שאלה לחברי הפורום

irisk1

New member
שאלה לחברי הפורום

יש לי ידיד שלדעתי חולה במחלת האפילפסיה והוא לא רוצה להתחיל לטפל כי הוא מפחד שיקחו לו את רשיון הנהיגה. שאלתי היא: האם חובה על רופא המשפחה לדווח למשרד הרישוי ? אם הוא מתחיל לטפל בנושא ,האם זה יכול לפגוע בו בעוד תחום ? הוא ממש אובד עיצות, אשמח לתשובתכם והדרכתכם...

mori17

New member
אני לא באה לבקר אותו או משהו כזה..

תראי אני גם רוצה רישיון, בכלל לא ידעתי שאי אפשר להוציא רישיון רק אחרי שנה בלי התקפים, רק כשהגעתי לפורום גיליתי.. גם לא תיכננתי עכשיו להוציא אז לא נורא
אני כמעט בטוחה שהוא לא שותה ונוהג ביחד...(אם הוא שותה בכלל אבל זה רק להמחשה) אז אם חס וחלילה יהיה לו התקף זה יכול לגרום לתאונה כאילו נהג עם אלכוהול....תעמידי לו את זה כנגד זה ואם חס וחלילה היה עושה תאונה גם היו שוללים לו ת'רישיון היה יכול חס וחלילה להיפצע ולגרום למישהו אחר למות. תעמידי לו את זה ככה אולי זה יותר יפתח לו ת'עיניים אני מקווה. ועדיף לו לטפל בבריאות שלו כי זה יכול להחרים וחבל
מורי

מורי צודקת

יש הרבה תופעות דמויי אפילפסיה, אי טיפול עלול לפספס טיפול אחר. בכול סוג של בעיה(כולל אפילפסיה) המצב יכול להדרדר. האם היה לו תאונה, מכה בראש או ניתוח או סיבה מכנית אחרת לפרוץ אפילפסיה?(בעיקר לגיל מעל 30 ) מה הגיל של הידיד? מה התופעה? האם הוא נופל? במיקרה של אפילפסיה,ביטול הרשיון הוא רק לשנה במידה ומצבו הבריאותי יתיצב. באפילפסיה יש סוגים שונים, יש סוגים, שהתרפות מיצבות, שב- 60% ללא תופעות לאחר שנתים של טיפול מפסיקים ונירפאים. יש אפשרות לקושי בחיפוש עבודה, לכן צריך לשמור בסודיות, אבל אם רופא המשפחה יודע זה כבר יכול לעבור למקומות עבודה ממשלתים. במיקרה והמצב יחריף או יפול בעבודה יהיה לא נעים, ולכן כדאי לטפל, למניעה.

במילה אחת-כן

אם יש לו אפילפסיה-אין לו רשיון נהיגה. הרופא שלו מחוייב לדווח למשרד הרישוי והבריאת. אם יש לו דברים אחרים אז הוא כן יכול להוציא רישיון. אם הידיד שלך מאוזן עם תרופות במשך שנה(ונשאר איתן עד שנימצא פיתרון), אז הוא יכול להתחיל ללמוד איך לנהוג על מכונית. וזה יקח עוד חצי שנה, אז בהצלחה.

למעלה