שאלה לחדווה

shirra1

New member
שאלה לחדווה

בת-ים עוברת לחיטוב. אני מורה בכיתות ז-ח בביה"ס היסודי. יש לי BED בהוראה לביה"ס היסודי, אבל אין לי תעודת הוראה לחטיבת ביניים. הובהר לי, שאם ארצה לעבור לחטיבה, במסגרת הרפורמה, אצטרך להשלים תעודת הוראה לחטיבה. שאלותיי הן: א. תוך כמה זמן עלי להשלים תעודה זאת? (האם אוכל לחכות ולעשות זאת רק בשבתון?, שכן מבחינה כלכלית, זוהי הוצאה רצינית עבורי) ב. אם לא אשלים תעודה בשבתון, האם משרד החינוך משתתף בהוצאות הלימודים? תודה מראש שירה

itu1

New member
תעודת הוראה לחטיבה

כמורה בכיתות ז-ח את יכולה להמשיך ללמד גם בחטיבת הביניים ולהשלים במהלך עבודתך הסמכה לחטיבה כאשר משרד החינוך מסייע או בשכר לימוד או במענק שעות (פרק הזמן להשלמת ההסבה בדרך כלל די גמיש ויכול להיות תוך כ- 3 שנים )כמובן שתוכלי להשלים גם בשבתון . בברכה אריה

צדף2

New member
הסמכה להוראה בחט"ב

שלום שירה כפי שאריה ציין, אכן יש לך זמן. אינך צריכה למהר. יחד עם זאת עלולה להיות לך בעיה אם בכוונתך לפנות "למסלול קידום" ולקבל תפקידים בבית הספר.(ממליצה על כך ! בית ספר "צומח" הוא הזדמנות להשתלב במערך הניהולי). כך למשל לא תוכלי להתמנות לרכזת מקצוע אם אין לך רשיון הוראה מתאים. אני לא ממליצה לך לחכות לשנת שבתון כדי להשתלם כי את זכאית, כפי שאריה ציין זאת, להחזר שכ"ל או מענק שעות. ואת זכאית לעוד דבר - למילגת לימודים אני יודעת שאצלינו נותנים. אני מניחה שגם בהסתדרות. כמו כן את יכולה לקבל סיוע כספי ע"י הלוואות רווחה, או הלוואה בתנאים נוחים מקרן ההשתלמות. והערה אחרונה - אם את מורה ותיקה - ממליצה לך להעדיף את מענק השעות. חדוה

למעלה