שאלה לחברי הפורום

כבשה200

New member
שאלה לחברי הפורום

אני צריכה להגיש עבודה על הקשר בין מגדר להעדפות פוליטיות מה דעתכם בנושא? האם יש קשר בין המגדר שלנו לבין הדעות הפוליטיות??

גנגי

New member
אחרי שתחקרי את זה

שתפי אותנו בממצאייך ונדע אם יש או אין קשר ונוכל לחוות את דעתנו המלומדת.

האגס 1

New member
לפי דעתי דווקא יש קשר

כשאדם גדל בסביבה מסויימת ומסגל לעצמו את דפוסי החשיבה של אותה סביבה, זה משליך, בין השאר, גם על הדעות הפוליטיות.

מוּסקט

New member
"אדם" זה לא מגדר

שאלת מגדר מניחה שנשים וגברים שגדלו באותה סביבה ובאותם דפוסי חשיבה יגלו נטיות פוליטיות שונות רק בגלל המגדר שלהם ולמרות מה שלסביבה היה להציע.

אטיוד5

Active member
אין קשר

וגם אין קשר בין המין שלנו לדעותינו הפוליטיות. רק דעתי מתוך הכרות עם חוג מכריי המצומצם. אם את רוצה תשובה יותר מוסמכת - פני אל עורכי סקרי דעת קהל.

dana2909

New member
תלוי

אני חושבת שהמגדר משפיע על הגישה למצע הפוליטי. אבל יש עוד המון דברים שמשפיעים כמו מה ההורים בבית חושבים ומצב כלכלי ועוד ועוד. יכול להיות שבהרצת רגרסיה תמצאי איזשהו קשר אבל אני לא חושבת שהוא יהיה חזק ..

מוּסקט

New member
אני חושבת

שמגדר משפיע על היחס לפוליטיקה בכלל ולא על ההעדפה הפוליטית בפרט. נראה לי שנשים ממקמות "פוליטיקה" בסדר עדיפות שונה מגברים, בלי קשר למפלגה ספציפית או לתוכן המצע. אם הן היו ממקמות את היחס לפוליטיקה באותה מידה של עדיפות כמו הגברים, היינו אמורים לראות יותר נשים בפוליטיקה.

תגובונת..

אין לי זמן לכתוב כרגע, ודוקא יש לי קצת מחשבות בנושא. בינתיים אני יכולה רק לומר שבכל הזוגות ה"מעורבים" שאני מכירה חלוקת העבודה מאוד ברורה - נשים-שמאלה, גברים-ימינה. לאחד מהזוגות האלו יש גם ילדים, וגם הם שומרים על החלוקה המסורתית בבית... המחקר הסטטיסטי שלי נכון גם לגבי זוגות מעורבים דתיים-חילונים - כל המקרים שאני מכירה - נשים+ילדות-חילוניות, גברים+ילדים-דתיים. מעניין..

גנגי

New member
לא הבנתי. מה זה "מעורבים"?

מעורבים פוליטית? מעורבים עדתית? מעורבים בחיים של הילדים שלהם?

מעורבים

אכן בהקשר הזה המילה 'מעורבים' היא רב משמעית. התכוונתי בני זוג שהדעות הפוליטיות שלהם שונות מאוד ואף מנוגדות.

ובדוגמאות שאני מכירה

זה הולך ככה - אופציה א. נשים שמאלניות נשואות לגברים ימניים, ויולדות ילדות שמאלניות וילדים ימניים. אופציה ב. נשים חילוניות נשואות לגברים דתיים, ויולדות ילדות חילוניות וילדים דתיים. ומסקנה נוספת מהמיני-מחקר שעשיתי - בדוגמאות של הימין-שמאל - השמאל הוא מתון והימין די קיצוני, וגם במערכת היחסים - גבר דומיננטי מאוד ואישה מאוד לא... ככל שאני חושבת על זה זה יותר מעניין. כבשה, אפשר לחקור איתך את הנושא?

גנגי

New member
וואללה?

שלושה מזוגות החברים (הנשואים) שלנו הם מעורבים כך שהאישה היא דתית והגבר חילוני, דווקא. מה זה אומר, שיש לי חברים לא נורמליים?

זהרקאומר

שהחברים שלך הם לא החברים שלי. השאלה המתבקשת היא - מהזה אומר עלינו? --- הרמתי את עיני וראיתי את הרווחים החסרים (כלומר לא|סגדש| ראיתי אותם). אני חושבת שמקש הרווח שלי נדבק במחלה הנוראה מוגגת. יש תרופה? אם אני אשפוך סירופ אנטיביוטי על המקלדת הבעיה תיפטר*? <* מכוון. לא לרדת עלי בפורומים שכנים>

אטיוד5

Active member
חה

רק לפני שבוע בערך היה לנו הדיון הזה בתרבות עברית כמדומני. הימין הוא לעולם "קיצוני" והשמאל תמיד "מתון". את מחזקת את מי שהביא את זה.

אני מכירה

כמה שמאלנים מאוד קיצוניים. מאלה שתמיד מעדיפים שלערבים יהיה טוב ושכל היהודים יפנו את ישראל/ימותו.

ixmix

New member
הימין באמת קיצוני יותר.

כאשר אדם קורא להשמדה של השני - זה ימין קיצוני. הימין אכן קיצוני יותר בדיעותיו בד"כ - הנה, בארץ, אנשים ששאבו מהימין הקיצוני רצחו או הטיפו לרצח יותר מפעם ויותר מפעמיים. השמאל הקיצוני אינו קורא לכיוון של פאשיזם, שנאה, ניכור. בצד השני תמצא גם כאלה שקוראים לרצח ורוצחים. האם אלה שמאלנים? - לא. אלה שייכים לימין הפלסטיני. השאלה שצריכה להישאל אינה מדוע השמאל נתפס כקיצוני יותר מהימין, אלא מדוע בישראל אנשי הימין השולי הם קיצוניים יותר, ומוכנים להגיע למעשי איומים כדי לכפות את דיעותיהם. אתה נשמע ממורמר על הצגת הדברים, אך זו אינה הצגתם - זו המציאות. על כל איש שמאל שהיה מעורב במעשים קיצוניים, אמצא לך חמישה אנשי ימין. הדברים אינם נכונים לכל מקום בעולם ולכל תקופה בהיסטוריה, כמובן. כולנו שמענו על סטאלין, ועל מדיניות קיצונית וטוטאליטרית גם בשם השמאל.

tali_le

New member
זה הכול שאלה של הגדרה

הרי קיצוניות היא הגדרה שמטבעה נגזרת מהנורמה אתם יכולים להגדיר משהו כאלים - ואז לבחון מי מהצדדים אלים יותר אבל הסתכלות על קיצוניות - היא לא הגיונית יש מספר זהה של אנשי שמאל קיצונים לאנשי ימין קיצונים אם תשאלו אותי, השאלה היא איפה עומד האדם המתבונן טלי

למעלה