להשפיע...
אני לא רוצה להיות פסימית אבל לבד ממש ךא בטוח שתוכל לעשות זאת אלא אם כן אתה ממש דמות בולטת מאוד בסניף ואז יש לך כבר את הכוח הפוטנציאלי... אם אתה יכול לעשות זאת לבד הייתי מציעה לך כמה דרכים: 1. לקחת איזהשהוא תחום בסניף ולהיות אחראי עליו, כמו התנדבויות: קח על עצמך את התחום הזה, בתיאום כמובן עם המדריכים או הקומונרית. אתה תדבר עם כל מיני מוסדות שאפשר להתנדב שם וכל שבט שירצה להתנדב אתה תארגן את ההתנדבות הזאת. מעבר לכך אתה יכול גם לפרסם את העניין הזה. אתה תדבר עם אותם מוסדות ואז תעבור בין החניכים בסניף או בין המדריכים ותמצא שבט או חניכים שרוצים להתנדב שם. בכלל אולי תעשה בנסיף לוח מודעות של התנדבויות גם במוסדות או אולי אצל אנשים פרטיים אצלכם ביישוב (כמו עזרה לקשישים או למשפחות נזקקות וכו´) ותקשר בין החניכים שמעוניינים להתנדב לבין אותם אנשים/ מוסדות שזקוקים. זה דבר שדורש הרבה פירסום ודירבון אבל זה ממש חשוב. 2. אם אתה בקטע של להכין פעולות אפשר להכין מן צוות כזה שמכין מערכים וחושב על נושאים שחשוב להעביר עליהם פעילות בסניף. מדריכים נמצאים הרבה פעמים בשגרה ולצערי, הם ככה "זורמים" ולא חושבים על זה. אז אם אתה בשיתוף פעולה איתם ועם הקומונרית תשבו לישיבה של פעם נגיד בחודשיים ותחשבו על נושאים להעביר, נגיד שעכשיו בסניף חשוב להעביר על נושא: "אמונה במשבר" (המצב...) אז אתה תהיה אחראי על מערך הפעילות, להכין מערכים לצוותי ההדרכה, לחשוב על פעילויות בנושא, להעשיר את ספריית ההדרכה בסניף וכו´... וכמובן בסוף נושא שמעבירים בסניף חשוב לעשות פעילות סיכום גדולה... 3. אפשר לארגן קבוצה של חברה מחבריא ב´ שתהיה מן קבוצה כזו מובילה בסניף. למה אני מתכוונת? מניסיון, בתור קומונרית, יש המון דברים קטנים שצריך לעשות ואין מי שיעשה ואז הקומונרית פונה לכל מיני אנשים ומבקשת "טובות" וזה מעצבן. תהיה אצלכם קבוצה של כמה חבר´ה כאלה שהיא מן קבוצה "בהיכון"... שתמיד מוכנה ונכונה לעזור בסניף ומחוצה לו בכל מיני פרוייקטים של הסניף- מדברים טכניים ממש ועד דברים רוחניים- מניקיון ועד התנדבות... אבל תמיד היא נמצאת שם...להיות חלק...לעזור... עד כאן בינתיים, תן לי פידבק ואז אני אדע לחשוב על עוד דברים אם הנ"ל לא נראה לך הכיוון... תאמין לי, יש כ"כ הרבה מה לעשות...