שאלה לחברי הפורום...????

dicky1

New member
שאלה לחברי הפורום...????

אני זקוק למספר תשובות בנושא אומנויות הלחימה מאחר ואני בור ועם הארץ בנושא. א.האם קיימת אומנות לחימה שמקורה בסין פרט לקונג פו,ואם כן איזו??? ב.האם אומנות הלחימה של הנינג´ות היא נינגיציו??? ג.והכי חשוב האם מישהו בארץ מלמד את האומנות הזו?????

dicky1

New member
תודה מראש לכל העונים!!! ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo66.gif

akira

New member
תשובה לב´

הנינג´ות היו שייכים למספר בתי ספר (RYU) בהתאם למיקום גיאוגרפי ותחומי מומחיות. נינגיצ´ו בארץ שמיוצג ע"י בוגי´ן קאן מאגד 9 מאותם בתי ספר לשיטה אחת. יותר פרטים באתר www.bujinkan.org.il וגם באתר www.bujinkan.co.il -דניאל

תשובה בלתי מוסמכת לא´

תשובה פשוטה: גם הטאי צ´י מקורו בסין. תשובה פחות פשוטה: יש הרבה סגנונות של קונג פו שנבדלים מאד זה מזה, אבל בעקרון רוב הסגנונות שמקורם בסין קוראים לעצמם קונג פו למיטב ידיעתי המצומצמת. פרוש המילים "קונג פו" בסינית הוא "טיפוח עצמי", כך שלשאול האם יש אומנויות לחימה סיניות מלבד קונג פו, זה קצת כמו לשאול האם יש אומנויות לחימה סיניות מלבד אומנויות הלחימה הסיניות.

Zeev Foux

New member
תשובה בלתי מוסמכת לא´ חלק ב´

חוץ מזה שקונג פו הוא (כמו שמיתר נדיר ואחרים אמרו) שם כללי, במערב - ובעיקר בארה"ב השתרשה ההבנה (המוטעית אולי מיסודה, אך כיום רבים כבר מתייחסים אליה כאל אמת) כי פירוש השם הוא אומנויות לחימה "חיצוניות" סיניות. ולכן, חוץ מקונג פו יש באומנויות הלחימה הסיניות את הבאים: אומנויות לחימה "פנימיות", לדוגמא: 1. טאי צ´י 2. שינג אי 3. בה גווה 4. ליו חה בה פה 5. אי צ´ואן 6. ועוד. שיטות ספורט הנובעות מאומנויות לחימה, לדוגמא: 1. וושו 2. סאן דה אז איך למצא את הידיים והרגליים? ראשית אפשר לקרא את המאמר בלינק, שנית פשוט לברר עם זה שאתה מדבר איתו למה כוונתו. בהצלחה

שן דן

New member
העמדת דברים על דיוקם

פירוש המילה קונג פו הינה "מימוש עצמי" כאשר הקונג פו מתחלק לכך: יש את הקונג פו של חמשת המשפחות (כמו הונגר וצ´וילי פוט וכו´) ויש את הקונג פו של שאולין שגם מתחלק לכמה חלקים בכל מקרה בשאולין כיום מה שמלמדים זה את הוו-שו שבעברית זה פשוט המילה אומנות לחימה אבל השיטה הינה שונה מהקונג פו של חמשת המשפחות. לכן שבעצם מיתר נדיר צדק והקונג פו מתחלק להרבה סגנונות. דרך אגב... גם הטאי-צ´י מקורו בקונג פו שבעצם היווה הסוואה בתקופה בה שלטו היפנים בסין אבל זה סיפור אחר...

אסף2

New member
עד כמה שאני יודע

א. קונג פו -התשובות הקודמות היו ממצות מספיק. ב. כן ג. כן ואני מצרף כמה לינקים

לא כ"כ מסכים עם התשובה לשאלה ב´.

עד כמה שידוע לי (מכל סרטי התעודה), הנינג´ות לא למדו את אומנות הנינג´יטסו. הנינג´ות הם צורה מאוחרת או עיסוק שונה של הסמוראים. אם יש הבהרות בנושא זה, אשמח לקרוא על כך. (בכל מקרה, אשתדל בימים הקרובים לבדוק שוב את הקלטות וידאו
).

אסף2

New member
הממ..

עד כמה שידוע לי הנינג´יטסו אכן היתה האמנות שבה עסקו הנינג´ות. ולמיטב זיכרוני היא היתפתחה מהסיגנונות העתיקים של הקרטה. יש לך קלטות ווידאו בנושא? (אני אשמח לעיין בהן אם יהיה אפשר) מקווה שאיני ניכנס במיקרה לוויכוח אם מומחה להיסטוריה יפנית עתיקה
אסף

lyigal

New member
יש לך מזל ../images/Emo2.gif

שלא עומד על ידך איזה סמוראי כשאתה כותב ששכירי חרב זולים הם סוג מסוים או עיסוק שונה של הסמוראים. לנינג´ות אין את כל הפילוסופיה של הסמוראים, המטרה של הנינג´ות היא להיות יעילים ביותר ולהרוג בצורה היעילה ביותר רק בגלל ששלמו להם על כך, חוץ מזה שום תאוריה. ובפרוש נינג´יטסו היא האמנות של הנינג´ות.

ירון-מ

New member
סאן דה

מישהו יודע אןלי היכן מלמדים באיזור המרכז סאן דה (ואם יש טלפון מה טוב)ולא כל כך הבנתי אם זה אכן קונג-פו או משהו שונה שפותח מהקונג-פו בתודה מראש

akira

New member
לא מדויק

נינגיטסו היא אומנות ההישרדות (אם זיכרוני אינו מטעה אותי) והם גם לא היו רוצחים שכירים. יותר דומים ל "כוחות מיוחדים" שנשכרים למגוון מטרות. נינג´יטסו היא אכן האומנות אבל מה שמלמדים בד"כ זה רק האספקט הפיזי - נינג´ה בימי קדמה היה צריך גם ידע ברעלים, גיאוגרפיה, הסתוות וכיו"ב גבר שאף דוג´ו לא מלמד (לפחות לא עד כמה שידוע לי), לכן זה נקרא בדרך כלל BUDO TAIJUTSU האומנות לחימה. -דניאל

אסף2

New member
למרו שכפי שציינתי

אני לא גדול המומחים להיסטוריה יפנית אבל ממה שידוע לי הנינג´ות אכן היו רוצחים שכירים והאמת הם גם היו די אכזריים (מספרים שפשוטי העם ראו בהם שדים).

למעלה