שאלה לחיילים

שאלה לחיילים

איזו הרגשה יש לכם לגבי זה שחרדים יוצאים לחו``ל פעם בשנה ויש פעמים שאפילו יותר ואילו החיילים לא יוצאים כי אסור מבחינת הצבא, האם אתם חושבים כאילו איזה באסה תראו אלה גם לא עושים צבא וגם יוצאים לחו``ל או שאתם לא חושבים כך?

זה לקחת סכין לתקוע ולסובב../images/Emo13.gif

לא צריך להיות חיל בשביל להתעצבן מזה. יש שמיתגיסים מאוחר, כמורים, שיש להם כבר כמה ילדים, ואז מרווחים משכורת של 3500 . ולמעשה עושים מעט מאוד. בארץ הזו מרוב קנוניות , כבר כולם אדישים. הכול יוצא על הכביש, תראה בצפון, יש הפתעה , פתאום יש עליה בתאונות, לא מבינים. שיחשבו קצת, מה היה לפני חצי שנה?

מצחיק

זה מה שיוצא בבוקר. מה בדיוק כתבתי? פגשתי בירושלים חילים דתיים , מורים, יש הקצבה לכאלה. כמו חילת מורה.הם לבשו מדים ביגלל שהלכו למירפאה. רק מה? הם מיתגיסים בגיל 25 , עם 5 ילדים, אין עליהם פיקוח, ומרויחים משכורת . זה פטנט שלהם, לתחזק מישפחות ללא עבודה.

הכוונה שלאלו שגם ככה לא עושים צבא?

לא מזיז לי. גם לא צריך להזיז לי. מה שכן מזיז זה עצם העובדה שחלקם לא משרתים את המדינה ורק חיים על חשבונה. וד"א חיילים יכולים לבקש לטוס לחול אחרי שנה בצבא ולאיזה שבועיים.. את אח שלי הטסנו כשהוא היה בצבא בנח"ל.. משפט כזה יבוא מבנאדם שחש קיפוח או מירמור.. לדעתי לפחות..

הפכתם שאלה פשוטה למשהו אחר אני...

סיימתי שירות בצה"ל (סדיר ומיל')לאחר 20 שנה ולא חש מקופח בגלל דוס זה או אחר שחי ע"ח המדינה זו דרך החיים שהם בחרו לעצמם גדלו לפי ערכים אחרים משלנו החילוניים . לא צריך לשפוט פתגם מהצבא אומר דבר פשוט : מרביצים לך תברח , נותנים לך תיקח אז.....הם לוקחים כי הורגלו לכך ע"י המדינה שלנו (ממשלתינו) יום טוב לכם ללא כעסים ! רפי

למעלה