שאלה לחברי הפורום

שאלה לחברי הפורום

לאור תוצאות הבחירות בשינוי האם: א. אתם מאמינים בהנהגה החדשה? ב. האם לדעתכם היא תביא השגיים אלקטורליים? ג. האם החלפתו של לפיד בדמות ציבורית אחרת כגון עוזי דיין תביא את הברכה למפלגת שינוי?

תשובות

א. אינני יודע עדיין מיהי ומהי ההנהגה החדשה, כי שינוי עצמה איננה יודעת. ולכן אין לי תשובה לשאלה הזו. ב. לדעתי כל הנהגה חדשה שתהיה לשינוי לא תביא לה השגים אלקטורלים פחותים מאלה של ההנהגה היוצאת שאפילו מועצת המפלגה החליטה שהגיע הזמן להחליפה ולרעננה, שלא לדבר על מרבית בוחרי שינוי שנטשו אותה, גם (אם לא בעיקר) בגלל אותה הנהגה. ג. החלפת לפיד בדמות ציבורית אחרת, כגון: אמנון רובינשטיין, דן מרידור, עוזי דיין, ואפילו רוני מילוא, תוכל להצעיד את שינוי לבנייה מחדש ולדרך חדשה. אם ברכה מבחינתך זה מנדטים, אז אינני יכול להיות בטוח שהנהגה חדשה תספיק בחודשיים להביא את הברכה. אבל אם הברכה זה לשמר את שינוי כתנועה עם עקרונות ומטרות ולא כקניין פרטי של קבוצה מסויימת (וסגורה) של אנשים, אז בהחלט החלפת לפיד תביא את הברכה. וכפי שכבר נכתב כאן רבות, לפיד ופורז יכולים להלין רק על עצמם, שהם לא קראו את המפה, לא הבינו את הרמזים העבים ונשארו תקועים בשלהם. אם היו מבינים זאת כבר לפני חודשים רבים ולא מתנהגים כעריצים, מצבה של שינוי היום היה שונה.

goanin

New member
אני חושב:

א. אין סבה לא להאמין בהנהגה החדשה. אין לי מפלגא אחרת, ולכן אני נותן צ'אנס לרון. אותו צ'אנס שנתנו כולנו לטומי. מדוע לא? ב. היא לא תביא הישגים אלקטורליים לדעתי. למרות שנדמה לי שמאֻכזבי שינוי שברחו לקדימה ולליכוד, עשו זאת כי התאכזבו מההנהגה של שינוי, ובטח שלא מהאידאולוגיה שלה. לכן יעשו בשכל אם יחזרו כעת, כשיש נציג חדש לאותה אידאולוגיה. ג. לא יודע. רק שינוי מבחינתי. אני מצביע לדרך - ולא משנה מי ייצג אותי.

אשרת

New member
תשובה

א. כן. אין סיבה שלא להאמין להנהגה החדשה. הישנה כבר הוכיחה את עצמה לטוב ולרע. ב. אין לי מושג, פשוט יותר גרוע ממה שהיה, אי אפשר. ג. אין לי מושג.

מאמין בהנהגה החדשה. היא תביא הישגים

ולא רק בקלפי אלא גם בכנסת. לצערי צריך להיפרד כנראה גם מטומי. עם כל הכאב שבפרדה מאדם שעשה כל כך הרבה, הוא חדל לתפקד כראוי כבר לפני שנה והלקוחות מאוד לא מרוצים ממנו. לגבי הבאת סלברטי במקומו - זה מאוד תלוי מי. שינוי לא צריכה מישהו שרק יביא לה תשומת לב. שינוי צריכה מישהו שיכולותיו בפוליטיקאי ברורות לציבור או מישהו שינתב אותה קצת לכיוון אחר. לכן עוזי דיין שיכולותיו הפוליטיות מעורפלות הוא לא ממש לעניין, לדעתי. בהודעה הבאה ארחיב על מחשבות שהיו לי לגבי מי שיכול לתפוש את מקומו של טומי.

מי יכול לתפוס את מקומו של טומי?

1. המועמד הטיבעי הוא אמנון רובינשטיין. יכולותיו מוכחות, הוא מוכר, הוא מזוהה עם הרעיון ולא נראה כאילו הגיע רק בשביל הרייטינג (ע''ע אילנה דין) והוא לא מקלל בשידור חי גם במצבי לחץ. 2. אוריאל ריכמן. חזרתו מהגולה תעיד על שינוי בשינוי. 3. הומו מוצהר מפורסם עם יכולות פוליטיות. מועמד כזה יכול לפייס בינינו לבין הבוחרים שהכי אכזבנו ולסמן דרך חדשה. לא עולה לי שום שם לראש מלבד פרופסור עוזי אבן שאין לו יכולות פוליטיות עד כמה שהבנתי. 4. דרוזי, צרקסי או בדואי שהגיע לדרגה צבאית מרשימה ויוכל לדבר על גיוס שווה בכרב בני מיעוטים ואם לא לצבא אז למכבי האש או לבתי חולים בשרות לאומי. 5. מישהו צעיר ודינמי עם יכולות פוליטיות מכיוון אחר בכלל כגון יואב קריים - הדובר במיתולוגי של מטה מאבק הנכים שיוכל להדר על הרחבת המעמד היצרני במקום מדיניות קיצבאות לא חכמה.

תשובות

א.ההנהגה החדשה בשינוי לא מתאימה ואינני מאמין בה ב.מפלגת שינוי ללא לפיד ופורז ,לא תעבור את אחוז החסימה! ג. למה להחליף את לפיד?? מי מבטיח שעוזי דיין יספק את הסחורה? ואם עוזי דיין רוצה לחבור לשינוי למה הוא לא עשה זאת קודם? ד.תזכרו דבר אחד -המפלגה נהרסה בידי תומכי פריצקי!!

טדי31

New member
מי ייצג?

יאיר לפיד יוכל לבוא בחשבון כמחליפו הצעיר של אביו שנחקק בתודעה כ"קובייה ההונגרית" וכמי שיש לו תמיד מענה לשון חריף ומעניין.אבל אם להביא מישהו שייצג אותנו ויהייה גם עתיר ניסיון אז אולי רוני מילוא? אולי רון בן ישי? אולי יונתן קפלן?מכל מקום, גם אלו שמרכיבים את המפלגה כיום יכולים להביא גם יותר משלושה-ארבעה המנדטים שהפרשנים מנסים לטעון ששינוי תסתפק בהם על מנת להסב את הקהל לקדימה המוזרה.

mishauli

New member
1. מעשי רצאבי ויאסינוב מוכרים לי,

לכן אני סומך עליהם. על אחרים אני יודע מעט מדי כדי לחייב או לפסול, אבל אכבד את החלטת מועצת שינוי ואתמוך בהם. 2. אצלי הם יזכו להישג אלקטורלי אצלי, דהיינו - אצביע בעדם. אצל האחרים - אין לדעת. 3. אשמח אם לפיד יעזוב. הייתי שמח לקבל את רובינשטיין, רייכמן ומילוא. דיין - לא.

תשובות

א. לא מתלהב בכלל מההנהגה החדשה. ב. כמעט בטוח שלא. ג. תלוי בדמות הציבורית כמובן. עוזי דיין אינו אופציה, מסיבה מהותית: עמדותיו החברתיות נוטות שמאלה משינוי ועמדותיו בנושא דת ומדינה פשרניות ולא לוחמניות כמו הקו של שינוי.

sheketz

New member
תשובות

א. אתם מאמינים בהנהגה החדשה? אני מאמין בהליך הדמוקרטי. צריך לתת להנהגה החדשה צ'אנס. ב. האם היא תביא להשגים אלקטורלים? ההנהגה הישנה הביאה את שינוי לשפל המדרגה, הסיכוי היחיד הוא להחליף הנהגה. ג. האם החלפתו של לפיד בדמות ציבורית אחרת כגון עוזי דיין תביא את הברכה למפלגת שינוי? יתכן שכן. אינני יודע.

למעלה