כן לכל השאלות
חלק בארץ וחלק לא. באופן כללי נכון שהמשאל הקיצוני הוא פציפיסטי והימין הקיצוני הוא אלים, אבל זה לא עושה את השמאל הקיצוני לפחות קיצוני. הוא פשוט קיצוני בצורה אחרת. למשל, שנאת השמאל את הימין חזקה בהרבה משנאת הימין את השמאל. זה ניכר בביטויים מהסוג של "הם הרסו לנו את המדינה". השנאה הזאת מעבירה אותם על דעתם עד כדי כך שלא משנה מה שרון יעשה, גם אם הוא יעשה (ואכן עשה) בדיוק את מה שהם ייחלו לו, הם עדיין לא יצביעו בעדו, רק בגלל שהוא מזוהה עם ימין. כבר אמרתי - קיצוני זה לא בהכרח אלים, אבל אתה ממשיך בשלך. אבל אתה יודע מה? נלך לקראתך, נדבר דווקא על קיצוניות שמתבטאת באלימות - כל הדוגמאות שהבאת ביחד אינם שקולים לאלפית של מעשי הרצח של סטאלין. איזה אלפית, מליונית יותר מתאים. מה אתה מביא לי רצח של ראש ממשלה שהוא מקרה אחד ויחיד ומיוחד? זה מעיד על כלל כלשהו? ומה אתה מביא לי את אמיל גרינצווייג? - גם מקרה יחיד ומיוחד. אפשר לחשוב שהימין הקיצוני הורג ורוצח בשיטתיות בכל זמן ובכל מקום. ומה ענין המשטרה? היא ירתה על מפגינים ערביים באוקטובר 2001, לא על ימנים או שמאלנים. משעשע שאתה מביא את הדוגמא הזאת. מראה עד כמה השמאל "מאוחד" עם הערבים הארצישראלים (כמובן, כל זמן שלא צריך לבוא אתם במגע ממשי, כמו שהבאתי בסיפור האישי שלינקקתי בשבילך קודם). מצידי, שהמשטרה תכלא חוסמי הכבישים ביחד עם מנענעי שערי גדר ההפרדה, נדמה לי שכבר שאלתי פעם בפורום עברית מדוע הם לא עושים את זה. דרך אגב, אני לא מצביע ימין קיצוני, רק שיהיה ברור.