! אנשים נכנסים לפורום רק כדי לראות את הליצן דוד\ביגון והודעותיו המשעשעות והאבסורדיות.

answers2

New member
../images/Emo151.gifליצן קטן נחמד

רוקד עם כל אחד ליצן קטן שלי אולי תרקוד איתי אולי אולי אולי תרקוד איתי?

למעלה