שאלה לחידוד הבנתי

eyalap

New member
שאלה לחידוד הבנתי

יצירות מסוימות של פינק פלויד כמו dogs משום מה מוגדרות כרוק פרוגרסיבי שאלתי היא האם גם deep purple מוגדרים כרוק מתקדם לדוגמא היצירה child in time שמזכירה במהלכה כל מיני קטעי קינג קריזמון שכאלו ? ?

orbiti

New member
child in time הוא לא רוק מתקדם

כיוון שהוא מאד מאד פשוט. הוא בנוי כולו משלושה אקורדים, סולם אחד, מקצב בסיסי של 4 רבעים, ומלודיה לא מי יודע מה מתוחכמת. דיפ פרפל כן עשו רוק מתקדם בתקופה הראשונה שלהם, במיוחד ביצירות april וanthem.

amirbtv

New member
לא מסכים

נכון שאי אפשר לאפיין את DEEP PURPLE כלהקת פרוגרסיב מובהקת , ולדעתי פרוג לא חייב להיות ב - ODD TIMES (שבירת קצב וכדומה...) , או לחנים מורכבים , אני חושב שאפשר לאפיין אותו גם בסאונד וב FEEL אופיינים, ולכן אני כן מחשיב את CHILD IN TIME כיצירה פרוגית , כי יש לה אווירה כזאת , והיא מצליחה להעביר בי את אותם רגשות שאופיינים בי כאשר אני מקשיב ליצירת פרוג טיפוסית , דווקא לגבי APRIL שאנשים כל כך אוהבים , תמיד מעלה בי פליאה למה? , זאת יצירה מאוד לא מגובשת ולדעתי בעלת לחן צפוי ביותר שהחלקים הקלאסיים שהלהקה מנגנת יחד עם העיבודים הקלאסיים של התזמורת לא משתלבים בצורה חלקה - לי באופן אישי זה צורם , וזה לא מלוטש מספיק, לעומת CHILD IN TIME שהיא יצירה הרבה יותר מגובשת וזורמת , והיא כן מחדשת מאוד (בהשוואה לדברים שעשו אז!) ומבוצעת בצורה מעולה! אם כבר עסקינן ב DEEP PURPLE , הרשו לי להמליץ לכם על אלבום מעולה של JON LORD שהוא הרי קלידנם של PURPLE , אני לא יודע אם ניתן להשיג אותו בארץ אבל שווה לחפש! שמו - SARABANDE , קטעים לתזמורת סימפונית והרכב רוק שבנויים על בסיס של השראה מקטעי מחול מהתקופה הקלאסית (או/גם לפני...) שלורד הלחין. מומלץ ביותר , מעניין מרגש ומחדש! ואכן פרוגי למהדרין!!!

orbiti

New member
שמע

לדעתי צ´יילד אין טיים הוא פשוט בלדת רוק כבד אופיינית ופשוטה, עם סולואים פשוטים ומגניבים של רוק כבד. בעניין הסאונד, לחלק מאד גדול מהרוק הסבנטיזי יש סאונד ותחושה דומים יחסית, וזה לא אומר שהכל רוק מתקדם (ללהקה כמו הדורס, לדוגמא, יש סאונד מאד "פרוגי", אך הם לא רוק מתקדם. כנ"ל לד זפלין של האלבום החמישי ואילך וכו´). רוק מתקדם נמדד במורכבות ובהשפעות מהמוזיקה הקלאסית. בצ´יילד אין טיים פשוט אין כאלה. אם אתה מסתכל על התקופה הכבדה של דיפ פרפל, הקטע lazy הוא דוגמא מצוינת לרוק כבד מתקדם. קטע בלוז, שדיפ פרפל הרחיבו את המבנה שלו, בנו אותו על נושא ווריאציות ולא נצמדו למבנים ההרמוניים הרגילים של הבלוז.

בChild in time

אין שבירת משקלים, אבל יש שינוי בקצב. בהתחלה זה שיר שקט שכזה ולפתע נכנס לו דרייב מטורף, הרבה סולואים, ואז שקט שוב. גם יש מילים לא רעות וזה די יוצא דופן כשמדברים על דיפ פרפל שלאחר סוף השישים, שרוב השירים שלהם היו כמעט חסרי משמעות לגמרי. מה שלא יהיה, זה פשוט שיר מוצלח. דיפ פרפל, באלבומים הראשונים שלהם בתחילת השבעים, משתמשים עדיין בסאונד הישן והמדהים שהיה להם קודם, ופשוט מלבישים אותו על חומר שהוא פחות מתקדם. השינוי הדרסטי מרוק מתקדם לעבר רוק כבד \ מטאל, ארע בעקבות כישלון האלבום שהם הקליטו בהופעה עם הפילהרמונית, שזכה לביקורות ממש פושרות (למרות שהקטעים שם הם כמעט קטעי מוסיקה קלאסית מובהקים) אני עדיין מתבאס שאין עוד אלבומים כמו book of talysin ו deep purple. אולי יום אחד הם יחזרו לעשות את זה שוב! (או שפשוט ימצאו הקלטות ישנות)

iliG

New member
חייב להסכים עם orbiti

child in time היא בלדת רוק ולמרות שהיא כל הזמן עולה ויורדת באנרגיות היא לא מתקדמת.התפקידים נשארים אותו דבר (רק עם יותר עוצמה) ואין הפתעות בקטע עצמו. אבל אני חושב שזה די סובייקטיבי ותלוי בכל אחד ואיך הוא מגדיר רוק מתקדם. אני חושב שהתרומה של דיפ פרפל לז´אנר רוק מתקדם היא עצומה , בעיקר בשנים הראשונות , הם בעצם מילאו את הרוק והפסיכדאליה במוטיבים קלאסיים והכינו את השטח לרוק המתקדם. חבל שהם החליפו כל הזמן את הדומיננטים בלהקה (גיטרה ושירה) כי למרות שהם המשיכו לא רע בכיוון שלהם , הם די נשארו במקום ולא התקדמו הרבה.......

moshel

New member
שאךה לחידוד

אם כך אז מה בקשר ל 3 יצירות ענקיות של URIAH HEEP SALISBURY משנת 1970 JULY MORNING משנת 1971 THE MAGICAN´S BIRTHDAY משנת 1972 ויצירה ענקית של GRAND FUNK שנקראת LONELINESS D.J MOSHEL

סיקסטיז

New member
או

אוריה היפ - THE SPELL (שכחתי את שמו המדויק אבל גם בו כאילו שני שירים נפרדים מתמזגים ביחד)

moshel

New member
PARADISE/THE SPELL BY URIAH HEEP

השיר ניקרא PARADISE/THE SPELL וךפי דעתי ולפי דעת הרבה מאוד מעריצים של URIAH HEEP הוא אחד השירים הכי יפים של הלהקה וסולו הגיטרה בשיר איק SPELL גורם לי על כל פנים לבכות בכול פעם מחדש כשאני שומע אותו פשוט סולו גיטרה ענק מצמרר ביופיו ובכלל כל האלבום DEMONS AND WIZARD הוא אלבום ענק ולא רק ביגלל שאני אחד המעריצים הגדולים בעולם של הלהקה ועכשו סקופ קטן אני נמצא כרגע בשלב ראשוני של מגעים להביא את הלהקה שוב פעם להופעה בארץ בפכם השלישית התאריך המיועד 29.5.03 אבל זה עדיין בשלב מגעים ראשונים D.J MOSHEL

אכן

שיר מצוין! לדעתי זה ובוקר יולי הם השירים המובילים שלהם. רק חבל שקשה למצוא דיסקים שלהם בארץ. בקשר להופעה אם הם יעשו, אני אודה לך מאוד אם תכתוב פה שתהיה הופעה, ואז תפרסם בעיתונות.. ככה יהיה לנו םור לקניית כרטיסים!

סיקסטיז

New member
אל דאגה ! יש את הדיסקים שלהם

הצלחתי לרכוש את כל הדיסקים של תקופת דיויד בירון והשלישייה בירון-הנסלי-בוקס- (מה לעשות זאת התקופה הכי אהובה עליי) ע"י ניסוי , טעייה וסבלנות ברשתות טאוור רקורדס השונות , בהתחלה באמת לא היה כמעט כלום או שלא היה כלום ! אבל לאט לאט זה נכנס לפני כחצי שנה או יותר ע"י לייבל שנקרא ESSENTIEL RECORDINGS , או משהו כזה ששיחזר את כל הדיסקים בצורה דיגיטלית + שירי בונוס ...

מגניב

שמע, מכיר את התקופה שלהם עם ווטון? הורדתי כמה שירים.. לא משהו. למה הם לא נתנו לו לעשות דברים יותר משמעותיים?

סיקסטיז

New member
כנראה שככה זה

בלהקה מגודשת יוצרים גדולים ( כך גם בביטלס ) , בתקופה של ווטון אני אוהב יותר את האלבום HIGH AND MIGHTY משנת 76, שם הוא שר ב - ONE WAY OR ANOTHER , ובכלל האלבום די שונה משאר הדברים שלהם אבל גם הוא מרגש ( WEEP IN SILENCE עם הסולו קורע הלב ... , או MIDNIGHT שאיתו הזדהתי רבות , זה גם האלבום האחרון עם דיויד בירון וכל השירים שם טובים , פשוט אין כוח להזכיר את כולם כמו - FOOTPRINTS IN THE SNOW , או MISTY EYES , או WOMAN OF THE WORLD , ...!! בקיצור כיפאק לאוריה היפ ! הי , הי , הי !!! או משהו כזה...

moshel

New member
HOGH AND MIGHTY

האלבום הזה שונה קצת משאר האלבומים האחרים של הלהקה בגלל הסיבה שללהקה היה חוזה עם חברה שלהם על הןצאת אלבום כל חצי שנה והם ניתקעו בלי חומר לאלבום אז כל השירים באלבום חוץ משתי שירים הם שירים שבמקור נועדו לתקליט הסולו של KEN HENSLEY האורגניסט המופלא של הלהקה שהואיל בטובו להעביר את השירים ללהקה עכשו בקשר לשירה של WETTON בשיר ONE WAY OR ANOTHER הסיפור הוא ש- DAVID BYRON הסולן של הלהקה פשוט חלה באותה תקופה באבעבועות רוח ולא יכול היה לבוא לאולפן אז WETTON שר את השיר עד שהוא יחלים כש BYRON שמע את השיר מבוצע על ידי WETTON הוא אמר שזה טוב מאוד והישאירו את זה כך לפני שנה בדיוק כשהייתי הלונדון לרגל ההופעה ההיסטורית של HEEP עם HENSLEY כן הוא חזר להופיע אתם ערב אחד בלבד הייתה למירת עוד הופעה HENSLY & WETTON BAND ושם WETTON שר את השיר שתי ההופעות כמובן שהונצחו בDVD ובערב שיוקדש לURIAH HEEP שאני מתכנן להפיק אותו בחודש הבא תיזכו לראות את זה ועוד אילו דברים נדירים ביותר של URIAH HEEP עם BYRON וגם WETTON בהקלטות נדירות ביותר שמעולם לא שודרו בשום מקום בעולם צפו להפתעות בחודש הבא שלכם D.J MOSHEL נ.ב מס המקומות לערב בהייניקן הבימה יום שישי ה-13 GENESIS VS KING CRIMSON הולך ואוזל שריינו לכם מקום כבר עכשו כנסו לאתר והזמינו מקום MOSHEL

oril123

New member
DVD של אוריה היפ

קניתי לא מזמן את :SALING THE SEA OF LIGHT שבנוי מסרט תעודה נחמד הופעה בסופיה - ביצועים טובים אך איכות הסאונד והתמונה מאכזבים קצת, האם הDVD MAGICIAN BIRTHDAY PARTY באיכות קול ותמונה טובים יותר ? האם מומלץ לרכוש גם אותו ?

THE SPELL- מדהים...

שלום לכולם, הרגשתי זאת בטבעיות לכתוב תגובה כרגע על אותה יצירה מדהימה בשם PARADISE/THE SPELL, כשמבחינה לירית מדובר על 2 שירים עם משמעויות שונות: הראשון- על אהבה נכזבת, כשמנקודת המבט של הסולן הוא חייב לעזוב ללא עוררין, בהרגשה שאינו כנוע לחלוטין! השני- מאבק איתנים בין הטוב לרע, עם נקודת הנחה, שלמאבק הזה אין סוף, אך כאן הטוב פוקח את עינו על הרע בכל אשר ילך... סולו גיטרה מדהים ביופיו קיים בחלקה השני של היצירה, מצמרר ביותר. DEMONS AND WIZARDS הינו אלבום רוק כבד קלאסי עם מוטיבים שונים של רוק מתקדם(בר ויכוח) הבאים לידי ביטוי ביצירתיות של הקלידן/גיטריסט/כותב שירים מחונן, מר KEN HENSLEY. אשמח מאוד ליצור קשר עם אוהבי הלהקה, הנני חובב מושבע שלהם! אם יש כאן למישהו הופעות שלהם בוידאו(במיוחד מתקופת דייויד ביירון המנוח) אודה לו מאוד אם יוכל לשתפני בזאת! *אם מדברים על רוק מתקדם קלאסי, ברשותי הופעות נדירות של DEEP PURPLE, KING CRIMSON ו-YES ! שיהיה לכולנו שבוע טוב, אהרון. :)-<>

moshel

New member
the spell

יפה כתבת זאת אהרון טוב לדעת שיש צעירים בגיל שלך שאוהבים את הלהקה המופלאה הזאת אני בן 45 ובפעם הראשונה ששמעתי את HEEP היתה ב 1972 ומאז ועד היום אין יום שאנני שומע לפחות שני שירים שלהם בקשר לווידאו עם BYRON ראה את תגובתי הקודמת HIGH AND MIGHTY שלך MOSHEL

סיקסטיז

New member
אפשר לקבל עוד פרטים על

הערב המיוחל שיהיה חודש הבא .... :) ואם כבר מדברים על שירים עם צמרמורות אז אני חייב להוסיף (למרות שזה אף פעם לא יגמר) את PILGRIM , מSWEET FREEDOM , שהקלידים של הנסלי וההרמוניות הקוליות בהתחלה (ובסוף) , פשוט מכניסות לאקסטזה (ואולי בכל זאת אני מגזים ... :))

moshel

New member
אפשר לקבל עוד פרטים על

בוא נעבור שלב שלב נעבור את יום שישי ה-13 GENESIS VS KING CRIMSON ואז נתכנן את הערב של URIAH HEEP VS DEEP PURPLE טוב??

למעלה