שאלה לחברי הפרום?

ועוד משהו.....

כמובן שפיצול אישיות, כמו מחלות נפשיות אחרות, מורכבות מעוד הרבה פרטים אחרים, אבל זה בעקרון יסודות פיצול האישיות. ורוצה להוסיף דבר נוסף, לעיתים סכיזופרן/נית קלאסיים, מפתחים גם הם פיצול אישיות, אבל זה עקב הסכיזופרניה שהיא מחלה שמתחלקת לכמה סוגים. בכלל, כל נושא של מחלות נפש, מאד מעניינות. הסיבות שאדם הופך להיות נפגע נפש, הסימפטומים, איך מזהים ועוד..... שנהיה בריאים

ערסlight

New member
ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד.

אנשים הם חיות סתגלניות. יש לנו צורך להשתייך. הדבר המתבקש מהצורך הזה הוא להיות "מתאים" [כמו שאנחנו מבינים] לכל סביבה שאנחנו נמצאים בה. מין מנגנון השרדותי כזה. ומכיוון שיש לרובנו כמה מסגרות, לכל מסגרת יש את המסכה שלה. כמו זיקית... שמקבלת את הצבע של הרקע עליו היא נמצאת. המקור נובע מתוך שאנחנו חשים, שמי שאנחנו, כמו שאנחנו, לא מספיק[!] וגם שני סרטים מומלצים בנושא: "זליג" של וודי אלן "קונפורמיסט" של ברטולוצי. יש גם מצבים שבהם אנחנו רוצים להיות במקום אחד אבל בפועל אנחנו נמצאים במקום אחר. [חוסר מודעות למעברים האלה כשקורים בפועל נחשב למחלה נפשית] "שבע פנים לחווה" של היצ'קוק, נדמה לי.

ערס, זה לא מדויק כלל

ממה שאתה כותב, כולנו פה סובלים מפיצול אישיות אין קשר בין מה שאנחנו רוצים להיות לבין איך שאנחנו מיישמים את זה. מחלת פיצול האישיות, לא ממש שואלת אותך מה אתה רוצה, פיצול אישיות נגרם בחוסר מודעות לאותו האדם, כי אם זה היה במודע, זה לא נקרא שהוא סובל מפיצול אישיות, אלא רק אדם שחולם יותר מידי. אתה רואה יותר מידי סרטים :)

ערסlight

New member
אכן

רובנו סובלים מפיצול אישיות. מקרים קיצוניים [אי מודעות למעברים] מוגדרים בפסיכיאטריה כמחלה.

maof

New member
וואלה שאלה קלה ../images/Emo13.gif

יש אדם שחושב שהוא עם מודעות עצמית יש אדם שאומר שיש לו מודעות עצמית יש אדם שיש לא מודעות עצמי יש אדם שיש לו מודעות עצמית לאחרים ורק לא לעצמו מעוף

"לשבור את הגלים"- תראה את הסרט.

מקרה קלאסי- של פיצול אישיות! ודרך אגב לפעמים זה ניראה שכל חסך(דפקט כלשהו) שיש לנו (ולאו דווקה פיצול)- נימצא איפשהו בילדות!-אם מחטטים מידיי התשובות -בילדות.

לא מחפש להתווכח, אבל

לא בטוח שבסרט מדובר בפיצול אישיות. לדעתי היא ידעה טוב מאוד מה שהיא עושה ! היא שכנעה עצמה שבכך היא תציל את אהוב ליבה, ובעצם הקריבה הכל למענו ולמען אהבתה. אז, או שאני מדבר על סרט אחר (אולי זה היה בסרט ערבי בשישי???) או שאני מאמין שזה היה המקרה. מרבית מקרי הסכיזופרניה, לא מודעים למעשים של האישיות השניה ולכן מראש היא גם נוצרת, ע"מ להצדיק את האפשרות לעשות מעשים שאנחנו האישיות השפויה לא היינו עושים לעולם. ואם טעיתי, סליחה

naama78

New member
מסכימה איתך...

שם, לדעתי, לא היה פיצול אישיות. שם הייתה הקרבה למען האהבה ויותר מכך- לא בטוח שהייתה אהבה, היה שם משהו חולני, אובססיבי...

זה אכן הסרט-

זוכר את ה"קול" שדיבר אליה כל הזמן?-אם זה לא פיצול - מהו פיצול??? דרך אגב פיצול יכול להיות גם במודע!(לדעתי).

הקול שדיבר ...

היה ההקול שהצדיק את המעשים שלה. בהחלט מדובר בסוג של אובססיביות חולנית (גם זו אהבה...) היא כל הזמן שיכנע עצמה שאם היא תעשה כך אן אחרת אז היא תציל אותו. אגב, זה דבר שכולנו עושים אותו, אם תחשבו טוב טוב... בעיקר בגיל צעיר יותר. (רק על הקוים רק על הקוים שאבא כבר ילך למילואים). יש ויכוח מדעי בנוגע לכל הנושא של סכיזופרניה אם במודע או שלא. גם פסיכיאטרים מודים שאין ביכולתם לקבוע בצורה חד-משמעית (ולהישבע על כך בבית משפט) שאדם זה או אחר הוא בעל אישיות מפוצלת או מרובה. נורא קל להסתתר מאוחרי טיעון זה. ומסכים עם מי שכתב שזה תרוץ נוח להאשים את האחר שבי.

ועוד משהו....

שאלו אותי היום אם אני מכירה גנן... אמרתי לא...אח"כ נזכרתי בך כפרה...אבל בלי לקפוץ 2 מטר

יעלילה1

New member
פיצול אישיות

זהו סוג של היסטריה. לא מרבים להשתמש במושג הזה היום כמו פעם, שהיו אומרים על סכיזופרניה שהיא פיצול אישיות וכו'. היום יודעים שאין לכך כל קשר לסכיזופרניה. סכיזופרניה היא קבוצת מחלות שבאופן כללי מהוות התפרקות של האישיות (לגורמים, חלקיקים וכו'...
לא מומלץ לנסות) נכון שריבוי אישיויות (זה המונח הנכון, ולא פיצול אישיות) נגרם מטראומות, אבל בדרך כלל מדובר בטראומות מתמשכות ולא חד פעמיות, כמו התעללות ממושכת בילדות, למשל.

למעלה